Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Special Reports

38b_2

Τα πρώτα πιστοποιητικά αυθεντικότητας τροφίµων σε επιχειρήσεις από το Βόρειο Αιγαίο απονεµήθηκαν την Τρίτη 20 Ιουλίου, αποτέλεσµα έρευνας η οποία αξιοποιεί τη µοριακή βιολογία και τις αναλύσεις DNA και λειτουργεί ως αδιαµφισβήτητη απόδειξη της προέλευσης της πρώτης ύλης από την οποία παρήχθησαν τα τελικά προϊόντα.

34_19

Όταν μιλάμε για παραδοσιακό τρόπο αναφέρομαι στο ζύμωμα και αλάτισμα στο χέρι, διαδικασία επίπονη που όμως προσδίδει την ιδιαίτερη γεύση των τυριών μας με το πλούσιο άρωμά τους» τονίζει στη συνέντευξή της στον «Τυροκόμο» η Γεωργία Διβάνη, επικεφαλής του ομώνυμου Τυροκομείου, το οποίο επενδύει ταυτόχρονα τόσο στο δημοφιλές παραδοσιακό Ημίσκληρο τυρί του, όσο και στο rebranding της επιχείρησης που έλαβε χώρα τα δύο τελευταία χρόνια και στη δημιουργία γραμμής παραγωγής Φέτας.

48_87

∆υνατότητες που ξεφεύγουν από τα στεγανά της παραδοσιακής κτηνοτροφίας δείχνει να αναπτύσσει το τελευταίο διάστηµα ο κλάδος, όσο η νέα γενιά κτηνοτρόφων, έχοντας πια εντρυφήσει στη µεταποίηση του γάλακτος, αναζητά επέκταση και στο πεδίο της παροχής υπηρεσιών.

ρφγεργ

Ανάβαση προς τα ελατοσκέπαστα βουνά, η επιστροφή στα ορεινά λιβάδια και οι προσωρινές μάντρες έδιναν κάποτε σήμα για εντατική τυροκόμηση του γάλακτος από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους

8_36

Η φέτα τον Μάη έχει διαφορετική γεύση ίσως και αυτήν που είχε όταν από τύχη προέκυψέ η συνταγή σε χρόνο κάπου χαμένο στα έπη των Αχαιών. Ο λόγος, ότι στην περίπτωση της, η ίδια η φύση υπαγορεύει κάθε στάδιο της παρασκευής της.

42-43_42

Ένας ανερχόµενος σκληρός ανταγωνισµός από φυτικά ροφήµατα, το ρευστό θεσµικό και πολιτισµικό πλαίσιο αλλά και οι ανακατατάξεις στις βλέψεις πολυεθνικών µε αντίκτυπο στην παγκόσµια αγορά γάλακτος, οδηγούν τον κλάδο σε µια περίοδο συσσώρευσης.

dsc_9965

Τα παραδοσιακά ηπειρωτικά τυριά βρίσκονται στην κορυφή των καταναλωτικών προτιμήσεων σε ποσοστό 94,3%, ενώ εν γένει τα γαλακτοκομικά προϊόντα σε ποσοστό 69,4% μπαίνουν στο καλάθι των καταναλωτών όποτε αυτοί συναντούν στο ράφι αγροτικά προϊόντα που παράγονται στην περιφέρεια Ηπείρου.

40-41_49

Κατά τους τουριστικούς µήνες µουσικοί και όλο τον υπόλοιπο καιρό επιχειρηµατίες αγρότες, ο ∆ηµήτρης και ο Ανδρέας Τσικούρης, δύο αδέρφια από την Χαλκιδική, κάνουν τα πρώτα τους βήµατα στον χώρο του premium ελαιολάδου, µε το προϊόν τους να αγγίζει στο ράφι ακόµα και τα 60 ευρώ το κιλό.

16_20

Απόσταγμα του υπεραιωνόβιου ελαιώνα της Κέρκυρας, η ποικιλία της Λιανολιάς, στα ακούραστα χέρια της οικογένειας Δαφνή, ξεδιπλώνει το χαρακτήρα της και κερδίζει την εκτίμηση γευσιγνωστών και καταναλωτικού κοινού.

40-41a_17

Ο µύθος του εταιρικού κόσµου, το πολιτισµικό και οικονοµικό σύµβολο των ηµερών µας, δεν ιντριγκάρει τους πάντες και η Κατερίνα Μόσχου που εγκατέλειψε στα 34 χρόνια της µια καλοπληρωµένη θέση σε πολυεθνική γαλακτοβιοµηχανία, αποτελεί ίσως ένα παράδειγµα αυτής της άγουρης ακόµα τάσης και επιθυµίας για αποκέντρωση που µαγνητίζει τις νεότερες γενιές.

Καταγραφη

Η ΚΕΟΣΟΕ επεξεργάστηκε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις εξαγωγές ελληνικού κρασιού για το 2020 και αποδεικνύει με τα έως τώρα στοιχεία, ότι η πανδημία Covid-19 έπληξε την συγκεκριμένη βιομηχανία λιγότερο από το αναμενόμενο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία