Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Special Reports

40-41a_35

Έναν διαφορετικό παραδοσιακό τραχανά από αλεύρι δίκοκκου, αντί για του κλασσικού σταριού και εµπλουτισµένο µε κεφίρ, αντί για νερό ώστε να αποκτήσει και βιολειτουργικά χαρακτηριστικά, φέρνει στο πιάτο των καταναλωτών, η αγροτουριστική οικοτεχνία «Koukos Inn», από το χωριό Κούκος στην Πιερία.

40-41_73

Η απόφασή της να στραφεί στην επαγγελµατική µελισσοκοµία και κυρίως να γίνει νοµάς µελισσοκόµος, περιπλανόµενη σε διαφορετικά µέρη της Ηπείρου αλλά και σε άλλες περιοχές από όπου συλλέγει το µέλι της, ήταν αυτή που οδήγησε τη Γεωργία Τσάπη σε µία εντελώς διαφορετική κατεύθυνση ζωής από αυτή που είχε ακολουθήσει µέχρι εκείνη τη στιγµή.

40-41b_46

Ο συναισθηµατικός δεσµός µε τον τόπο καταγωγής του, τα Βρυσικά Έβρου, σε συνδυασµό µε την επωδό αρκετών συµπατριωτών του που ήθελε να αποτινάξει, ότι δηλαδή η γη της περιοχής είχε αρχίσει να απαξιώνεται, οδήγησαν τον Θανάση Πολυζωίδη, γεωπόνο και παραγωγό, να στραφεί στην καλλιέργεια της τοπικής ποικιλίας εβρίτικου σουσαµιού.

40-41a_4

Mε τουλάχιστον 70 χρόνια διαδροµής στον τοµέα της κτηνοτροφίας και της γαλακτοπαραγωγής, η οικογενειακή επιχείρηση Παγώνη που εδρεύει στις Ερυθρές Αττικής, έχει καταφέρει σήµερα να συνδέσει την παραδοσιακή γαλακτοκοµία και τυροκοµία µε τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις.

26-31a_3

Με 220 στρέµµατα µοιρασµένα σε σιτηρά, καλαµπόκι, σόγια και κηπευτικά, όλα καλλιεργηµένα µε απαιτητικές βιολογικές µεθόδους, αλλά και εργαστήρι µεταποίησης / συσκευαστήριο καθώς και εστιατόριο εντός της εκµετάλλευσης, η φάρµα του Κροάτη Νταβίντ Πέγιτς, αποτελεί το πρότυπο το οποίο θα ήθελε η Κοµισιόν να ακολουθήσουν αρκετές µικρές και µεσαίου µεγέθους αγροτικές εκµεταλλεύσεις από εδώ και στο εξής.

40-41a_3

Τρίτης γενιάς τυροκόµος και πέµπτης γενιάς κτηνοτρόφος, ο Γιώργος Συριανός, επιµένει να δραστηριοποιείται στη Μύκονο, όπου βασικότερο εµπόδιο στο επάγγελµά του αποτελεί η έλλειψη διαθέσιµης γης για τα κοπάδια, καθότι το µεγαλύτερο µέρος αυτής αποτελεί προϊόν τουριστικής εκµετάλλευσης.

34_2

Μια δεύτερη εµπορική ευκαιρία στο µαλλί προβάτων, που τα τελευταία χρόνια στη χώρα µας έχει περιέλθει σε απόλυτη απαξία, µε συνέπεια να πετιέται, στη συντριπτική πλειονότητα των εκτροφών, αµέσως µετά την κουρά, επιχειρεί να προσδώσει η οµάδα προβατοτρόφων «Proud Farm» από τον Άγιο ∆ηµήτριο Κοζάνης.

40a_23

Ένα από τα νέα σπίτια στο ελαιόλαδο είναι αυτό του Dia Elis από την Αµαλιάδα, το οποίο κάνει τα πρώτα του βήµατα στην αγορά, πρόσφατα απέσπασε στην πρώτη του σοδειά το ασηµένιο βραβείο στο διαγωνισµό AthenaIOOC 2022.

40-41_68

Παραγωγοί ντοµάτας ήδη από το 1996, ο Ντίνος Σπυρόπουλος και τα δύο αδέρφια του, κατάφεραν σήµερα να διατηρούν τον µεγαλύτερο κλήρο παραγωγής βιοµηχανικής ντοµάτας στον νοµό Αχαΐας, µέσω του οποίου τροφοδοτούν την βιοµηχανία ντοµάτας Pummaro µε περίπου 3.000 τόνους καρπού κάθε χρόνο.

40a_21

Με κύρια απασχόληση έως και το 2010 στον τοµέα της διαφήµισης, η Άννα Άτσου, εργαζόταν σε πολυεθνική εταιρεία. Η οικονοµική κρίση που έπληξε την Ελλάδα, την ώθησε να διαπιστώσει ότι πλέον είχε ξεκινήσει να µην φέρνει τα χρήµατα που θα δικαιολογούσαν τον µισθό της.

40a_19

Αν κάτι συµπυκνώνει την ουσία της επιχείρησης παραγωγής, τυποποίησης κι εµπορίας ελαιολάδου ZIRO SITIA Ο.Ε. είναι η έµφαση στην ποιότητα, η αξιοποίηση του τουρισµού, η προστασία του περιβάλλοντος και η συνεχής δίψα για βελτίωση.

27-30_26

Κίνητρα συµβολαιακής µε εφάπαξ επιχορήγηση αγροτών που κλείνουν για πρώτη φορά συµβόλαια, επανασχεδιασµό της ενοικίασης δηµόσιας γεωργικής γης, πριµοδότηση ΠΟΠ-ΠΓΕ και βελτίωση του στρατηγικού σχεδίου της ΚΑΠ µε το «δανεισµό» Μέτρων από άλλες χώρες.

Screenshot_2022-07-20_at_20_52_40

Ξεχωριστή νομοθεσία για την συμβολαιακή γεωργία και υψηλό επίπεδο προστασίας για τα συμβαλλόμενα μέρη, ανάπτυξη των βραχειών αλυσίδων εφοδιασμού, επενδύσεις και πραγματική διασύνδεση πρωτογενούς με τον τουρισμό, συστήνει νέα μελέτη της διαΝέοσις για το νέο παραγωγικό μοντέλο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία