Οι επιστήµονες της NASA την αξιοποιούν ώστε να επεξεργάζονται τα τρόφιµα, που στέλνουν στους διαστηµικούς σταθµούς, για τη σίτιση των αστροναυτών, αλλά ως τεχνολογία δεν είναι µόνο για… εξωγήινους.
Οι επιστήµονες της NASA την αξιοποιούν ώστε να επεξεργάζονται τα τρόφιµα, που στέλνουν στους διαστηµικούς σταθµούς, για τη σίτιση των αστροναυτών, αλλά ως τεχνολογία δεν είναι µόνο για… εξωγήινους.
Μενταλιτέ που ξεφεύγει από μια απλή διαχείριση καταστάσεων απαιτεί το αγροτικό επάγγελμα ως...
Η απόφαση εισόδου στον πρωτογενή τοµέα ελήφθη το 2014. Ένα ζευγάρι που κατοικούσε στη Θεσσα...
Στη δημιουργία ομάδας παραγωγών υπό την ονομασία «Theofanidis Farmers Group» προχώρησαν 12...
Περισσότερες δράσεις, όπως η πολυσυζητηµένη δράση 6 των ελληνικών eco-schemes, καλείται να φέρει ο δοµικός µετασχηµατισµός της ΚΑΠ που συζητείται σε επίπεδο Ε.Ε...
Απόφοιτος γαλλικής φιλολογίας ο Κώστας Σπυρόπουλος, προερχόµενος από οικογένεια αγροτών µε αντικείµενο την καλλιέργεια εσπεριδοειδών, αποφάσισε µαζί µε τη σύζυγ...
Ο Μιχάλης Τζωρτζής µηχανολόγος µηχανικός κατ’ εκπαίδευση και ελαιοπαραγωγός τέταρτης γενιάς είναι ιδιοκτήτης της οµώνυµης επιχείρησης που µε έδρα την Κώµη Λέσβο...
Προερχόµενος από το χώρο της εκπαίδευσης, όντας πτυχιούχος φυσικός, ο Στέφανος Πούτας, αποφάσισε να ασχοληθεί και µε τον πρωτογενή τοµέα.
Γνωστός για την αξιοποίηση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας στην αγροτική επιχείρηση που διατηρεί στη Νέα Γωνιά, Χαλκιδικής η επιλογή του Μιλτιάδη Χαρένη να συνεργαστεί για ακόµη µία φορά µε την Γ. Ι Αντωνάκης ΑΒΕΕ για την αγορά ενός ψεκαστικού παρουσιάζει το δικό της ενδιαφέρον.
Είναι 9 παρά το πρωί, Ιανουάριος και στην πόλη του Saint Malo, κοντά στο παραθαλάσσιο σύνορο της Βρετάνης µε τη Νορµανδία, η µέρα δεν έχει ξηµερώσει ακόµα. Το ανθρώπινο µάτι, φτιαγµένο να εντοπίζει το φως, πέφτει πάνω σε ένα τεράστιο, κρυστάλλινο, µοβ κουτί, ανάµεσα σε γυάλινες προσόψεις κτιρίων. Αφήνοντας τη Voie de la Liberte και στρίβοντας στη λεωφόρο Φράνκλιν Ρούσβελτ, διαπιστώνει κανείς πως πρόκειται για ένα θερµοκήπιο µερικά µόλις βήµατα από το αθόρυβο αλλά πολυάσχολο λιµάνι της πόλης.
Η οικογένεια Τζουρµπάκη θέλησε κατά τη δεκαετία του 1970 να επεκτείνει τη δραστηριότητά της, συνδυάζοντας την παράδοση που διατηρούσε στην κτηνοτροφία µε τη µεταποίηση. Το 1978 έγινε η αρχή από τα αδέρφια Μανώλη και Παντελή Τζουρµπάκη, οι οποίοι µαζί µε τον πατέρα τους δηµιούργησαν το τυροκοµείο Αφοί Τζουρµπάκη.
Σε μια εποχή που μόνο χλεύη αντιμετώπιζες δηλώνοντας βιοκαλλιεργητής, ο Νίκος Σπυρόπουλος άφησε την καριέρα του στο εμπορικό ναυτικό και ξεκίνησε με τολμηρή διάθεση στην Στυλίδα την ελαιοκαλλιέργεια.
Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου πέντε χρόνια. Το κίνητρο αποτέλεσαν κάποια στρέµµατα οικογενειακής περιουσίας, που παρέµεναν για πολλά χρόνια χέρσα.
Η περιοχή της Αραγονίας στη Βορειοανατολική Ισπανία είναι ο τόπος παραγωγής του ΠΟΠ Ternasco de Aragon, που είναι το πιο δηµοφιλές πρόβειο κρέας της χώρας.
Με καταβολές στον πρωτογενή τοµέα και την καλλιέργεια αρωµατικών φυτών, δραστηριότητα την οποία ξεκίνησε ο πατέρας του, o Παναγιώτης Ανδρέου έµαθε από µικρή ηλικία να τρυγάει ρίγανη στα χωράφια της οικογένειάς του.
Τον δύσβατο δρόμο από την Σπάρτη έως τις αποθήκες της Amazon ταξίδεψε to success story των αδελφών Κουμανταράκη.
Με αφορμή την πρόσφατη καταστροφή μεγάλων εκτάσεων στην περιοχή της Θεσσαλίας από πλημμυρικά φαινόμενα και εξαιτίας της ενασχόλησής μας με τον τομέα της γεωργίας, επιθυμούμε να προτείνουμε λύσεις για την άμεση αποκατάσταση των εδαφών που επλήγησαν.
Έδαφος κερδίζει μέρα με την ημέρα στο χώρο της εστίασης και της εγχώριας γαστρονομίας το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ακολουθώντας τα βήματα που έχει χαράξει το κρασί για αρκετά χρόνια, με την ένταξή του σε λίστες γευσιγνωσίας εστιατορίων σε όλη τη χώρα.
Tα επόµενά του βήµατα για την µελλοντική ανάπτυξη σχεδιάζει αυτή την περίοδο ο Συνεταιρισµός Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας. Σύµφωνα µε τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος του Συνεταιρισµού, Γιώργος Μηλιώνης, στον σχεδιασµό είναι η σύσταση ιδιόκτητης µονάδας παραγωγής ζωοτροφών, κάτι που κατά τον ίδιο θα υλοποιηθεί είτε µε την εξαγορά της συνεργαζόµενης σήµερα µονάδας παραγωγής ζωοτροφών, είτε µε την κατασκευή καινούργιας. Η επένδυση για τη συγκεκριµένη µονάδα υπολογίζεται ότι θα υπερβεί το 1,5 εκατοµµύριο ευρώ.
Ακολουθώντας µία από τις αρχαιότερες µεθόδους διατήρησης των νωπών φρούτων και λαχανικών, την αποξήρανση, ο Βασίλης Χατζής διευθυντής στον Αγροτικό Μελισσοκοµικό Συνεταιρισµό Σίθων, δηµιούργησε το 1992 τη δική του εταιρεία µαζί µε τη σύζυγό του, Μαρία Τσιαοσίδου.
Ένας πρώην λέκτορας στα εφαρµοσµένα µαθηµατικά και την πληροφορική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης µε καταγωγή από τη Χαλκιδική, συνδύασε πριν αρκετά χρόνια την παραγωγική παρακαταθήκη που έλαβε, µε περίπου 6 στρέµµατα γης που διατηρούσε η σύζυγός του ως περιουσία στην Καλαµάτα. Προερχόµενος από αγροτική οικογένεια, αποφάσισε να αφοσιωθεί σε αυτήν.
O Βαγγέλης Ξύδας ήταν ο άνθρωπος που µαζί µε τον Γιώργο Πλακωτάρη, ίδρυσαν το 2008 την εταιρεία γλυκισµάτων µε βασική πρώτη ύλη τα προϊόντα της Χίου και σκοπό την ανάδειξη του γαστρονοµικού πλούτου της Χίου, έχοντας γεννηθεί και µεγαλώσει στην περιοχή του Κάµπου.
Στο ακριτικό ∆ιδυµότειχο του Έβρου, πρόκειται να λειτουργήσει µέσα στο πρώτο τρίµηνο του 2024, η πρώτη Extra Large (XL) αγελαδοτροφική φάρµα στην Ελλάδα η οποία θα διαθέτει 9 ροµπότ αρµεγής «Α5» της Lely και τα δύο πρώτα ροµποτικά συστήµατα σίτισης «Vector».
Ανακαλύπτοντας τον ξεχωριστό κόσµο και τον κύκλο ζωής της µέλισσας πριν από αρκετά χρόνια, ο Μιχάλης Τριδήµας ασχολήθηκε στην αρχή ερασιτεχνικά µε τη µελισσοκοµία, ήδη από το 1988.
H δηµιουργία µίας τοπικής παραγωγικής µονάδας στο κέντρο της Μυτιλήνης συνδέθηκε άρρηκτα µε οικογενειακές και παιδικές αναµνήσεις ενός ντόπιου παραγωγού, ο οποίος πριν από µερικά χρόνια αποφάσισε να αξιοποιήσει τη γη του τόπου του, συστήνοντας την «Μυτιληνιά Γη».