Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Special Reports

China14-1

Αύξηση των ζώων ανά μονάδα εκτροφής παρουσιάζεται στα τελευταία αποτελέσματα των ερευνών ζωικού κεφαλαίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, που δημοσιεύθηκαν και αφορούν στο έτος 2018, καταδεικνύοντας αύξηση του μεγέθους των εκμεταλλεύσεων.

glyko-koutaliou--kerasi

Πολλά ωφέλιµα χηµικά συστατικά του νωπού κερασιού παραµένουν και στο βάζο σύµφωνα µε προκαταρκτική έρευνα του Perrotis College, που ανοίγει το δρόµο και για άλλες µελέτες που ίσως αναδείξουν το γλυκό του κουταλιού ως το πλέον υγιεινό επιδόρπιο

20-37_4

Την έναρξη µίας ιδιαίτερα σηµαντικής συνεργασίας µε το Κτήµα Κώστα Λαζαρίδη ανακοίνωσε η Agrotech S.A. Σύµφωνα µε το σχετικό δελτίο τύπου, οι δύο οργανισµοί συνεργάστηκαν για την ενίσχυση του γνωστού, διεθνούς φήµης, οινοποιείου µε άριστα µηχανήµατα όπως αυτά της κατασκευάστριας εταιρείας John Deere, παραδίδοντας συνολικά έντεκα τρακτέρ στο οινοποιείο.

Melissokomia

Στη χώρα του Αρισταίου, µιας από τις πιο αινιγµατικές φιγούρες της ελληνικής µυθολογίας στον οποίο αποδίδεται ο τίτλος του «πατέρα» της συστηµατικής εκτροφής µελισσών, η τέχνη της µελισσοκοµίας, παρά τα προβλήµατα, συνεχίζει να… ανθεί.

JOM_3821final_-_Αντιγραφη_-_Αντιγραφη

Όντας κυνηγός, ο Γιώργος Τριανταφύλλου γνώριζε καλά τα δάση και τις περιοχές στη Βόρεια Πελοπόννησο, αφού κινούταν εκεί γύρω από το Ξυλόκαστρο αρκετά και έτσι, μόλις εμφανίστηκε η ευκαιρία, αγόρασε ένα κτήμα 24 στρεμμάτων το οποίο γέμισε με λεμονιές, μερικές πορτοκαλιές, περγαμοντιές και φυσικά ελαιόδεντρα περιφερειακά.

Psarakia-1

Μήπως είστε από εκείνους που αγαπούν τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, αλλά τα θεωρούν δύσκολα στο µαγείρεµά ή ακριβά στην τιµή; Ή µήπως είστε από εκείνους που αγαπούν το street food αλλά έχουν βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια; Είτε ανήκετε στην πρώτη κατηγορία, είτε στη δεύτερη, θα βρείτε αυτό που ζητάτε στο Bitirinis Fish Street Food. Τον πρώτο χώρο εστίασης στο Ηράκλειο Κρήτης που έβαλε το ψάρι και τα θαλασσινά στη λογική του φαγητού και φιλοδοξεί να αποτελέσει την ελληνική απάντηση στο αγγλικό fish and chips. Με έµπνευση από τον παππού Μπιτιρίνη, έναν από τους πιο γνωστούς πλανόδιους πωλητές ψαριών του νησιού, τα αδέλφια Νίκος και Μιχάλης συνεχίζουν την παράδοση της οικογένειας, υιοθετώντας µια εντελώς νέα προσέγγιση και βάζοντας το ψάρι και τα θαλασσινά, δυναµικά και κυρίως νόστιµα, στην υπόθεση street food.

IMG_1195

Ένα ολοκληρωμένο πακέτο καινοτομιών και περισσότερες από τριάντα ποικιλίες σιτηρών παρουσίασε φέτος η Alfa seeds στο πρόσφατο field day που διοργάνωσε στον κεντρικό πειραματικό – επιδεικτικό αγρό της εταιρείας και στο πλαίσιο των διατοπικών δοκιμών αξιολόγησης ποικιλιών που διενεργεί κάθε χρόνο.

Vlaxavas_Odysseas_IMG_1995_2

Η διαφορετική σκέψη στην ελιά τη βούτηξε στο μπράντι, ενώ οι αντισυμβατικοί κωδικοί που ξεχωρίζουν στο επιχειρηματικό πλάνο που ακολουθεί με πίστη ο Οδυσσέας Βλαχάβας, κάνουν την Ellion Olive Oil & Olives να ξεχωρίζει.

tsiknopempti_0-1

Το μαγείρεμα - και ειδικότερα το ψήσιμο κρέατος - συνεισφέρει σε ετήσια βάση περίπου το 10-15% της συνολικής μάζας του οργανικού αερολύματος της Αθήνας, ένα ποσοστό ανάλογο περίπου με εκείνο της κίνησης των αυτοκινήτων (15%), σύμφωνα με μια νέα μελέτη Ελλήνων επιστημόνων.

melissa_2

Αυτό το μικροσκοπικό έντομο που παράγει για μας μέλι, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη, κερί και που ακόμα και το δηλητήριό του συλλέγουμε για την μεγάλη θεραπευτική του αξία, επιτελεί επιπλέον το τιτάνιο έργο της επικονίασης, της γονιμοποίησης των φυτών.

foto_el_14-17

Όταν τρεις δραστήριοι εργάτες της ελιάς στη Μονεμβασιά αποφάσισαν πριν από εννιά χρόνια να παράξουν ελαιόλαδο, δήλωσαν πίστη σε μια κρίσιμη αρχή: Να ψάχνουν διαρκώς ποιες είναι οι καλύτερες πρακτικές για το δικό τους προϊόν.

magiatis

Ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά πολύ σημαντικά αποτελέσματα από δυο αμερικάνικα πανεπιστήμια σχετικά με την δράση του υψηλού φαινολικού ελαιολάδου και των δραστικών συστατικών του, ιδίως της ουσίας ελαιοκανθάλης, τα οποία έδειξαν ότι μπορούν σε πειραματόζωα να αναστείλουν την εξέλιξη της νόσου Alzheimer καθώς και του καρκίνου του μαστού ενώ αποδείχθηκε ότι μπορούν να χρησιμοποιούνται σε συνέργεια με κλασσικά φάρμακα με ακόμα θετικότερα αποτελέσματα.

1-Fakelos

Θεωρητικά, η επίτευξη οικονοµιών κλίµακας µέσω της αύξησης του µεγέθους των παραγωγικών µονάδων θα µπορούσε να προκύψει οργανικά, ως φυσικό αποτέλεσµα της δράσης των δυνάµεων της αγοράς. Στην πράξη όµως, στην Ελλάδα του 2019, αυτό δεν είναι ούτε εφικτό, ούτε επιθυµητό, λέει η έρευνα του διαΝΕΟσις. Καταρχήν, γιατί το µικρό µέγεθος και η εσωστρέφεια δεν προέκυψαν από τη δράση των δυνάµεων της αγοράς, αλλά από το οικογενειακό δίκαιο, την ιδιοκτησιακή κουλτούρα και τη συγκεκριµένη οικονοµική ιστορία της χώρας. Προέκυψαν, επίσης, εξαιτίας µιας θηριώδους κρατικής παρέµβασης, µε τη µορφή δηµόσιου δανεισµού, που οδήγησε στην πλήρη παραµόρφωση του οικονοµικού µοντέλου της χώρας.

amacfruit19exw

Η κατάκτηση νέων αγορών, θέματα πολιτικής που άπτονται των κανόνων εμπορίου, ανταγωνιστικότητας, καινούριων τάσεων και εξοικονόμησης ενέργειας απασχόλησαν τους εκπροσώπους του κλάδου φρούτων και λαχανικών στην έκθεση Macfrut 2019, που φέτος είχε εμπορικό εταίρο την υποσαχάρια Αφρική.

Voras-1

Όταν έκλεισε η επιχείρηση στην οποία η Κατερίνα Λυσσούδη εργαζόταν επί 20 χρόνια ως λογίστρια, αποφάσισε, προκειµένου να ξεφύγει από την ανεργία, να κάνει οικογενειακή υπόθεση τη µεταποίηση των προϊόντων που παράγει ο άντρας της, Ηλίας Σφέτκος, στα 70 στρέµµατα που καλλιεργεί σε ένα χωριό κοντά στην Έδεσσα.

Fotolia_80431739_L

Οι 28 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταναλώνουν τους πόρους της Γης πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι μπορούν να ανανεωθούν και καμιά τους δεν εφαρμόζει πολιτικές βιώσιμης κατανάλωσης, υποστηρίζεται σε έκθεση του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση και του Δικτύου Παγκόσμιου Αποτυπώματος που δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα, με την ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής στην οποία μεταξύ άλλων είναι προγραμματισμένο να συζητηθούν οι προτεραιότητες των επόμενων πέντε ετών στην Ευρώπη.

oinotourismos-2

Το Αγρόκτηµα ταξίδεψε στη Αρχαία Νεµέα και το Κτήµα της οικογένειας Παλύβου. Στον προορισµό µάς υποδέχθηκαν οι γεµάτοι ανοιξιάτικα λουλούδια αµπελώνες και οι πάντα χαµογελαστές κόρες του Νεµεάτη οινοποιού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία