Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Special Reports

bioflo1

Το στοίχηµα µιας οικογενειακής επιχείρησης από τη Φλώρινα, είναι να καθιερωθεί στην εγχώρια αγορά, ως η κατ’ εξοχήν ελληνική εταιρεία παραγωγής κέτσαπ, µουστάρδας αλλά και µιας σειράς αλειµµάτων όπως είναι η τυροκαυτερή, το τζατζίκι, η κοπανιστή ή η ταραµοσαλάτα.

barrels_wine

«Εφιάλτη» για τον αμπελοοινικό τομέα χαρακτηρίζει η ΚΕΟΣΟΕ, τα αποθέματα οίνων το 2020 καθώς με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προς την Κομισιόν, ανήλθαν σε 3.117.801 HL, ήτοι καταγράφοντας αύξηση +81,19%

kreas_3

Σοβαρές οι αλλαγές σε καταναλωτικές και διατροφικές συνήθειες των πολιτών την τελευταία 10ετία στις κύριες κατηγορίες προϊόντων καταγράφει έρευνα του ΙΕΛΚΑ, σύμφωνα με την οποία τα είδη διατροφής παραμένουν η μεγαλύτερη κατηγορία στις δαπάνες, εντούτοις παρουσιάζουν σημαντικές διακυμάνσεις με μειώσεις που φθάνουν το 50% σε αναψυκτικά και αιγοπρόβειο κρέας και αυξήσεις 53% σε βούτυρο και 25% σε σοκολάτες και όσπρια.

40_4

Το αµπελοοινικό πεπρωµένο «φυγείν αδύνατο» αποδεικνύεται για την οικογένεια ∆ηµόπουλου από το Ξινό Νερό Φλώρινας, που ετοιµάζεται να µυήσει στα µυστικά του αµπελιού και του κρασιού την 3η γενιά της. Στόχος του «Κτήµατος ∆ηµόπουλου» γίνεται η διαμόρφωση ενός καινούργιου brand µε µονοποικιλιακούς οίνους από 450 στρέµµατα αµπελώνα στο Αµύνταιο.

Tyrokomeio-Thymelis-Euripidis

Στο μεγάλο ατού της υψηλής ποιότητας και της αυθεντικότητας των αγροτικών προϊόντων  θα πρέπει να πατήσει ο εγχώριος αγροδιατροφικός τομέας, που και στην διάρκεια της πανδημίας έχει επιδείξει ισχυρή αντοχή ανεβάζοντας τις εξαγωγικές του επιδόσεις.

40-41a_6

Τα 400 κατσίκια και ένα µητάτο στα ορεινά της Ίου γεµάτο µε συνταγές τυροκόµησης των παλιών ήταν η κληρονοµιά του ∆ηµήτρη Χάρου από την οικογένειά του. Μεγαλωµένος µαζί µε τα ζώα της οικογένειας, έµαθε από µικρό παιδί πώς οι κτηνοτρόφοι των Κυκλάδων στραγγίζουν τις ξερολιθιές για γάλα.

40-41_40

Με κάτι λιγότερο από 4 στρέµµατα βρέθηκε το 2010 η Αρετή Χρηστιά, εκτάσεις που οι γονείς της καλλιεργούσαν µε κηπευτικά που διέθεταν στις λαϊκές της Πρέβεζας. Μέσα σε λιγότερο από µια δεκαετία,  η ίδια κατάφερε να χτίσει το δικό της brand µε σάλτσες ντοµάτας και τουρσιά, βρίσκοντας χώρο σε ράφια µεγάλων σούπερ µάρκετ της Ηπείρου και της Αθήνας, αλλά και εξάγοντας κάποιες ποσότητες στην Πολωνία, τη Γερµανία και το Ντουµπάι.

Agrotes-asfalisi

Είναι προτιμότερο και κοστίζει λιγότερο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) η κρατική ενίσχυση για επενδύσεις που θα καταστήσουν τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις πιο ανθεκτικές σε φυσικές καταστροφές και ασθένειες φυτών και ζώων, παρά η εκ των υστέρων παροχή αποζημιώσεων. Η επιδότηση των αγροτών για αγορά πλούσιων ασφαλιστικών πακέτων για τις εκμεταλλεύσεις τους από ιδιωτικές εταιρείες, σε συνδυασμό με την ανακατεύθυνση των αγροτικών επενδύσεων προς την διαμόρφωση «πλουραλιστικών» φυτικών εκμεταλλεύσεων και σύγχρονων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων αποτελούν μονόδρομο για την ευρωπαϊκή αγροτική παραγωγή, σύμφωνα με τα όσα αποτυπώνει έκθεση του ΟΟΣΑ που κυκλοφόρησε την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου.

40_Manni_2

Η περίπτωση του Αρμάντο Μάννι έχει ενδιαφέρον γιατί είναι ίσως ο Ιταλός που έχει καταφέρει να ευνοηθεί όσο κανένας άλλος συμπατριώτης του από την ταύτιση του ελαιολάδου με τη Χερσόνησο των Απεννίνων.

Grammi-paragwgis-piperies-2

Λιγότερη προστιθέμενη αξία διαθέτουν τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα συγκριτικά με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με την ασθενική παραγωγικότητα να αφορά κυρίως στο τομέα της μεταποίησης η οποία απέχει χοντρικά κατά 84% από τις επιδόσεις της Ευρώπης.

98007924_3068857899859628_746353376312164352_o_2

Με άνετα παπούτσια και απλά ρούχα, τα αδέρφια Καπλάνη στο Παραπούγκι, ένα χωριό βόρεια της Καλαµάτας, προσκαλούν όσους ενδιαφέρονται να πάρουν µέρος στην παραγωγή ελαιολάδου, κορωνεϊκης ποικιλίας, και να περιηγηθούν σε έναν ελαιώνα που φυτεύτηκε από το 1890.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία