Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Special Reports

thema_2_kentrikh_8425

Την ανάγκη αναβάθμισης της τεχνολογικής στάθμης της αγροτικής παραγωγής θα βοηθήσει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα αυξάνοντας κατά 41% το αγροτικό εισόδημα μέσω της αύξησης της απόδοσης κατά 10% και μείωση του κόστους παραγωγής κατά 18%, επισημαίνει σε νέα μελέτη του το ΙΟΒΕ.

Amfigal_logo_final

Η δημιουργία, μελέτη και παρουσίαση ενός νέου καινοτόμου προϊόντος στην κατηγορία των γαλακτοκομικών προϊόντων (τυριού) με υψηλού επιπέδου οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, που θα αξιοποιεί τα βότανα και φαρμακευτικά φυτά της περιοχής Δυτικής Ελλάδας, βρίσκεται στο επίκεντρο ερευνητικού πρότζεκτ που δρομολογεί η συνεταιριστική ΑΜΦΙΓΑΛ σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου (υπεργολάβος του προγράμματος).

1-Symvouloi

Τέσσερα σενάρια πολιτικής με ορίζοντα 30ετίας προτείνει η Επιτροπή Γεωργίας που βλέπει την εμπλοκή λιανοπωλητών στην αγροτική παραγωγή και τις ανακατατάξεις από τις εμπορικές συμφωνίες να απειλούν το γεωργικό εισόδημα.

52435-chicken-farm-of-the-cock-and-the-hen

Στην εργασιακή ρουτίνα υπαλλήλων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και τις εναλλαγές στον εργασιακό χώρο αποδίδει η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) αρκετά από τα σφάλματα που μπορεί να γίνονται, τα οποία επιβαρύνουν την ευζωία των ζώων αλλά κόβουν και πόντους από την ποιότητα του τελικού τροφίμου.

Neos-Agrotis-new

Ανεπαρκή κρίνει τα μέτρα της ΚΑΠ περιόδου 2014-2021 για την στήριξη των νέων αγροτών και την ανανέωση του πληθυσμού της υπαίθρου η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ), προτείνοντας μεταξύ άλλων επέκταση των προγραμμάτων πληρωμών των νέων Αγροτών από πέντε σε εφτά έτη αλλά και διαμόρφωση συνθηκών για εξασφάλιση διπλάσιου του κατώτατου μισθού για τους αγρότες.

48098915238_b66d554bc7_o

Το ειδικό φορολογικό πλαίσιο της Ιταλίας προωθεί πανευρωπαϊκή µελέτη- για λογαριασµό της Κοµισιόν - που εξετάζει τις θετικές επιδράσεις των Οργανώσεων Παραγωγών στον πρωτογενή τοµέα., ώστε να αποδυναμωθεί το κίνητρο απόκρυψης εισοδήματος και οι αγρότες να εμπλακούν στους συνεταιρισμούς.

NM-by-Food-Ink-Corn-Cob-Dish-Printing-Closeup_2_2

Οι τάσεις στην κατανάλωση ζυμαρικών μέχρι το 2050 θα διαμορφωθούν με γνώμονα την πρωτοποριακή επιλογή των πρώτων υλών και αλεύρων, καθώς και την απλότητα, την αειφορία και τη χρήση λιγότερων ζυμαρικών στο πιάτο, λένε έμπειροι παραγωγοί ζυμαρικών και τεχνολόγοι τροφίμων.

Farma-Metsovou-2_2

Η Φάρµα Μετσόβου, επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2014 από τον Αθανάσιο Μπούγια και τη σύζυγο του Παναγιώτα Τσοβίλη, παρασκευάζει ποιοτικό γάλα γαϊδούρας, και προϊόντα υψηλής αξίας µε την προσθήκη του, αποτελώντας παράδειγµα καινοτοµίας.

synetairismos_2

Οι Οργανώσεις Παραγωγών και οι Ενώσεις συμβάλλουν στην ενίσχυση της θέσης των αγροτών στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων, παρέχοντας παράλληλα τεχνική βοήθεια στα μέλη τους, επιβεβαιώνει νέα έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία παράλληλα υπογραμμίζει τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι παραγωγοί αποφεύγουν την σύσταση τέτοιων ομάδων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία