BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Ραντεβού για Σεπτέμβρη δίνουν στη Δομοκού

Και επίσηµα καλοκαίρι στη ∆οµοκού, µετά τις πληρωµές της περασµένης εβδοµάδας και το κλείσιµο των εκκρεµοτήτων της περσινής χρονιάς.

zaria_15

16
0

Βέβαια, αυτά που κόπηκαν οριζόντια τον περασµένο ∆εκέµβρη από την ενιαία ενίσχυση δεν είπε κανείς αν και πότε θα τα πάρουν πίσω οι παραγωγοί. Και στα Βιολογικά έριξαν µια πρώτη εκκαθάριση και τα υπόλοιπα πάνε για.... Σεπτέµβρη! Όχι τίποτα άλλο, αλλά έχουν ανοίξει άλλα µέτωπα τώρα, αναζητούν νέο πρόεδρο και νέο αντιπρόεδρο! Αιτήσεις µέχρι τέλος Ιουλίου, σπεύσατε οι ενδιαφερόµενοι…. Κόλλησε, σου λέει, το µηχανογραφικό σύστηµαγνωστό και ως ΠΣΚΕ, την περασµένη Τρίτη. Κι αυτό είναι σύνηθες.  

Μόνο που σε αυτή την περίπτωση έκανε αδύνατες τις πληρωµές των Σχεδίων Βελτίωσης, της β’ δόσης Νέων Αγροτών, των αντιχαλαζικών ΕΛΓΑ, αλλά και λοιπών προγραµµάτων. Μάλιστα, οι µελετητές κρίνουν ότι µια παράταση θα βοηθούσε, επειδή σε κάποιες περιφέρειες λήγει η προθεσµία για την οριστικοποίηση της β’ δόσης των Νέων στις 13 του µήνα και φοβούνται µην ξεµείνουν απλήρωτοι. Αισιόδοξος δηλώνει ο υφυπουργός της πλατείας ότι µέχρι το τέλος Ιουλίου θα καταβληθούν προκαταβολές αποζηµιώσεων 40% σε δενδροκαλλιεργητές που επλήγησαν από τους ανοιξιάτικους παγετούς.  

Η βουλευτής Πέλλας Τζάκρη, όµως, δεν συµφωνεί µαζί του, καθώς αµφιβάλλει για το αν θα γίνουν έτσι τα πράγµατα, αφού από τον ΕΛΓΑ Βέροιας εκτιµούν ότι τα πορίσµατα για τους παγετούς θα ολοκληρωθούν στο τέλος Οκτωβρίου και για τα χαλάζια στις αρχές του 2022. Ποιος κάνει λάθος, άραγε; Η ανάδειξη και ουσιαστική στήριξη προϊόντων πολύ υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, όπως και οι αυτόχθονες φυλές βοοειδών είναι στις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου είπε ο Σπήλιος Λιβανός στα µέλη του προεδρείου της Ένωσης Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών. Στο αίτηµά τους, µάλιστα, για κορωνοενίσχυση, τους διαβεβαίωσε ότι ο φάκελος έχει υπογραφεί και είναι στο γραφείο του Σκυλακάκη. Έχει ξανακάνει τέτοιες διαβεβαιώσεις, αλλά τα 25 εκατ. ευρώ για πατάτα, ντοµάτες, αγγούρια και βουβαλοτροφία ακόµα να δοθούν……  

Περίµενε, σου λέει, η 40άχρονη αγρότισσα µια αποζηµίωση, οπότε όταν κάποιος που της συστήθηκε ως διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ, της είπε ότι εγκρίθηκε η αποζηµίωσή της, χάρηκε! Άλλωστε ποιος άγνωστος θα γνώριζε ακριβώς το ποσό που θα λάµβανε; ∆εν πήγε το µυαλό της σε κοµπίνα ούτε όταν της ζήτησε κωδικούς του τραπεζικού της λογαριασµού για να προχωρήσει στην κατάθεση των χρηµάτων. Τη δουλειά την κατάλαβε όταν όχι µόνο δεν βρήκε τα χρήµατα, αλλά διαπίστωσε ότι έκαναν φτερά και οι υπάρχουσες καταθέσεις της, που µεταφέρθηκαν µέσω τριών εµβασµάτων σε άλλους λογαριασµούς! Τώρα την απάτη ερευνά η Ασφάλεια. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία