BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αυτόματη ρύθμιση απόστασης και στο λίπασμα από την Samson Agro

Ένας αισθητήρας ελέγχου της απόστασης, μια μονάδα ελέγχου και ένας χειριστής που δε χρειάζεται να κάνει σχεδόν τίποτα, ήταν το όραμα της εταιρείας που γίνεται πράξη.

05

Βασίλης Σοφός

11
0

Το αυτόματο σύστημα ρύθμισης της απόστασης από το έδαφος φέρνει η εταιρεία Samson Agro και στους βραχίονες ρίψης λιπάσματος, αφού παρόμοιο σύστημα ενσωματώνουν και τα ψεκαστικά της.

Με τη βοήθεια αισθητήρα υπερήχων τοποθετημένο σε κάθε πλευρά του νέου μοντέλου SHB4, το μηχάνημα μετράει αδιάκοπα την απόσταση από το έδαφος. Με αυτό τον τρόπο, τονίζει η εταιρεία, εξασφαλίζεται ότι οι σωλήνες είναι πάντα σε επαφή με το έδαφος, συμβάλλοντας την ίδια στιγμή στη μείωση εκπομπών αμμωνίας.

Φυσικά όλα τα δεδομένα συλλέγονται από τους αισθητήρες που πιάνουν όλο το πλάτος του βραχίονα, αποστέλλονται στ τερματικό SlurryMaster 8000, και έπειτα αυτό με τη σειρά του ρυθμίζει τις αποστάσεις σε κάθε πλευρά.

Ο χειριστής μπορεί βέβαια να απενεργοποιήσει τη λειτουργία αυτή και να κάνει τις δικές του παραμετροποιήσεις μέσα από μια οθόνη.

Όπως λέει η εταιρεία, το σύστημα της αυτόματης ρύθμισης ύψους περιγράφεται ως ένα αρκετά σημαντικό εφόδιο που θα εφαρμόζεται στο μέλλον από όλο και περισσότερες εταιρείες, παρέχοντας στον χειριστή πολύ καλό έλεγχο του μηχανήματος, αυξημένη παραγωγικότητα αλλά και ευκολία εφαρμογής λιπάσματος. Η νέα αυτή λειτουργία αναμένεται να είναι διαθέσιμη μέσα στο επόμενο έτος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία