Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

Μετ' εμποδίων το αλώνι στο ρύζι και την αγορά στρωμένη για 37 λεπτά στις Καρολίνες

Με ενθαρρυντικά µηνύµατα από τις βαλκανικές αγορές και την Ευρώπη αλλά ακόµη χωρίς να έχει γίνει κάποια σοβαρή εµπορική πράξη, που θα θέσει το πλαίσιο τιµών µε τις οποίες θα εκκινήσει η εµπορική σεζόν στις βασικές κατηγορίες του προϊόντος, ξεκίνησε το αλώνι στο ελληνικό ρύζι, το οποίο λόγω καιρικών συνθηκών, έχει πάει αρκετά πίσω φέτος.

22-35_pin_6_2

241
0
«Για τη µεσόσπερµη ποικιλία Ronaldo η οποία κυριαρχεί και φέτος στον κάµπο της ∆υτικής Θεσσαλονίκης, έγιναν κάποιες µεµονωµένες πράξεις για µικρές ποσότητες στα 29-30 λεπτά το κιλό. Όµως, αν δεν δούµε τους συνεταιρισµούς να κλείνουν συµφωνίες, που θα δώσουν τον τόνο, δεν µπορούµε να πούµε τίποτε για τις τιµές», τονίζει ο Χρήστος Γκαντζάρας πρόεδρος του συνεταιρισµού Α’ ρυζοκαλλιεργητών της Χαλάστρας.
Ο έµπειρος συνεταιριστής σηµειώνει ακόµη πως στην περίπτωση της Καρολίνας, η οποία καλύπτει γύρω στο 10%-15% της καλλιέργειας, οι δύο µεγάλοι συνεταιρισµοί της Χαλάστρας, ο Α’ και ο Β’ έχουν συνάψει συµφωνία µε το Σύνδεσµο Ορυζοβιοµηχανιών για να τις προµηθεύσουν µε συνολικά 3.000 τόνους προϊόντος (σ. σ. από 1.500 τόνους έκαστος) σε προσυµφωνηµένη τιµή 37 λεπτών το κιλό.
«Οι αποδόσεις φαίνεται πως ποιοτικά είναι καλές. Εµείς θα είµαστε συνεπείς στα ποιοτικά στάνταρντ που έχουν συµφωνηθεί και είµαι σίγουρος πως και οι ορυζοβιοµηχανίες θα τηρήσουν τη δέσµευσή τους για την τιµή», ανέφερε ο κ. Γκαντζάρας. Όσο δε, για τις υπόλοιπες ποικιλίες των µακρύσπερµων ρυζιών, που αντιπροσωπεύουν περί το 25%-30% της καλλιέργειας, ο συνοµιλητής µας αν και υπογράµµισε πως ακόµη δεν έχει ακουστεί τίποτε για την τιµή, δεν έκρυψε πως αν διατηρηθούν ψηλά οι τιµές των µεταφορικών από την Ασία πρόκειται να ευνοηθεί το ελληνικό ρύζι στις ευρωπαϊκές αγορές.Ως προς την εξέλιξη του αλωνιού, οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ηµερών έχουν καταστήσει δύσκολο εγχείρηµα το να µπουν οι µηχανές µέσα στα χωράφια. Ως αποτέλεσµα ενώ πέρυσι τέτοιο καιρό το αλώνι είχε προχωρήσει στο 60% των καλλιεργειών, φέτος, όπως σηµειώνει ο Βασίλης Κουκουρίκης, πρόεδρος του συνεταιρισµού Β’
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία