BACK TO
TOP
Κοινωνία

Η λίπανση της ακτινιδιάς στο επίκεντρο ημερίδας στην Καρίτσα Πιερίας

Για 3η συνεχή χρονιά, ο Αγροτικός Σύλλογος Καρίτσας υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου Ολύμπου και της Αντιπεριφέρειας Πιερίας διοργάνωσε την Κυριακή 30 Νοεμβρόυ στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου ημερίδα για την καλύτερη ενημέρωση των ακτινιδιοπαραγωγών της περιοχής.

593602673_25525440223717553_4396221840098516175_n

6
0

Ομιλητές ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής Εδαφολογίας του ΑΠΘ, Νικόλαος Μπαρμπαγιάννης, που ανέπτυξε το θέμα της εδαφολογικής και Φυλλοδιαγνωστικής ανάλυσης ως βάσης της Ορθολογικής Λίπανσης του ακτινιδίου και ο Βασίλης Έξαρχος, Γεωπόνος και Υποψήφιος Διδάκτωρ Εδαφολογίας, που αναφέρθηκε στις Οδηγίες Λίπανσης ακτινιδιάς μέσω ερωτοαπαντήσεων: Μύθοι, αλήθειες και πραγματικότητα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, οι Αντιδήμαρχοι Σάκης Καλαιτζής, Σοφία Ζούρζουρα και Γιάννης Πούλιος. Χαιρετισμό απυήθυναν ο Οικοδεσπότης και διοργανωτής της εκδήλωσης Πρόεδρος Α.Σ. Καρίτσας Διονύσης Φόλιος, ο Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Σάκης Καλαιτζής και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

Οι αγρότες ακτινιδιοπαραγωγοί είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν τις ερωτήσεις απορίες τους στους ομιλητές και έτσι να αποκομίσουν οφέλη για το μέλλον της καλλιέργειάς τους.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως την εκδήλωση παρακολούθησε και αριθμός γεωπόνων της περιοχής ενώ παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι από άλλες ακτινιοδοπαραγωγικές περιοχές της χώρας μας. Την όλη εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος αγροτικών θεμάτων Γιάννης Τσιμπονίδης.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία