Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Castello dei Principi Capano ως επιβράβευση της πορείας της που συνέβαλε καθοριστικά ώστε η Μεσογειακή Διατροφή να θεωρείται πρότυπο βιωσιμότητας και μακροζωίας.
Πέρα από την κα Τριχοπούλου, τιμήθηκαν ο σεφ με αστέρι Michelin, Peppe Guida, ο καρδιολόγος και επιστημονικός επικοινωνητής, Domenico Galzerano, και ο Alessio Fasano, που είναι ερευνητής στο Harvard με έργο στον τομέα του μικροβιώματος και της ανοσολογίας.
Η κα Τριχοπούλου είναι Ελληνίδα ακαδημαϊκός και επιδημιολόγος διατροφής με πολύ μεγάλο έργο, έχοντας χαρτογραφήσει όλο το εύρος της ελληνικής διατροφής, ενώ η ερευνητική της ομάδα υπήρξε από τις πρώτες που συνέδεσαν την ποιότητα του ελαιολάδου με δείκτες υγείας και βιολογικής γήρανσης.