BACK TO
TOP
Food insider

Στα διαμάντια της ελληνικής οικονομίας η Intercomm Foods από την Λάρισα

Τη στιγμή που η δεύτερη γενιά επιχειρηματιών συμμετέχει ήδη στα πεπραγμένα της Intercomm Foods, η εταιρεία από τη Λάρισα συνεχίζει να διατηρεί τον καινοτόμο και αναπτυξιακό χαρακτήρα της στην αγορά, έχοντας υπερβεί τα τριάντα χρόνια διαδρομής.

image001_26

Γιώργος Λαμπίρης

1369
0

Πρόσφατα βραβεύτηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης επιχειρηματικής αριστείας «Diamonds of the Greek Economy 2021» για την εξέλιξη της στο ελληνικό επιχειρείν, για τη συμβολή της στην απασχόληση καθώς και για την εξωστρέφειά της. Η Ευαγγελία Τσαγκούλη, διευθύντρια marketing και διοίκησης κλήθηκε να παραλάβει το βραβείο, εκπροσωπώντας την Intercomm Foods, στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε.

Από το 1990 και την παραγωγή μαρμελάδας στο σήμερα

Oι πρώτες σκέψεις για τη δημιουργία της συγκεκριμένης επιχείρησης ξεκίνησαν το 1989, με αρχικό προσανατολισμό την δραστηριοποίηση στην ειδική επεξεργασία κουκουτσιών από βερίκοκο, κάτι που εν τέλει δεν υλοποιήθηκε. Tα πρώτα βήματα της Intercomm Foods πραγματοποιήθηκαν με την ίδρυσή της το 1990. Αρχικά δραστηριοποιήθηκε στην παραγωγή μαρμελάδας για λογαριασμό εταιρείας διανομών, υπό την γνωστή ετικέτα Spin Span και αργότερα στράφηκε σε άλλες δραστηριότητες όπως η παραγωγή κομπόστας και η τυποποίηση της ελιάς.

H επιχείρηση πρωτοπορώντας προέβη το 1999 σε επένδυση για την εγκατάσταση ασηπτικής γραμμής συσκευασίας φρούτων, κίνηση που την έφερε μπροστά από την εποχή της. Ακολούθησε η επένδυση στην ελιά, με την Intercomm να επιδιώκει από την πρώτη στιγμή την καθιέρωση της ελληνικής ελιάς στα ράφια όσο το δυνατόν περισσότερων αλυσίδων του εξωτερικού. Σήμερα η επιχείρηση αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο της ελιάς μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο προϊόν.

Η Ευαγγελία Τσαγκούλη, Διευθύντρια Μarketing και Διοίκησης της Intercomm Foods κατά τη βράβευση της επιχείρησης ως «Διαμάντι της Ελληνικής Οικονομίας» για το 2021

Χαρακτηριστικό της αναπτυξιακής της διαδρομής είναι το γεγονός ότι ο 2020 ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 95 εκατ. ευρώ έναντι 86 εκατ. ευρώ το 2019, ενώ αποτελεί μία επιχείρηση κατά 99% εξαγωγική, διατηρώντας αυτή τη στιγμή παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες του κόσμου.

Διατηρεί ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 160.000 τ.μ. και επεξεργάζεται πράσινες ελιές Χαλκιδικής, Καλαμών αλλά και μαύρες Αμφίσσης. Ο συνολικός όγκος ελιάς που επεξεργάζεται ετησίως κυμαίνεται μεταξύ 25.000 και 30.000 τόνων. Έχει συνολικά τρία εργοστάσια παραγωγής, δύο εξ αυτών με αποκλειστικό αντικείμενο την ελιά στο Κομπότι Άρτας καθώς και το ελαιουργείο της ΕΑΣ Λάρισας που απέκτησε το 2020. Διαθέτει ένα ακόμη εργοστάσιο στο Ομορφοχώρι της Λάρισας, το οποίο δραστηριοποιείται τόσο στην επεξεργασία φρούτου, όσο και στην ελιά.

H Ιntercomm Foods σε αριθμούς

Κύκλος εργασιών

2020: 95 εκατ. ευρώ

2019: 86 εκατ. ευρώ

Εξαγωγές: 99% της παραγωγής

Παρουσία σε >60 χώρες

Συνολική επιφάνεια εγκαταστάσεων: 160.000 τ.μ.

Τρία εργοστάσια παραγωγής

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία