BACK TO
TOP
Special Reports

Τρεις βιοκαλλιεργητές έδωσαν ταυτότητα στο έξτρα παρθένο

Στα εύφορα εδάφη της Αργολίδας, µία αγροτική οικογένεια πραγµατοποίησε αρκετές κινήσεις εξέλιξης των καλλιεργειών της µέσα στα χρόνια. Πρόκειται για µία προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Ηλία Μαυριά τον πρεσβύτερο και παππού της οικογένειας και σήµερα την ευθύνη της έχουν εξ ολοκλήρου τα τρία του εγγόνια.

40a_36

Γιώργος Λαμπίρης

460
0

Ο Ηλίας Μαυριάς ο νεότερος, µε τον οποίο είχαµε την ευκαιρία να συνοµιλήσουµε, κληρονόµησε την ιδιότητα του βιοκαλλιεργητή από τον πατέρα του και τη σχέση µε τη γη από τον παππού του, όντας σήµερα τρίτης γενιάς παραγωγός. Με βάση του τη Βελανιδιά Αργολίδας, ο ίδιος και τα δύο του αδέρφια είναι η συνεχιστές της παρακαταθήκης που άφησε πίσω του ο παππούς τους, «Μπάρµπα-Λιας», όπως τον αποκαλούν.

Ο πατέρας του, Θοδωρής Μαυριάς, γνωστός στην περιοχή και ως «δάσκαλος» λόγω του κύριου επαγγέλµατός του, είναι ο άνθρωπος που οραµατίστηκε αυτό που σήµερα πρεσβεύει η Μavrias Organics και δούλεψε για να το κάνει πραγµατικότητα.

Μέχρι και σήµερα παραµένει ο θεµατοφύλακας της ποιότητας µέχρι και της τελευταίας σταγόνας ελαιολάδου που µπαίνει σε κάθε µπουκάλι.

Τα τρία αδέρφια σήµερα διατηρούν µία πολυδιάστατη παραγωγική έκταση 140 στρεµµάτων, η οποία τους προσφέρει Μανάκι, το οποίο ελαιοποιούν και συσκευάζουν σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο µε την ετικέτα Mavrias Organics. Επίσης, το Μανάκι καθώς και οι ποικιλίες ∆αµασκηνοελιά και Καλαµών συσκευάζονται και πωλούνται ως επιτραπέζιες. Εκτός των άλλων παράγει πορτοκάλια (ναβαλίνα, µέρλιν, lane late), µανταρίνια, ροδάκινα και βερίκοκα. Σε επιλεγµένες ποσότητες παράγει και συσκευάζει κατά καιρούς ορισµένα αρωµατικά φυτά όπως ρίγανή και θυµάρι.