BACK TO
TOP
Special Reports

Με 3 γενιές εμπειρία ξεκινά συμβολαιακή στο βοδινό κρέας

Mε καταβολές από οικογένεια τσελιγκάδων καθώς ο παππούς του είχε κοπάδι µε πρόβατα, ο Απόστολος Παπαδόπουλος είναι σήµερα ο εκφραστής της τρίτης γενιάς της -σχεδόν – αιωνόβιας επιχείρησης παραγωγής, σφαγής και τυποποίησης κρέατος µε έδρα την Ξάνθη.

40a_16

242
0

Η επιχείρηση που φέρει την ονοµασία «Απόστολος Παπαδόπουλος», δηµιουργήθηκε το 1925 από τον παππού του, πρόσφυγα από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ο οποίος παράλληλα µε την κτηνοτροφική του δραστηριότητα δηµιούργησε στην πόλη της Θράκης το δικό του κρεοπωλείο.

Σήµερα ο εγγονός του, Απόστολος Παπαδόπουλος ο νεότερος, έχοντας την ευθύνη της επιχείρησης µαζί µε τα ξαδέρφια του, διατηρεί καθετοποιηµένη παραγωγή, ξεκινώντας από την εκτροφή µοσχαριών σε ιδιόκτητη φάρµα µε 500 ζώα και καταλήγοντας στη σφαγή και την τυποποίηση. Ταυτόχρονα έχει συνάψει µοντέλο συµβολαιακής κτηνοτροφίας µε παραγωγούς της Ξάνθης, µε απώτερο στόχο να διατηρεί τον πλήρη έλεγχο του κρέατος που εκτρέφεται. Η εταιρεία επενδύει στην ανάπτυξη της βραχυκερατικής, µιας φυλής βοοειδών που αναπτύσσεται στις περιοχές της Θράκης, της Ανατολικής και ∆υτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας και απειλείται µε εξαφάνιση. Για τη διάσωση και ανάπτυξη της συγκεκριµένης φυλής επιχειρούν ήδη και παραγωγοί της Ξάνθης ευρύτερα, σε συνεργασία µε την Αµερικανική Γεωργική Σχολή και τον Οργανισµό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά. Ταυτόχρονα εντάσσεται, στην πρωτοβουλία επιχειρήσεων µε ελληνική έδρα, ιδιοκτησία και παραγωγή, η οποία φέρει την ονοµασία ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ.



Επεξεργασία 2.500 βοδινών ετησίως και βήμα στην παραγωγή βιολογικού

Η επιχείρηση διαθέτει ιδιόκτητο σφαγείο και συσκευαστήριο κρέατος και σε ετήσια βάση επεξεργάζεται περίπου 2.500 βοδινά. Στην επιχείρηση συµµετέχουν µετοχικά µαζί και 6 ξαδέρφια από έξι αδέρφια της οικογένειας Παπαδόπουλου.

Επόµενο βήµα είναι η επέκταση στην παραγωγή και τυποποίηση βιολογικού µοσχαριού καθότι όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος αυτή τη στιγµή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πιστοποίησης των εγκαταστάσεων της εταιρείας για την παραγωγή βιολογικού κρέατος από βοδινό.  Στη γκάµα της επιχείρησης εκτός από το νωπό κρέας εντάσσονται και παράγωγα όπως είναι τα αλλαντικά και το λουκάνικο, αλλά και η τροφοδοσία κρεοπωλείων και εστιατορίων µε εξαίρεση τα ταχυφαγεία. Επιπλέον διατηρεί ιδιόκτητο κατάστηµα λιανικής πώλησης προϊόντων στην ∆ηµοτική Αγορά της Ξάνθης, ενώ µέρος των προϊόντων της διοχετεύεται και σε επιλεγµένα παντοπωλεία.

Αριθµεί πάνω από 40 άτοµα προσωπικό, ενώ το σύνολο των εγκαταστάσεών της έχει επιφάνεια 55.000 τ.µ. Στο πλάνο είναι η επέκταση της ιδιόκτητης µονάδας εκτροφής και η περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς ελληνικού κρέατος.

«∆ίνουµε έµφαση στην παραγωγή και σφαγή αποκλειστικά ελληνικού κρέατος, µε δικές µας ζωοτροφές για τα δικά µας ζώα, ενώ τροφοδοτούµε και τους συνεργαζόµενους κτηνοτρόφους. Αυτό που ζητάµε είναι η ποιοτική πρώτη ύλη. Σε αρκετές περιπτώσεις προµηθεύουµε σπέρµατα σε παραγωγούς βοδινού για να δηµιουργήσουµε τις προδιαγραφές ποιότητας που επιθυµούµε στα εκτρεφόµενα ζώα», εξηγεί ο Απόστολος Παπαδόπουλος.



Στο πλάνο η επέκταση εξαγωγών

Σήµερα έχει παρουσία και στον εξαγωγικό τοµέα, διαθέτοντας περιορισµένες ποσότητες κρέατος σε αγορές της Βουλγαρίας και του Ηνωµένου Βασιλείου. «Επιθυµία µας είναι σταδιακά να διευρύνουµε όσο το δυνατόν περισσότερο το πεδίο των εξαγωγών», λέει ο συνιδιοκτήτης της επιχείρησης από τη Θράκη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία