Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Special Reports

center_image_meleth

Με αφορμή την πρόσφατη καταστροφή μεγάλων εκτάσεων στην περιοχή της Θεσσαλίας από πλημμυρικά φαινόμενα και εξαιτίας της ενασχόλησής μας με τον τομέα της γεωργίας, επιθυμούμε να προτείνουμε λύσεις για την άμεση αποκατάσταση των εδαφών που επλήγησαν.

evoo_center

Έδαφος κερδίζει μέρα με την ημέρα στο χώρο της εστίασης και της εγχώριας γαστρονομίας το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ακολουθώντας τα βήματα που έχει χαράξει το κρασί για αρκετά χρόνια, με την ένταξή του σε λίστες γευσιγνωσίας εστιατορίων σε όλη τη χώρα.

33_24

Tα επόµενά του βήµατα για την µελλοντική ανάπτυξη σχεδιάζει αυτή την περίοδο ο Συνεταιρισµός Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας. Σύµφωνα µε τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος του Συνεταιρισµού, Γιώργος Μηλιώνης, στον σχεδιασµό είναι η σύσταση ιδιόκτητης µονάδας παραγωγής ζωοτροφών, κάτι που κατά τον ίδιο θα υλοποιηθεί είτε µε την εξαγορά της συνεργαζόµενης σήµερα µονάδας παραγωγής ζωοτροφών, είτε µε την κατασκευή καινούργιας. Η επένδυση για τη συγκεκριµένη µονάδα υπολογίζεται ότι θα υπερβεί το 1,5 εκατοµµύριο ευρώ.

40-41_86

Ακολουθώντας µία από τις αρχαιότερες µεθόδους διατήρησης των νωπών φρούτων και λαχανικών, την αποξήρανση, ο Βασίλης Χατζής διευθυντής στον Αγροτικό Μελισσοκοµικό Συνεταιρισµό Σίθων, δηµιούργησε το 1992 τη δική του εταιρεία µαζί µε τη σύζυγό του, Μαρία Τσιαοσίδου.

40-41_01_19

Ένας πρώην λέκτορας στα εφαρµοσµένα µαθηµατικά και την πληροφορική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης µε καταγωγή από τη Χαλκιδική, συνδύασε πριν αρκετά χρόνια την παραγωγική παρακαταθήκη που έλαβε, µε περίπου 6 στρέµµατα γης που διατηρούσε η σύζυγός του ως περιουσία στην Καλαµάτα. Προερχόµενος από αγροτική οικογένεια, αποφάσισε να αφοσιωθεί σε αυτήν.

40-41_01_18

O Βαγγέλης Ξύδας ήταν ο άνθρωπος που µαζί µε τον Γιώργο Πλακωτάρη, ίδρυσαν το 2008 την εταιρεία γλυκισµάτων µε βασική πρώτη ύλη τα προϊόντα της Χίου και σκοπό την ανάδειξη του γαστρονοµικού πλούτου της Χίου, έχοντας γεννηθεί και µεγαλώσει στην περιοχή του Κάµπου.

42-43_79

Στο ακριτικό ∆ιδυµότειχο του Έβρου, πρόκειται να λειτουργήσει µέσα στο πρώτο τρίµηνο του 2024, η πρώτη Extra Large (XL) αγελαδοτροφική φάρµα στην Ελλάδα η οποία θα διαθέτει 9 ροµπότ αρµεγής «Α5» της Lely και τα δύο πρώτα ροµποτικά συστήµατα σίτισης «Vector».

40-41_01_17

H δηµιουργία µίας τοπικής παραγωγικής µονάδας στο κέντρο της Μυτιλήνης συνδέθηκε άρρηκτα µε οικογενειακές και παιδικές αναµνήσεις ενός ντόπιου παραγωγού, ο οποίος πριν από µερικά χρόνια αποφάσισε να αξιοποιήσει τη γη του τόπου του, συστήνοντας την «Μυτιληνιά Γη».

40a_36

Στα εύφορα εδάφη της Αργολίδας, µία αγροτική οικογένεια πραγµατοποίησε αρκετές κινήσεις εξέλιξης των καλλιεργειών της µέσα στα χρόνια. Πρόκειται για µία προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Ηλία Μαυριά τον πρεσβύτερο και παππού της οικογένειας και σήµερα την ευθύνη της έχουν εξ ολοκλήρου τα τρία του εγγόνια.

40-41_01_13

Εγκαταλείποντας µία εύσχηµη ζωή µε όλες τις ανέσεις που της προσέφερε η ζωή στην πόλη και έναν επαγγελµατικό κλάδο όπως αυτός των κατασκευών ακινήτων, η ∆ήµητρα Καρδάτου αποφάσισε σε ηλικία 48 ετών να αλλάξει προσανατολισµό.

40a_35

Αξιοποιώντας την παράδοση που έχει δηµιουργήσει η οικογένειά του, ο Πέτρος Κούτσικας ανέλαβε τους συκεώνες των προγόνων του, τους ανέπτυξε και κατάφερε να δηµιουργήσει µία πρότυπη επιχείρηση καλλιέργειας και συσκευασίας σύκου στην Καστανιώτισσα Ιστιαίας στην Εύβοια, µε την ονοµασία «Καστανιώτισσα Γεωργική».

40-41_01_12

Σε µία προσπάθεια να ενισχύσουν τη δυναµική των προϊόντων τους και να ανοίξουν ταχύτερα δρόµο για τη διάθεσή τους στην αγορά, τέσσερις µικροί παραγωγοί της Φωκίδας προχώρησαν στη σύσταση της οµάδας «Σύνδελφυς».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία