BACK TO
TOP
Τράπεζες

Απώλειες στις ευρωαγορές παρόμοια με τη διεθνή τάση

Με απώλειες κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ακολουθώντας το κλίμα μετά την μεικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια νωρίτερα και τις απώλειες της Παρασκευής στη Wall Street.

2909608

8
0

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει απώλειες 0,09% στις 407,49 μονάδες, με τον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου να ηγείται των απωλειών με πτώση 1%, ενώ ο τεχνολογικός κλάδος σημειώνει άνοδο 0,8%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX χάνει 0,07%, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,06% και ο γαλλικός CAC-40 καταγράφει πτώση 0,34%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 χάνει 0,36% και ο ιταλικός FTSE MΙΒ σημειώνει πτώση 0,03%.

Στην Ευρώπη, η πανδημία και η διάθεση εμβολίων κατά του κορονοϊού παραμένουν στο επίκεντρο. Στην Ολλανδία, χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν κατά των μέτρων lockdown την Κυριακή με την διαμαρτυρία να διαλύεται από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να ηγείται στον ρυθμό εμβολιασμών, διευρύνοντας τη Δευτέρα το πρόγραμμα εμβολιασμού, προσφέροντας την πρώτη δόση του εμβολίου σε άτομα ηλικίας 70 ετών και άνω και σε όσους ανήκον στις ευπαθείς ομάδες.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκονται και οι εξελίξεις στη Γερμανία, όπου ο Άρμιν Λάσετ εκλέχτηκε ο νέος αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU). Η εκλογή του ανοίγει το δρόμο για να αντικαταστήσει πιθανώς την Άνγκελα Μέρκελ ως καγκελάριο στις εκλογές που θα λάβουν χώρα αργότερα φέτος.

Στα επιχειρηματικά νέα, η συγχώνευση μεταξύ της Fiat Chrysler (FCA) και της Peugeot PSA Group, ύψους 52 δισ. δολαρίων, ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο, δημιουργώντας τον τέταρτο μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων παγκοσμίως. Η νέα εταιρεία, με την επωνυμία Stellantis, θα διευθύνεται από τον πρώην CEO της PSA, Carlos Tavares.  Η μετοχή της Stellantis σημειώνει ''άλμα'' 4,81%.

Προηγουμένως, στις ασιατικές αγορές σημειώθηκαν μεικτά πρόσημα με τους επενδυτές να αντιδρούν στα τελευταία οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Κίνα, σύμφωνα με τα οποία το ΑΕΠ της χώρας σημείωσε αύξηση 2,3% πέρυσι, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για αύξηση 2% σύμφωνα με το Reuters. Ωστόσο, οι λιανικές πωλήσεις στη χώρα υποχώρησαν 3,9% για το έτος.

Εν τω μεταξύ, οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street υποχώρησαν την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές αξιολογούσαν το οικονομικό πακέτο που πρότεινε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, μαζί με την ανακοίνωση κερδών μερικών από των μεγαλύτερων τραπεζών των ΗΠΑ Σημειώνεται πως οι αγορές στις ΗΠΑ είναι κλειστές σήμερα λόγω αργίας.

Η πρόταση του Μπάιντεν περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αύξηση των επιπρόσθετων ομοσπονδιακών επιδομάτων ανεργίας στα 400 δολ. την εβδομάδα και την επέκτασή τους έως τον Σεπτέμβριο καθώς και τις άμεσες πληρωμές ύψους 1.400 δολ. σε πολλούς Αμερικανούς πολίτες.
Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία