
Ένας επιπλοποιός από τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης βρέθηκε να καλλιεργεί 12 στρέμματα αρώνιας και δεν το μετάνιωσε.
Μια καθετοποιηµένη γαλακτοπαραγωγική µονάδα µε ταυτότητα τα βιολογικά προϊόντα
Με κτηνοτρόφους-µετόχους και ολόφρεσκο γάλα
Με επένδυση 400.000 ευρώ η πρότυπη Φάρμα Κλωνάρα ετοιμάζεται φέτος το καλοκαίρι να μπει στην τυροκόμηση.
Έναν αναπάντεχο εορταστικό «µποναµά» συνολικής αξίας 10.000 ευρώ, που θα τον βοηθήσει να ξεκινήσει µε το… δεξί τη νέα χρονιά, επιφύλαξε η τύχη στον παραγωγό, Θοδωρή ∆εληζήση, από τον Έξαρχο Γρεβενών.
Με πρώτες ύλες λαχανικά, όσπρια, δημητριακά και ψυχανθή η εταιρεία Nikolopoulou ακούει τα κελεύσματα της εποχής
Διαφορετικό το πολιτικό διακύβευμα απέναντι στην μείωση του αριθμού των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που οδηγούν σε μεγάλες παραγωγικές εκτάσεις στην ΕΕ.
Η μεθοδικότητα πίσω από μια πρότυπη φάρμα με 1.200 προβατίνες και στήσιμο 500 κιλά ανά ζώο στην Αργολίδα.
Ο Γιώργος Ρόζης, μεγαλωμένος στα βουνά της Αργολίδας δίνει στην τυροκόμηση στοιχεία γαστρονομικής αντίληψης.
Έτοιμοι να διαθέσουν στην αγορά ένα ιδιαίτερα ποιοτικό προϊόν και με μεγάλη προστιθέμενη αξία, του φημισμένου και προστατευόμενου με πιστοποίηση ΠΓΕ φασολιού της Πρέσπας, είναι έξι βιοκαλλιεργητές της ομώνυμης ακριτικής περιοχής της Φλώρινας.
Υψηλό ρίσκο έκθεσης σε κίνδυνο στις καλλιεργητικές εργασίες και στη διαλογή προϊόντων, καταγράφει µελέτη.
Μια παρέα έξι παιδικών φίλων από τη Θεσσαλονίκη, με μηδενικά κεφάλαια φτιάχνουν τα δικά τους αρωματικά φυτά.
Το στοίχηµα µιας οικογενειακής επιχείρησης από τη Φλώρινα, είναι να καθιερωθεί στην εγχώρια αγορά, ως η κατ’ εξοχήν ελληνική εταιρεία παραγωγής κέτσαπ, µουστάρδας αλλά και µιας σειράς αλειµµάτων όπως είναι η τυροκαυτερή, το τζατζίκι, η κοπανιστή ή η ταραµοσαλάτα.
Στην αύξηση της ενίσχυσης Νέων Αγροτών και την ενεργοποίηση του πριμ εξόδου προτρέπει η ανάλυση SWOT για τη νέα ΚΑΠ του ΓΠΑ, που συζητήθηκε την Πέμπτη και στη Βουλή.
Σε ένα χώρο, ισόγειο με πατάρι, που είναι δεν είναι μεγαλύτερος από 80 -100 τ.μ., περισσότεροι από 40 κωδικοί τυριών και γαλακτοκομικών προϊόντων προκαλούν τις αισθήσεις του επισκέπτη.
Λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν τη διαδροµή από τον σπόρο του σιταριού στο χωράφι, µέχρι τη σφολιάτα που µόλις βγήκε από τον φούρνο. Μια οικογένεια µυλωνάδων από την Πτολεµαΐδα, µε πορεία σχεδόν εκατονταετή στην αγροτική παραγωγή, όχι µόνο γνωρίζει τα µυστικά της διαδροµής, αλλά µπορεί και δίνει κατευθύνσεις σε κάθε ένα από τα στάδια, προσδίδοντας ένα άλλο βάθος στην έννοια της καθετοποίησης.
Η φιλοσοφία του είναι πως στην κτηνοτροφία η εµπειρία θα πρέπει να «παντρεύεται» µε την επιστήµη και πως η ενασχόληση µε τα ζώα δεν είναι έσχατη επιλογή επαγγελµατικής αποκατάστασης γιατί δεν έχεις τί άλλο να κάνεις, αλλά µια κανονική επιχείρηση.
Παγκόσμια έρευνα της Mondelēz International αναδεικνύει την αύξηση κατανάλωσης σνακς και της σημασίας τους στις ζωές των καταναλωτών εν μέσω πανδημίας.
Άλλη αξία στην τυποποίηση δίνει η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για το σύστημα ιχνηλασιμότητας.