Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Fresher

BCS_2012_4

Στον ευρωπαϊκό νότο, την Τουρκία και το Μαρόκο μετατοπίζεται η εφοδιαστική γραμμή κηπευτικών των σούπερ μάρκετ της Κεντρικής Ευρώπης, όσο τα θερμοκήπια της Ολλανδίας αναφέρουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας και μεγάλες θερμοκηπιακές μονάδες στις σκανδιναβικές χώρες έχουν ήδη βάλει λουκέτο.

riverpark-farm2

Τα αγγούρια, οι πατάτες και τα μαρούλια παράγουν έως και τέσσερις φορές μεγαλύτερη απόδοση σε ιδανικές συνθήκες όταν καλλιεργούνται σε αστικές αντί για αγροτικές περιοχές, αποκαλύπτει νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Earth's Future.

_mg_3978

Ιστορικό ρεκόρ για ακόμη μια χρονιά καταγράφουν οι εξαγωγές φράουλας και ακτινίδιων τόσο σε αξία όσο και σε τονάζ, ενώ δυναμικό ξεκίνημα παρατηρείται και στις εξαγωγές καλοκαιρινών φρούτων σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο εξαγωγών του Incofruit Hellas.

Patata-sygomidi-2

Τα 42 λεπτά το κιλό στον παραγωγό ανακοίνωσε η ΕΑΣ Νάξου για τις παραλαβές πατάτας στα συσκευαστήριά της, την ώρα που το εμπόριο του νησιού ακούγεται ότι θα κινηθεί σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα.

IMG-675eefec0b16d5b484b7762333273f84-V__1_

Μια αναπάντεχη στροφή πήρε τις τελευταίες εβδομάδες η εγχώρια αγορά πατάτας, με την τιμή του προϊόντος να χάνει απότομα από 10 έως και 20 λεπτά το κιλό έναντι των αρχικών προσφορών, μόλις αυξήθηκε ο ρυθμός συγκομιδής.

KAR_0317

Αγροτικά προϊόντα προσαρμοσμένα κατάλληλα στις ανάγκες των καταναλωτών και πράσινα λαχανικά που ορίζουν εξαρχής την επιχειρηματικότητα στον κλάδο και τις συνεργασίες μεταξύ των κρίκων της αλυσίδας αξίας, φέρνει αυτόν τον καιρό στο προσκήνιο η Syngenta, μετά από βαθιά επιστημονική έρευνα στο πολλαπλασιαστικό υλικό και τη διαχείριση των αντίστοιχων καλλιεργειών.

IMG_20220514_132558_2

Σε βαλβίδα αποσυμπίεσης του κλάδου των δενδρωδών καλλιεργειών, ο οποίος από τη μια έχει να επιδείξει μια διαρκώς αυξανόμενη παραγωγή προϊόντων κι από την άλλη βλέπει τις διαθέσιμες αγορές και τη ζήτηση να μειώνονται, εξαιτίας απρόβλεπτων εξωγενών παραγόντων, μπορεί να εξελιχθεί το προωθούμενο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, συνολικού ύψους 166 εκατ. Ευρώ. Προϋπόθεση, όμως, είναι να εφαρμοστεί σωστά και κυρίως να στρέψει το ενδιαφέρον όλων των εμπλεκόμενων σε αυτές τις κατευθύνσεις που θα φέρουν θετικά αποτελέσματα τόσο για τους παραγωγούς, όσο και για την ίδια την αγορά.

IMG_20220514_130933_2

Χάσμα μεταξύ παραγωγού και συμβούλου παραγωγής, ο οποίος θα προσφέρει τις απαιτούμενες κατευθύνσεις που απαιτούνται στον πρωτογενή τομέα για την παροχή λύσεων ακριβείας παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή στον ελληνικό πρωτογενή τομέα.

2_9

Η ενίσχυση της ποιότητας των προϊόντων μας και της συνεργατικότητας είναι ένας διττός στόχος που πρέπει να πετύχουμε αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να ενισχύσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα έναντι άλλων χωρών, σε ό,τι αφορά στην παραγωγή νωπών φρούτων και λαχανικών, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, εγκαινιάζοντας την έκθεση Freskon 2022, στη Θεσσαλονίκη.

Valassas-Dionisis

Μετατόπιση προς νέες πιο παραγωγικές ποικιλίες, με υφή, γεύση και ανθεκτικότητα στα διάφορα στρες, συχνά κάτω από την «ομπρέλα» κλειστών club, με νέα συστήματα διαμόρφωσης, που διευκολύνουν την εκμηχάνιση και τη μείωση του εργατικού κόστους, είναι ορισμένες από τις νέες τάσεις στην παγκόσμια αγορά της καλλιέργειας μήλου, όπου, ταυτόχρονα, ενισχύεται ο ρόλος του marketing και του branding, ως εργαλείο διαφοροποίησης, καθώς αυξάνει και ο ανταγωνισμός.

IMG_8083

Στη σκιά των τρανταχτών ελλείψεων, που καταγράφονται σε ολόκληρη την ελληνική ύπαιθρο σε ό,τι αφορά στους εργάτες γης κι υπό το βάρος των μεγάλων ανατιμήσεων στις εισροές, που έχουν κάνει δυσβάσταχτο το κόστος παραγωγής, επιστρέφει φέτος, μεταξύ 12 και 14 Μαΐου, η 6η διεθνής έκθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών «Freskon», μετά από 2 χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

verikoko_site

Ελλειμματική αναμένεται ότι θα είναι η προσφορά βερίκοκων στις ευρωπαϊκές αγορές για μια συνεχόμενη χρονιά, με την παραγωγή του 2022 να βρίσκεται 8% κάτω από τον μέσο όρο πενταετίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που παρουσιάστηκαν στην έκθεση Medfel στο Περπινιάν της Γαλλίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία