Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Special Reports

34_22

Μία οικογένεια εξαρχής προσανατολισµένη στον πρωτογενή τοµέα, κάνοντας τα πρώτα της βήµατα µέσω της δραστηριοποίησης των γονέων στην παραγωγή φέτας, µυζήθρας και γραβιέρας, δηµιούργησε την εταιρεία Αρκαδικόν.

22_31

Εάν η Ελένη και ο Βασίλης γυρίσουν το κεφάλι τους και αντικρίσουν τον εαυτό τους οκτώ χρόνια πριν, είναι βέβαιο ότι ο σημερινός εαυτός τους και η σημερινή τους επαγγελματική ενασχόληση ουδεμία σχέση έχουν με τότε.

15_16

Ο επικεφαλής της εταιρείας «Κορυφή», μιας μικρομεσαίας γαλακτο-τυροκομικής επιχείρησης από τις Σέρρες, που έχει επιλέξει να εστιάσει την εμπορική της στρατηγική κυρίως στον τομέα του HORECA, τονίζει χαρακτηριστικά ότι «όση φέτα και να έχεις φέτος, θα φύγει», ενώ παραδέχεται ότι ήδη οι βιομηχανίες του κλάδου έχουν αρχίσει να «κονταροχτυπιούνται» για να αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερες ποσότητες γάλακτος.

38b_2

Τα πρώτα πιστοποιητικά αυθεντικότητας τροφίµων σε επιχειρήσεις από το Βόρειο Αιγαίο απονεµήθηκαν την Τρίτη 20 Ιουλίου, αποτέλεσµα έρευνας η οποία αξιοποιεί τη µοριακή βιολογία και τις αναλύσεις DNA και λειτουργεί ως αδιαµφισβήτητη απόδειξη της προέλευσης της πρώτης ύλης από την οποία παρήχθησαν τα τελικά προϊόντα.

42-43_45

Όπως και να ‘χει, φαίνεται πως με μικρή προσπάθεια προώθησης και βασικό «μοχλό διαφήμισης» την από στόμα σε στόμα αφήγηση, οι περίπατοι σε αρχαίους ελαιώνες, η άσκηση, οι γευσιγνωσίες, μέχρι και η «αναδοχή» δέντρων αποκτούν σταθερά όλο και περισσότερους θιασώτες όσο αποτυπώνεται μια τάση ή έστω επιθυμία των τουριστών απομάκρυνση από τα αστικά κέντρα.

40-41a_21

Στη λαϊκή παράδοση είναι γνωστό ως «γάλα των αδυνάτων». Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε καλά λίπη και πρωτεΐνες, συνιστάται σε ασθενικούς ανθρώπους, αλλά και σε όσους έχουν αλλεργίες, εκζέµατα, ψωρίαση και δυσανεξία στη λακτόζη. Ταυτοχρόνως είναι και εύγευστο.

56τυροκ

Ειδικά τυριά με γάλα από επιλεγμένες γαλακτικές περιόδους, μεγαλύτερης ωρίμανσης, αλλά και από νωπό γάλα, όλα σε ελεγχόμενες ποσότητες, όπως και με τους υφιστάμενους κωδικούς, σχεδιάζουν οι αδελφοί Παππά στη Φιλιππιάδα

34_19

Όταν μιλάμε για παραδοσιακό τρόπο αναφέρομαι στο ζύμωμα και αλάτισμα στο χέρι, διαδικασία επίπονη που όμως προσδίδει την ιδιαίτερη γεύση των τυριών μας με το πλούσιο άρωμά τους» τονίζει στη συνέντευξή της στον «Τυροκόμο» η Γεωργία Διβάνη, επικεφαλής του ομώνυμου Τυροκομείου, το οποίο επενδύει ταυτόχρονα τόσο στο δημοφιλές παραδοσιακό Ημίσκληρο τυρί του, όσο και στο rebranding της επιχείρησης που έλαβε χώρα τα δύο τελευταία χρόνια και στη δημιουργία γραμμής παραγωγής Φέτας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία