Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Fresher

IMG_20220514_132558_2

Σε βαλβίδα αποσυμπίεσης του κλάδου των δενδρωδών καλλιεργειών, ο οποίος από τη μια έχει να επιδείξει μια διαρκώς αυξανόμενη παραγωγή προϊόντων κι από την άλλη βλέπει τις διαθέσιμες αγορές και τη ζήτηση να μειώνονται, εξαιτίας απρόβλεπτων εξωγενών παραγόντων, μπορεί να εξελιχθεί το προωθούμενο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, συνολικού ύψους 166 εκατ. Ευρώ. Προϋπόθεση, όμως, είναι να εφαρμοστεί σωστά και κυρίως να στρέψει το ενδιαφέρον όλων των εμπλεκόμενων σε αυτές τις κατευθύνσεις που θα φέρουν θετικά αποτελέσματα τόσο για τους παραγωγούς, όσο και για την ίδια την αγορά.

IMG_20220514_130933_2

Χάσμα μεταξύ παραγωγού και συμβούλου παραγωγής, ο οποίος θα προσφέρει τις απαιτούμενες κατευθύνσεις που απαιτούνται στον πρωτογενή τομέα για την παροχή λύσεων ακριβείας παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή στον ελληνικό πρωτογενή τομέα.

2_9

Η ενίσχυση της ποιότητας των προϊόντων μας και της συνεργατικότητας είναι ένας διττός στόχος που πρέπει να πετύχουμε αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να ενισχύσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα έναντι άλλων χωρών, σε ό,τι αφορά στην παραγωγή νωπών φρούτων και λαχανικών, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, εγκαινιάζοντας την έκθεση Freskon 2022, στη Θεσσαλονίκη.

Valassas-Dionisis

Μετατόπιση προς νέες πιο παραγωγικές ποικιλίες, με υφή, γεύση και ανθεκτικότητα στα διάφορα στρες, συχνά κάτω από την «ομπρέλα» κλειστών club, με νέα συστήματα διαμόρφωσης, που διευκολύνουν την εκμηχάνιση και τη μείωση του εργατικού κόστους, είναι ορισμένες από τις νέες τάσεις στην παγκόσμια αγορά της καλλιέργειας μήλου, όπου, ταυτόχρονα, ενισχύεται ο ρόλος του marketing και του branding, ως εργαλείο διαφοροποίησης, καθώς αυξάνει και ο ανταγωνισμός.

IMG_8083

Στη σκιά των τρανταχτών ελλείψεων, που καταγράφονται σε ολόκληρη την ελληνική ύπαιθρο σε ό,τι αφορά στους εργάτες γης κι υπό το βάρος των μεγάλων ανατιμήσεων στις εισροές, που έχουν κάνει δυσβάσταχτο το κόστος παραγωγής, επιστρέφει φέτος, μεταξύ 12 και 14 Μαΐου, η 6η διεθνής έκθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών «Freskon», μετά από 2 χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

verikoko_site

Ελλειμματική αναμένεται ότι θα είναι η προσφορά βερίκοκων στις ευρωπαϊκές αγορές για μια συνεχόμενη χρονιά, με την παραγωγή του 2022 να βρίσκεται 8% κάτω από τον μέσο όρο πενταετίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που παρουσιάστηκαν στην έκθεση Medfel στο Περπινιάν της Γαλλίας.

VO6_5924_t624e8a19_m800_xvycYV-FOBXTcQvRp

Νέα δεδομένα έφερε στην αλυσίδα εφοδιασμού με φρούτα και λαχανικά η πανδημία και το Brexit με τους εμπλεκόμενους του τομέα να αναζητούν λύσεις προκειμένου να μην διαταραχθεί περαιτέρω το παγκόσμιο εμπόριο.

3521757883_56f725c46b_b

Με 89 λεπτά το κιλό αγοράζει η ΕΑΣ Νάξου πατάτα από τους παραγωγούς του νησιού, σε μια εξέλιξη που έρχεται να βάλει σε νέα βάση την εγχώρια αγορά πατάτας, όπου και στην ηπειρωτική χώρα οι τιµές πολιορκούν  ιστορικά υψηλά με τη βοιωτική πατάτα να φεύγει από το χωράφι στα 59 λεπτά.

nor_poikilies

Καθώς τα μανταρίνια Νόβα ακολουθούν την τιμή των κλημεντίνων και έχουν ανοδική τάση λόγω έλλειψης της κλημεντίνης, έμποροι στρέφονται προς το Ορτανίκ από πολύ νωρίς τον Γενάρη για να μην πληρώσουν την υψηλότερη τιμή στα Νόβα, σύμφωνα με ανοιχτή επιστολή παραγωγών στους αρμόδιους θεσμικούς φορείς.

36_pin_38

Ένα εντυπωσιακό γύρισµα στην αγορά πατάτας συντελείται τις τελευταίες ηµέρες, ενόψει της φθινοπωρινής συγκοµιδής που θα ξεκινήσει την επόµενη εβδοµάδα στη Θήβα, µε την Αχαΐα και την Ηλεία να µπαίνουν στην παραγωγή µέσα στο επόµενο δεκαήµερο.

24

Οργανωµένη διαχείριση παραγωγής και εξασφαλισµένη διάθεση ανοίγουν την όρεξη σε επαγγελµατίες παραγωγούς πατάτας να αναζητήσουν συµβόλαια για τη διάθεση της σοδειάς τους είτε µε µεγάλα συσκευαστήρια, είτε απευθείας µε βιοµηχανίες, οι ανάγκες των οποίων επεκτείνονται από τα γνωστά σνακ µέχρι τα έτοιµα γεύµατα

32-pin

Ενα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον και την απροθυµία των αλυσίδων λιανικής να παραχωρήσουν χώρο για την ντόπια παραγωγή βρίσκει στην προσπάθεια ανακαµψης το ελληνικό λεµόνι.

patata_2

Οικονομική ασφυξία λόγω του δυσμενούς εμπορικού κλίματος και εκνευρισμός από την ανεξήγητη καθυστέρηση στις αποζημιώσεις του κορωνοϊού διαμορφώνουν το κλίμα στα παραγωγικά κέντρα πατάτας της χώρας, όπου οι παραγωγοί έχουν στριμωχτεί από τις υποχρεώσεις τους σε καταστήματα εφοδίων, γεωπόνους και ΔΕΗ.

23-b

Μια νέα επαναστατική τεχνική που έρχεται από την Ολλανδία δίνει αξία στους βοτανικούς σπόρους που παράγουν τα φυτά της πατάτας χάρη σε μια δεύτερη καινοτομία, που αν και επιθυμητή στο παρελθόν δεν ήταν εφικτή, τα υβρίδια πατάτας.

36_17

Την αναγκαιότητα διάφορων τοµέων απολύµανσης που σχετίζονται µε την υγιεινή κατά τη διαχείριση των εσπεριδοειδών στα διαλογητήρια - συσκευαστήρια επισηµαίνει η εταιρεία Fomesa.

logistica

Η πρόκληση για βιωσιμότητα στον τομέα της καλλιέργειας και της βιομηχανικής διαχείρισης και εμπορίας των οπωροκηπευτικών είναι το κεντρικό θέμα που απασχολεί τη φετινή Fruit Logistica, που ανοίγει τις πύλες της στο Βερολίνο στις 5-7 Φεβρουαρίου 2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία