
Θα συμμετέχουν 80 παραγωγοί από όλη την Ελλάδα, που το όνομά τους είναι συνδεδεμένο με υψηλής ποιότητας τρόφιμα, πρώτη ύλη, τυποποιημένα και καινοτόμα προϊόντα, με γεωγραφική ένδειξη, γνωστά brand names.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, επισκέπτες, καταναλωτικό κοινό και επαγγελματίες στον χώρο της γαστρονομίας, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα περίπτερα των παραγωγών, να δοκιμάσουν, να ενημερωθούν για την παραγωγή, την πρώτη ύλη, τη διάθεση και τις τιμές, να κάνουν παραγγελίες και αγορές χονδρικής ή λιανικής.
Προβλέπονται περισσότερες από 50 εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν γευσιγνωσίες, σεμινάρια (πχ. παρασκευής φυσικών καλλυντικών και σαπουνιών), ανοιχτές συζητήσεις και παρουσιάσεις πάνω στο food-styling, τον γαστρο-τουρισμό και την τυποποίηση.
Ανάμεσά τους, «Ιστορίες από το ράφι και την κάβα με γεύσεις της Θεσσαλονίκης» που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση Οινοποιών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» τη Δευτέρα 8 Απριλίου, ώρα 13:30-14:45μμ. Οι Chef Ambassadors του «9ου Thessaloniki Food Festival» Μιχάλης Αδαμίδης, Βαγγέλης Ασημακόπουλος και Γιάννης Χατζηπαρασίδης ετοιμάζουν χωρίς μαγείρεμα νοστιμιές με προϊόντα των εκθετών της «3rd Gourmet Exhibition», ενώ η Αλεξάνδρα Ανθίδου από την ένωση «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» τις παντρεύει με κρασιά και αποστάγματα από τα οινοποιεία της Διαδρομής του Κρασιού της Θεσσαλονίκης:
- Kechris, στο Καλοχώρι
- Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου - Domaine Babatzimopoulos στην Όσσα Λαγκαδά
- Domaine Florian στον Τρίλοφο
- Κτήμα Γεροβασιλείου (Domaine Gerovassiliou) στην Επανομή
Ακόμη, το πρώτο Olive Bar (περισσότερα εδώ) > όπου θα γίνονται δώδεκα γευσιγνωσίες εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων και τέσσερις ελιών, το πρώτο Deli Bar (περισσότερα εδώ) > στο οποίο μεταξύ άλλων, θα υπάρχουν πέντε δοκιμές μελιού και 17 άλλων προϊόντων όπως ροφήματα, σοκολάτες, παγωτά, τουρσιά και αλείμματα, σαρακοστιανές νοστιμιές, τέσσερις Τράπεζες Γευσιγνωσίας (περισσότερα εδώ), έντεκα Συζητήσεις/Παρουσιάσεις (περισσότερα εδώ)
Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στους επισκέπτες της έκθεσης χωρίς επιπλέον κόστος.
Βραβεία Κοινού και Specialist Awards
Στα Βραβεία Κοινού που θα απονεμηθούν για τρίτη φορά παροτρύνονται οι επισκέπτες να βαθμολογήσουν τα προϊόντα που γνώρισαν στον εκθετήριο χώρο και τις εκδηλώσεις σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, ενώ στα πρώτα Specialist Awards, πέντε ειδικοί από τον χώρο της γαστρονομίας αξιολογούν τα καλύτερα για να βραβευθούν την Κυριακή (07/04), ώρα 20:00μμ στην Αποθήκη Γ’.
Προσκεκλημένοι συνεργάτες της έκθεσης:
Μιχάλης Αδαμίδης, Μαρία Αθανασοπούλου, Αλεξάνδρα Ανθίδου, Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, Μίνα Αποστολίδη, Βαγγέλης Ασημακόπουλος, Οδυσσέας Βλαχάβας, Kristen Connolly, Κική Ζηνοβιάδου, Χρήστος Κατσάνος, Μαρία Κατσούλη, Φωτεινή Κλιάνη, Σύλβια Κουμεντάκη, Ευαγγελία Κουτσοβούλου, Νικολέτα Μακρυωνίτου, George Menzelos, Γιάννα Μπαλαφούτη, Γιάννης Μπουροδήμος, Αντώνης Μωυσιάδης, Κυριακή Παναγιώτου, Θεόδωρος Παστουρματζής, Σπύρος Πέγκας, Γιώργος Πίττας, Ιωάννα Σταμούλου, Κώστας Τερτιβανίδης, Denise Vivaldo, Γιάννης Χατζηπαρασίδης, Ελένη Ψυχούλη.
Το πρόγραμμα εδώ
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Σάββατο 6/4/19, ώρα 13:00μμ-21:00μμ
Κυριακή 7/4/19, ώρα 11:00πμ-21:00μμ
Δευτέρα 8/4/19, ώρα 11:00πμ-17:00μμ
Γενική είσοδος: 5 ευρώ το άτομο
Εισιτήριο διάρκειας τριών ημερών: 12 ευρώ το άτομο
Είσοδος για το εμπορικό κοινό και δημοσιογράφους: δωρεάν (με πρόσκληση ή επαγγελματική κάρτα)
Περισσότερες πληροφορίες:
www.gourmetexhibition.com
www.facebook.com/pg/gourmetexhibition
Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Thessaloniki Food Festival και με την υποστήριξη του Perrotis College κα της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης.