Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Τρεις νέες δράσεις ΕΣΠΑ στο δρόμο της προκήρυξης

Τρεις νέες δράσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρόκειται να προκηρυχθούν εντός του έτους, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που θέλει να κλείσει τις υποχρεώσεις του ΕΣΠΑ για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο.

46637904_2308000762545778_902708130259927040_o

Γιώργος Κοντονής

9216
0

Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά τις νέες δράσεις που θα είναι και οι τελευταίες της τρέχουσας περιόδου, αυτές είναι:

Ανανέωση και αναβάθµιση εξοπλισµού µικρών και µεσαίων επιχειρήσεων, συµπεριλαµβανοµένου ψηφιακού, τεχνικού και παγίου εξοπλισµού. Πρόκειται για µία πρόσκληση που σχεδιάζεται ώστε να καλύπτει µεγάλο φάσµα επιχειρήσεων και επιλέξιµων δράσεων στη βάση διαπιστωµένων αναγκών τους. Η αξιολόγηση προγραµµατίζεται να είναι µε άµεση διαδικασία.

Επιδότηση ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης. Η συγκεκριµένη δράση θα έχει προϋπολογισµό 50 εκατ. ευρώ σε δηµόσια συµµετοχή, που θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους στους τοµείς όπου εκτιµούν ότι υπάρχει µεγαλύτερη προστιθέµενη αξία, αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η τρίτη δράση είναι η διερεύνηση για την επιδότηση µισθολογικού κόστους και λειτουργικών δαπανών για νέες εταιρείες που ιδρύονται στην Ελλάδα. Στόχος είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων, καθώς και επιχειρήσεων, που επιθυµούν να επεκταθούν περαιτέρω. Οι επιδοτήσεις εξετάζεται να δίνονται εξαντλώντας κατά το δυνατόν τον χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων, δηλαδή επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να εγκατασταθούν σε λιγότερο αναπτυγµένες περιφέρειες θα λάβουν και µεγαλύτερο ποσοστό επιχορήγησης.

Οι νέες δράσεις σχεδιάζονται ήδη, σε συνεργασία µε την αρµόδια Ειδική Υπηρεσία ∆ιαχείρισης ΕΠΑνΕΚ, µε στόχο να προκηρυχθούν το συντοµότερο εντός του 2020.

Σηµειώνεται εδώ πως σύµφωνα µε τον σχεδιασµό οι υφιστάµενες προσκλήσεις θα επιταχυνθούν και στόχος είναι µέχρι τότε να εξαλειφθούν όλες οι εκκρεµότητες από πλευράς του δηµοσίου (ολοκλήρωση αξιολογήσεων και εντάξεων), ώστε να µένει µόνο η υλοποίηση του σχεδίου από τον επιχειρηµατία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία