Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Ανάλογα τον τζίρο των μελών μέσα στην τριετία η πρώτη πληρωμή των Οργανώσεων Παραγωγών

Βάσει της μέσης ετήσιας αξίας της παραγωγής των μελών εφόσον αυτή είχε διατεθεί στο εμπόριο θα γίνεται ο υπολογισμός της αξίας παραγωγής για την πρώτη δόση πληρωμής της ομάδας παραγωγών ή της οργάνωσης παραγωγών, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.

080514AK_FirstCut__OddCouple_1

49
0

Η δεύτερη τροποποίηση για τις «Λεπτομέρειες εφαρμογής του Μέτρου 9 Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020», πήρε ΦΕΚ την Τρίτη 5 Νοεμβρίου, και εκεί προβλέπεται μεταξύ άλλων πως η Ομάδα/Οργάνωση Παραγωγών να τηρεί ξεχωριστό τραπεζικό λογαριασμό σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα, από τον οποίο θα πραγματοποιούνται οι σχετικές κινήσεις που αφορούν το έργο.

Ειδικότερα, ο υπολογισμός της αξίας παραγωγής για την πρώτη δόση πληρωμής της ομάδας παραγωγών ή της οργάνωσης παραγωγών, θα πραγματοποιείται βάσει της μέσης ετήσιας αξίας της διατεθείσας στο εμπόριο παραγωγής των μελών κατά τη διάρκεια τριών ετών πριν από τη συμμετοχή τους στην ομάδα ή στην οργάνωση. Επιπλέονη μέση ετήσια αξία προκύπτει από τα αντίστοιχα φορολογικά στοιχεία. Για τα επόμενα έτη η αξία παραγωγής περιλαμβάνεται ως εκτίμηση στο επιχειρηματικό σχέδιο και επαληθεύεται από τα αντίστοιχα παραστατικά και τη βεβαίωση της αξίας εμπορευθείσας παραγωγής από ορκωτό λογιστή, εγγεγραμμένο στο Μητρώο Ελεγκτών της ΕΛΤΕ, για το προϊόν ή τα προϊόντα που έχει αναγνωριστεί η ομάδα/οργάνωση, για κάθε ημερολογιακό έτος από την αναγνώρισή της.

Η πρώτη και η δεύτερη δόση (εφόσον έχει συμπληρωθεί το πρώτο έτος λειτουργίας από την ημερομηνία αναγνώρισης) καταβάλλονται μετά την έκδοση της απόφασης ένταξης με την υποβολή σχετικής αίτησης από το δικαιούχο. Οι υπόλοιπες δύο δόσεις με την υποβολή σχετικής αίτησης από το δικαιούχο καταβάλλονται από τον αρμόδιο φορέα μία κάθε έτος για τα επόμενα δύο έτη, με τη συμπλήρωση του ημερολογιακού έτους από την ημερομηνία αναγνώρισης της ομάδας/οργάνωσης. Η τελική δόση καταβάλλεται μετά τη συμπλήρωση του πέμπτου έτους από την ημερομηνία αναγνώρισης. Στην περίπτωση που η ομάδα παραγωγών/οργάνωση παραγωγών έχει αναγνωριστεί σε έτος προηγούμενο της αίτησης υποβολής στήριξης, τότε μετά την έκδοση της απόφασης ένταξης μπορεί να υποβάλει αίτηση πληρωμής, συμπεριλαμβανομένων και των ετών λειτουργίας που έχουν συμπληρωθεί κατά την ημερομηνία υποβολής αυτής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία