Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Special Reports

40-41_17

Η κατάσταση στον τοµέα της γαλακτοβιοµηχανίας αποτέλεσε σηµείο καµπής για µια γαλακτοκοµική µονάδα στους πρόποδες του Ολύµπου, η οποία εδώ και δυο µήνες, νοικιάζοντας ένα παρασκευαστήριο, ξεκίνησε να µεταποιεί το γάλα που παράγει.

Photo_5

Η ραγδαία εξέλιξη του ελληνικού startup οικοσυστήματος είναι ένα από τα φαινόμενα που ξεχωρίζουν από τη φετινή 84η ΔΕΘ και ειδικότερα στο  4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας (Global Agripreneurs Summit - GAS), που διοργανώνουν οι Industry Disruptors Game Changers. το οποίο προσφέρει λύσεις σε τομείς που έχει τεράστια ανάγκη η ελληνική οικονομία.

deutero_2

Την εξαιρετικά βροχερή άνοιξη στην Αταλάντη διαδέχθηκε ένα άνυδρο καλοκαίρι. Φυσικά, τα αποθέµατα νερού «κράτησαν τ’ αµπέλια», με τους παραγωγούς να βλέπουν το 2019 ως µία ποιοτική χρονιά, αν και όχι τόσο γενναιόδωρη. Από την άλλη, ενώ τα κρούσµατα ασθενειών ήταν µικρά και διαχειρίσιµα, μεγάλος εχθρός της φετινής σοδειάς αποδείχθηκαν τα «ορεξάτα» για γλυκά και ώριµα σταφύλια αγριογούρουνα.

dacha

Από το 2003 ως το 2013, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχασε το 1/3 των εκµεταλλεύσεών της, µε αποτέλεσµα όλο και λιγότεροι αγρότες να ευθύνονται για την εξασφάλιση τροφής στους Ευρωπαίους, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ινστιτούτου Heinrich Boell.

KAR_5373

Πριν από δύο χρόνια περίπου το Beer Alley έκανε την εμφάνισή του στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο στόχος του από την αρχή ξεκάθαρος: Να σπάσει το απλουστευτικό τρίπτυχο «ξανθιά, μαύρη, κόκκινη» και να δείξει ότι η μπύρα είναι κάτι πολύ πιο μεγάλο…

2-Voskotopia

Τις κορυφαίες παγκόσμιες τάσεις για τις καταναλωτικές συνήθειες του 2019 κατέγραψε σε έρευνά της η Euromonitor. Οι ερευνήτριες της εταιρείας μετρήσεων, Alison Angus και Gina Westbrook, διαπιστώνουν ότι οι αλλεπάλληλες πολιτικές αλλαγές γεννούν στους καταναλωτές την επιθυμία να πάρουν πίσω τον έλεγχο της καθημερινότητας, που μεταφράζεται στην προτίμηση σε μικρότερα επιχειρηματικά μοντέλα.

ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ_ΠΗΝΕΙΟΥ-_LOLA

Με μια Pilsner και μία Belgian Pale Ale ήδη στις προθήκες των καταστημάτων Λάρισας, Αθήνας και θεσσαλονίκης και μια IPA να σιγοβράζει η LoLa, η πρώτη μπύρα της Λάρισας, υπόσχεται να είναι πρώτη παντού

30-31_3

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη μείωση της πείνας και του υποσιτισμού σε όλο τον κόσμο είναι η παραγωγή τροφίμων που παρέχουν όχι μόνο αρκετές θερμίδες αλλά και αρκετά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ευρέως διαθέσιμα

super-market

Τις κορυφαίες τάσεις του αμερικανικού λιανεμπορίου για το 2019, με βάση την καταναλωτική συμπεριφορά ανέδειξε η ομώνυμη έρευνα που εκπόνησε η Hartman Group, που συνέλεξε ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα 1.786 Αμερικανών, ηλικίας άνω των 18.

k1_43-pinakas_2

Η παγκόσµια ζήτηση για αγροτικά προϊόντα αναµένεται να αυξηθεί κατά 15% τα επόµενα χρόνια, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda, όµως οι ρυθµοί αύξησης της παραγωγικότητας θα µεγεθυνθούν ταχύτερα και κατά συνέπεια, οι παραγωγοί των αγροτικών προϊόντων δεν θα µπορέσουν να επωφεληθούν σε µεγάλο βαθµό από την αύξηση της ζήτησης. Τα παραπάνω υπογραµµίζει έκθεση για τις προοπτικές της αγροτικής παραγωγής µέχρι το 2028, την οποία συνυπογράφει το ο Οργανισµός Οικονοµικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και ο Οργανισµός Γεωργίας και Τροφίµων (FAO) που δηµοσιεύθηκε την ∆ευτέρα 8 Ιουλίου.

1551174518_0_ospria2019

Στο άνοιγμα της αγοράς πρωτεϊνης σε προϊόντα με βάση τα σιτηρά ποντάρει η αμερικανική βιομηχανία τροφίμων. Στις πιθανές εφαρμογές αυτής της τάσης περιλαμβάνονται μπάρες ενέργειας, τρόφιμα χωρίς γλουτένη, snacks και κατεψυγμένες πίτσες, ενώ ως εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης εξετάζονται τα ρεβύθια, ο αρακάς, το σιτάρι, η σόγια και τα αμύγδαλα. Η στροφή στα υγιεινά είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο το καταναλωτικό κοινό αναζητά άλλες πηγές πρωτεΐνης, εκτός του κρέατος και των θαλασσινών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία