Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Special Reports

Με 100 στρέμματα στην Κυπαρισσία και θυγατρική στο Λονδίνο για εξαγωγές

Δύο ροκάδες έψαξαν την ευκαιρία στην πατρογονική γη και με 100 στρμ. φρουτολαχανικά διαπρέπουν στις εξαγωγές.

40-41β_3

Γιώργος Λαμπίρης

16312
1

Η αναζήτηση µίας διαφορετικής πορείας ή πιο συγκεκριµένα µίας επαγγελµατικής ζωής πιο κοντά στον πρωτογενή τοµέα, έφερε δύο αδέρφια, τον Νίκο και τον Πάνο Αδαµόπουλο, κοντά στην πατρογονική γη της Κυπαρισσίας. Αµφότεροι προερχόµενοι από επαγγελµατικά λύκεια, είχαν επιλέξει να δραστηριοποιηθούν στη µουσική, παίζοντας ντραµς. Ο µικρότερος, ο Νίκος, συνεχίζει ακόµα και σήµερα συµµετέχοντας σε µεγάλες σκηνές, κυνηγώντας το όνειρό του, ενώ υπηρετεί ταυτόχρονα την οικογενειακή επιχείρηση που δηµιούργησαν µε τον αδελφό του, Πάνο, πριν από 11 χρόνια. Έχει συνεργαστεί µε καλλιτέχνες όπως η Ευριδίκη, ο ∆ηµήτρης Κοργιαλάς ή και ο Τόνι Σφήνος, ενώ διατηρεί καθήκοντα στην επιχείρηση στον τοµέα των πωλήσεων και του µάρκετινγκ. 

Ο Πάνος, έχοντας όπως ο ίδιος λέει στενότερη σχέση από µικρό παιδί µε τη γη, την οποία γνώριζε καλά και ήξερε να τη δουλεύει, αφοσιώθηκε σε αυτήν και ασχολείται αποκλειστικά µε την παραγωγή. «Η προσπάθεια ξεκίνησε από τη στιγµή που είδαµε ότι η Αθήνα αποτελεί µία «νεκρή» πόλη για κάποιον που θα ήθελε να δραστηριοποιηθεί επαγγελµατικά εκεί. Έτσι, έγινε µία προσπάθεια µε τη βοήθεια της γιαγιάς µου πριν από 11 χρόνια, για να εγκλιµατιστώ µε τις συνθήκες του πρωτογενούς τοµέα. Είχα ήδη αποκοµίσει αρκετές εµπειρίες, δουλεύοντας για πολλά χρόνια µαζί µε τον παππού µου, ο οποίος καλλιεργούσε καρπούζι και πατάτα από την δεκαετία του ’70», αφηγείται ο Πάνος Αδαµόπουλος.Ο πρότερος βίος που είχαν και τα δύο αδέρφια στη µουσική και κυρίως τα ακούσµατα που είχε ο Νίκος από το ροκ συγκρότηµα των Dire Straits, τον οδήγησαν να ονοµάσει την εταιρεία που δηµιουργήθηκε «Βrothers in Farms», µε έµπνευση από το οµώνυµο άλµπουµ Brothers in Arms.

Οι εξαγωγές σε Γερμανία, Ολλανδία και η θυγατρική στη Μεγάλη Βρετανία

Οι Βrothers in Farms, o Πάνος και ο Νίκος επέλεξαν κάποια στιγµή να αποτραβηχτούν από συνεργασίες που είχαν µε µεγάλες επιχειρήσεις επεξεργασίας λαχανικών αλλά και µε αλυσίδες σούπερ µάρκετ στην Ελλάδα, επικεντρώνοντας πλέον το ενδιαφέρον τους στις εξαγωγές. Έγινε ένα πρώτο βήµα µε την εξαγωγή iceberg στην Ολλανδία, καρπουζιού στη Γερµανία και πρόσφατα ίδρυσαν θυγατρική εταιρεία στο Ηνωµένο Βασίλειο, µέσω της οποίας θα προχωρήσουν προσεχώς στην εξαγωγή νωπών λαχανικών στη βρετανική αγορά σε επιλεγµένη επιχείρηση που διαθέτει delicatessen προϊόντα. «Κάναµε µία µεγάλη προσπάθεια κατά την τελευταία διετία στον τοµέα των εξαγωγών, µε το πρώτο βήµα να υλοποιείται στην Ολλανδία, κίνηση η οποία εκ του αποτελέσµατος κρίνεται επιτυχηµένη», εξηγεί ο κύριος Αδαµόπουλος.

Πρόσφατο βήµα των δύο αδελφών ήταν να δηµιουργήσουν κουτιά µε φρέσκα λαχανικά, τα οποία συγκοµίζονται το Σαββατοκύριακο και αποστέλλονται στους αποδέκτες  - σε πρώτη φάση στο λεκανοπέδιο Αττικής – κάθε ∆ευτέρα. «Αυτό που προσφέρουµε στα συγκεκριµένα κουτιά είναι η δυνατότητα να καταναλώσει κάποιος προϊόντα µίας ηµέρας συγκοµιδής όπως για παράδειγµα µπρόκολο, µαρούλι, κολοκυθάκια, ντοµάτες». Το κτήµα των Brothers in Farms έχει συνολική έκταση 100 στρέµµατα, καλλιεργούνται αρκετά διαφορετικά αγαθά περιορισµένης παραγωγής όπως µαρούλι, µπρόκολο, πατάτες, γλυκοπατάτες, σέλερι, κρεµµύδι, καρότο, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (µε οξύτητα 0,2 και 0,3), λεµόνια, πορτοκάλια, iceberg, σαλάτες και λόλες.


Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού διατίθενται µεταξύ άλλων καρπούζια, µελιτζάνες, πιπεριές, πεπόνι, κολοκυθάκια. Η επιχείρηση εκτός από υπαίθριες καλλιέργειες διαθέτει και στεγασµένες θερµοκηπιακές εγκαταστάσεις και το σύνολο της συγκοµιδής προέρχεται από ιδιοπαραγωγή. Aυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων για καρπούζι, iceberg, µαρούλι, µπρόκολο και πατάτες.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

20-06-2021 22:45Δημήτρης μοσχοβακης

Μπράβο σε τέτοιες προσπάθειες και επενδύσεις!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία