BACK TO
TOP
Σιτηρά - Ρύζι

H κόπωση στα σκληρά έφερε την πτώση

Έχει αρχίσει να περνάει η διεθνής πτώση και στις τιµές της εγχώριας παραγωγής σκληρού σίτου.

papadogianis_M_2_2_2

1016
2

Ακόµα επικρατεί ησυχία, καθώς αγοραστές και πωλητές δεν διαπραγµατεύονται εντούτοις οι τιµές εξαγωγής φαίνεται να ισορροπούν χαµηλότερα από τα 450 ευρώ ο τόνος FOB για τις χαµηλές ποιότητες. Το υποτονικό κλίµα κυριαρχεί και στις τιµές και τα κλεισίµατα παραγωγών, οι οποίες επακόλουθα είναι µειωµένες. Οι τοπικοί έµποροι φαίνεται να εγκλωβίζονται σε υψηλό κοστολόγιο µε χαµηλές τιµές πώλησης.

Στα σκληρά σιτάρια, ο τιµές στη νέα λίστα της Φότζια είχαν απώλειες 25 ευρώ ο τόνος για όλες τις ποιότητες. Συγκεκριµένα για τα ποιοτικά σιτάρια µε ειδικό βάρος 78 kg/hl, υαλώδη 70% και πρωτεΐνη 12% η τιµή αποθήκης εµπόρου διαπραγµατεύεται στα 500-505 ευρώ ο τόνος. Επίσης για τη δεύτερη ποιότητα µε ειδικό βάρος 76 kg/hl, υαλώδη 60% και πρωτεΐνη 11,5% η τιµή αποθήκης εµπόρου κυµαίνεται στα 490-493 ευρώ ο τόνος. Ο Καναδάς αναµένει -σύµφωνα µε νέες εκτιµήσεις- παραγωγή περί των 6,5 εκατ. Τόνων, δηλαδή περισσότερο από το διπλάσιο σε σχέση µε την περσινή καταστροφική σοδειά τους. Φυσικά τα νέα αυτά µειώνουν τις τιµές του Καναδά, καθιστώντας τη σοδειά της εν λόγω χώρας πολύ ανταγωνιστική στην Ιταλία. 

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

10-09-2022 09:47GR

Περιμένουμε από εσάς μια δημοσιογραφική έρευνα για το κόστος μεταφοράς σίτου από τα χωράφια της Alberta του Καναδά σε έναν μύλο κάπου στην Ελλάδα η στην Ιταλία αφού το αναφέρετε. Επίσης για πιθανές επιπτώσεις για τα υπάρχοντα σιτηρά της Ουκρανίας αλλά και για τα επόμενα χρόνια από τον πυρηνικό σταθμό στην ΖΑΠΟΡΙΖΙΑ εάν συμβεί κάτι εκεί και εάν ελέγχονται. Αναμένουμε την έρευνα σας εάν είναι εύκολο.

Απάντηση

09-09-2022 16:28Tolis

Και γιατί δεν αναφέρεις ότι στο Σικάγο ανεβαίνει? Εκεί δεν υπάρχει κόπωση???

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία