BACK TO
TOP
Business

Νέα deals ψήνει η Olix Oil για Καλαμών και ελαιόλαδο

Καινούργιες συμφωνίες για πώληση τυποποιημένου έξτρα παρθένου αλλά και χύμα ελαιολάδου σε αγορές – στόχους του εξωτερικού έχει «στα σκαριά», σύμφωνα με πληροφορίες, η Olix Oil του Παύλου Ν. Βαρδινογιάννη. Αυτές τις ημέρες μάλιστα η εταιρεία βρίσκεται σε τελικές διαπραγματεύσεις με ρώσικες και κινέζικες εταιρείες, για εξαγωγή ελαιολάδου, πυρηνελαίου και βρώσιμων ελιών ποικιλίας Καλαμών.

Νέα deals ψήνει η Olix Oil για Καλαμών και ελαιόλαδο

3
0

Πιο συγκεκριμένα, και όσον αφορά στο τυποποιημένο προϊόν, από τον Σεπτέμβριο του 2015 η εταιρεία υλοποιεί συμβόλαιο πώλησης τυποποιημένου έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην Ιαπωνία (VIEBON), με μεγάλο μηνιαίο κύκλο εργασιών περίπου και σημαντικό περιθώριο κέρδους. Η μονάδα τυποποίησης βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης.

Στους άμεσους στόχους της εταιρείας, αναφέρουν στο AgroNews, συνεργάτες του Παύλου Ν. Βαρδινογιάννη είναι «η αύξηση του κύκλου εργασιών  τυποποιημένων προϊόντων ελαιολάδου και πυρηνελαίου με αύξηση του ήδη υπάρχοντος συμβολαίου με Ιαπωνία αλλά και με την ανεύρεση νέων αγορών και πελατών».

Προ αυτή την κατεύθυνση, ήδη η διοίκηση της εταιρείας είναι σε τελικές διαπραγματεύσεις με τους παρακάτω πελάτες:

- OPTIMA FOODS, TITAN FOODS, ROLAND, CRETA FARMS (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής)-  GOUDA (Καναδάς)-  EUROFIND FOOD, JOHN & PASCALS Ltd, ODYSEA Ltd.  (Ηνωμένο Βασίλειο)  - ALFITON (Αυστρία & Γερμανία)-  THG GROUP (Αλβανία)-  BOCHERY (Ιράν)-  VERGINA  (Ρωσία).


Εμπορία χύμα ελαιολάδου και πυρηνελαίου

Η Olix Oil από το 2015 δραστηριοποιείται στην εμπορία χύμα ελαιολάδων παντός τύπου (Εξαιρετικά Παρθένου, Παρθένου, Μειονεκτικού) και Πυρηνελαίων (Εξευγενισμένων και Ήμι Εξευγενισμένων). Τα Ήμι Εξευγενισμένα Πυρηνέλαια τα παράγει στις εγκαταστάσεις της στη ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας.

Μάλιστα έχει υπογράψει συμβόλαιο αγοράς εξευγενισμένου πυρηνελαίου με την εταιρεία PRODOSA SA, η οποία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πυρηνελαίου και σπορέλαιων παγκοσμίως.

Το συμβόλαιο αφορά αγορά ποσότητας τόνων εξευγενισμένου πυρηνέλαιου σε προνομιακή τιμή για πώληση στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία και την Ελλάδα.

Παράλληλα οι πληροφορίες θέλουν την Olix Oil να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την ίδια εταιρεία για τη διάθεση ποσοτήτων Ελαιολάδων & Εξευγενισμένων Πυρηνελαίων στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε επίπεδο πωλήσεων η Olix Oil ήδη υλοποιεί συμβόλαια πώλησης με γνωστούς Ιταλικούς οίκους, ποσοτήτων ελαιολάδων και πυρηνελαίων, ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με εταιρείες όπως η CASA OLEARIA ITALIANA, SABOLIO, OL SUD, FULVIO RUATA & OLEARIA GIACOBBE για πώληση πυρηνελαίου, έξτρα παρθένου, παρθένου και βιομηχανικού ελαιολάδου.

Τέλος, η εταιρεία έχει ως στόχο να υλοποιήσει πρόγραμμα εμπορίας 10.000 μετρικών τόνων χύμα ελαιολάδων και πυρηνελαίων, κυρίως σε πελάτες σε Ιταλία και Ισπανία.

Αλέξανδρος Μπίκας

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία