Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Special Reports

ezgif-5-7cb828ae34

Σε πρώτο πλάνο την κτηνοτροφική δραστηριότητα, σε ένα κατ’ εξοχήν τουριστικό περιβάλλον έρχεται να βάλει µια συγκροτηµένη οµάδα νεαρών αγελαδοτρόφων και τυροκόµων από τη Σύρο, που φιλοδοξούν να ανακτήσουν παράλληλα τη δυναµική του χαµένου έως σήµερα συνεταιριστικού ονείρου.

40a_12

Mε κληρονοµιά την πατρική περιουσία, ένα κτήµα που ανήκε στην οικογένεια από το 1900, η Ελένη Ντουντουνάκη, έστησε στο Βαρύπετρο Χανίων τον δικό της βιολογικό οπωρώνα από τον οποίο συλλέγει πορτοκάλια και λεµόνια, τα οποία µετατρέπει στη συνέχεια σε µαρµελάδα και γλυκό κουταλιού.

40a_10

Προερχόµενος από αµιγώς αγροτική οικογένεια µε δραστηριότητα στην κτηνοτροφία και αργότερα στο βαµβάκι και τα σιτηρά, ο Παρµενίων Γάτος, γοητεύτηκε από το σουσάµι και την καλλιέργειά του και αποφάσισε να µεταφέρει τη δηµιουργική του διάθεση στη γη της Κοκκινιάς Μαγνησίας, ιδρύοντας την εταιρεία παραγωγής σουσαµιού και εµπορίας ταχινιού, Θύσανος Βιολογικό Αγρόκτηµα.

40-41a_25

Έτοιµοι να κάνουν πράξη το όνειρό τους και να αποκτήσουν δικό τους µικροζυθοποιείο εµφανίζονται ο Στέλιος Αφεντούλης µε τη σύζυγό του Μαρία Αλεξανδρίδου, οι οποίοι τα τελευταία τρία χρόνια ασχολούνται επαγγελµατικά µε τη µικροζυθοποίηση και ήδη παράγουν δύο ετικέτες craft µπύρας, κάτω από το σήµα «Dreamer Brewing».

40-41_55

Στο δρόµο που έχουν χαράξει τα µικροζυθοποιεία στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, όπου το κυρίαρχο trend, τα τελευταία χρόνια, είναι η Craft µπύρα να εµφιαλώνεται και να κυκλοφορεί κυρίως σε µεταλλικά κουτάκια έχει αρχίσει να… περπατά η «Μπύρα Χίου».

40a_2

Πριν καν ξημερώσει ο Αντώνης και η Μαρία Ευγενειάδη είναι στο πόδι, ακολουθώντας τους φυσικούς ρυθμούς που επιτάσσει η ενασχόληση με τα ζώα και η μέρα κλείνει αργά το απόγευμα, όταν σβήνουν τα φώτα στην τυροκομική μονάδα που διαχειρίζονται.

34_22

Μία οικογένεια εξαρχής προσανατολισµένη στον πρωτογενή τοµέα, κάνοντας τα πρώτα της βήµατα µέσω της δραστηριοποίησης των γονέων στην παραγωγή φέτας, µυζήθρας και γραβιέρας, δηµιούργησε την εταιρεία Αρκαδικόν.

22_31

Εάν η Ελένη και ο Βασίλης γυρίσουν το κεφάλι τους και αντικρίσουν τον εαυτό τους οκτώ χρόνια πριν, είναι βέβαιο ότι ο σημερινός εαυτός τους και η σημερινή τους επαγγελματική ενασχόληση ουδεμία σχέση έχουν με τότε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία