BACK TO
TOP
Farming

H λύση βρίσκεται στα λιπάσµατα νέας τεχνολογίας, οι 3 συνθήκες που καθορίζουν τη σπορά

Η εταιρεία Gavriel, ως αμιγώς ελληνική επιχείρηση, έχει επί χρόνια αφιερωθεί στην ενίσχυση της ελληνικής γεωργίας, κατανοώντας πλήρως ότι το μέλλον της συνδέεται άρρηκτα με το μέλλον της γεωργικής κοινότητας. Η εταιρεία επιδιώκει την ανεύρεση λύσεων που προάγουν την απόδοση των καλλιεργειών, μειώνουν τα κόστη και παράλληλα σέβονται το περιβάλλον. Με βασικές αρχές την αξιοπιστία και την υψηλή ποιότητα προϊόντων, επικεντρώνεται στη χρήση λιπασμάτων νέας τεχνολογίας για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων στη γεωργία.

58-59

338
0

Συνέντευξη του Ευάγγελου Γαβριήλ, Γενικού Διευθυντή της Gavriel 

Θα µπορούσαµε να πούµε ότι έχουµε µπροστά µας µια χρονιά δύσκολων επιλογών µεταξύ των εαρινών καλλιεργειών; 

Ναι, µπορούµε να πούµε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δύσκολες επιλογές σχετικά µε τις εαρινές καλλιέργειες. Οι αγρότες και οι γεωργικές επιχειρήσεις συχνά αντιµετωπίζουν δυσκολία σχετικά µε την απόφαση για τις καλλιέργειες που θα επιλέξουν να φυτέψουν κάθε εποχή, λαµβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως οικονοµικές προοπτικές, καιρικές συνθήκες, επιδοτήσεις, ζήτηση στην αγορά και πολλούς άλλους παράγοντες. Οι επιλογές αυτές επηρεάζουν σηµαντικά  τα  εισοδήµατα και τη βιωσιµότητα τόσο των επαγγελµατιών αγροτών, όσο και των γεωργικών επιχειρήσεων. Έτσι, η διαδικασία λήψης αποφάσεων σχετικά µε τις καλλιέργειες µπορεί να θεωρηθεί δύσκολη και σηµαντική για τη γεωργική κοινότητα της χώρας.

Είναι η κλιµατική µεταβλητότητα, οι κανόνες της πράσινης µετάβασης ή οι συνθήκες αγοράς που υπαγορεύουν τελικά τις αποφάσεις σποράς;

Οι αποφάσεις σχετικά µε τις καλλιέργειες στην Ελλάδα συχνά επηρεάζονται από µια συνδυασµένη επίδραση της κλιµατικής µεταβλητότητας, των κανόνων της πράσινης µετάβασης και των συνθηκών της αγοράς. Ας εξετάσουµε αναλυτικά κάθε έναν από αυτούς τους παράγοντες:

  1. Κλιµατική Μεταβλητότητα: Οι αλλαγές στο κλίµα µπορούν να επηρεάσουν τη διαθεσιµότητα νερού, τη θερµοκρασία και άλλες κλιµατικές συνθήκες που επηρεάζουν την αποτελεσµατικότητα και την ποιότητα της καλλιέργειας.
  2. Κανόνες της Πράσινης Μετάβασης: Οι νέοι κανόνες που σχετίζονται µε τη βιωσιµότητα και την προστασία του περιβάλλοντος µπορούν να επηρεάσουν τις επιλογές καλλιέργειας, ενθαρρύνοντας την υιοθέτηση πιο βιώσιµων πρακτικών.
  3. Συνθήκες Αγοράς: Οι τιµές των προϊόντων, η ζήτηση στην αγορά, οι επιδοτήσεις και οι εµπορικές συµφωνίες µπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις σποράς, καθώς οι γεωργοί προσπαθούν να επιτύχουν τη µέγιστη απόδοση από τις καλλιέργειές τους.

Συνήθως, οι γεωργοί λαµβάνουν υπόψη τους όλους αυτούς τους παράγοντες κατά τη λήψη αποφάσεων σχετικά µε τις καλλιέργειές τους, προσπαθώντας να επιλέξουν τις πιο κερδοφόρες και βιώσιµες επιλογές για την εκάστοτε περίοδο και τις συγκεκριµένες συνθήκες.

Πού εστιάζει αυτό τον καιρό ο ανταγωνισµός στα αγροτικά εφόδια και πως απαντά επ’ αυτού η δική σας πρόταση;

Ο ανταγωνισµός µεταξύ εταιρειών που προσφέρουν  λιπάσµατα εστιάζεται κυρίως στην  προσφορά αποτελεσµατικών και κατάλληλων προϊόντων που µπορούν να  αποτελέσουν όπλα στα χέρια των Ελλήνων αγροτών για ένα βιώσιµο µέλλον .

Η εταιρεία µας χρόνια τώρα ως αµιγώς ελληνική εταιρεία και γνωρίζοντας ότι το µέλλον της είναι άρρηκτα συσχετισµένο µε το µέλλον της ελληνικής γεωργίας  είναι προσανατολισµένη στην ανεύρεση λύσεων που αυξάνουν τις αποδόσεις των καλλιεργειών, µειώνουν τα κοστολόγια και ταυτόχρονα σέβονται το περιβάλλον. Με βασική της αρχή την αξιοπιστία και την άριστη ποιότητα προϊόντων ξέρει πως η λύση βρίσκεται στα λιπάσµατα Νέας Τεχνολογίας. Με  λιπάσµατα όπως η σειρά Nutrimore µε σταθεροποιητή αζώτου Agrotain, η ολοκαίνουρια σειρά λιπασµάτων Deplant µε σταθεροποιητή αζώτου DMPP, τα µοναδικά ιχνοστοιχεία DDP που ενισχύουν τα κοκκώδη της λιπάσµατα αλλά και τα µοναδικά  βιοδιασπώµενα ιχνοστοιχεία IDHA που  εµπεριέχονται στα κρυσταλλικά ΝΡΚ λιπάσµατα της εταιρείας, η GAVRIEL εστιάζει στην παροχή λιπασµάτων υψηλής  αποτελεσµατικότητας και ταυτόχρονα φιλικών στο περιβάλλον. Τα λιπάσµατα αυτά έχουν τις µικρότερες δυνατές απώλειες, αξιοποιούνται στο µέγιστο από τα φυτά και ταυτόχρονα δεν ξεφεύγουν σε κοστολόγια.

Έτσι πετυχαίνουµε αύξηση σοδειάς, βελτιωµένη ποιότητα παραγόµενων αγροτικών προϊόντων και ταυτόχρονα µείωση κοστολογίων, που είναι άλλωστε και τα κύρια ζητούµενα για µια βιώσιµη γεωργία.  

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές