BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Συνεργασία BASF-Ontera για διαγνώσεις ακριβείας στις καλλιέργειες

Οι δύο εταιρείες θα παρακολουθούν αρχικά τις ασθένειες ανά εποχή που εμφανίζονται σε καλλιέργειες υποστηρίζοντας ενεργά τους παραγωγούς

cq5dam_web__4-3_121

Βασίλης Σοφός

20
0

Την ερευνητικού χαρακτήρα συνεργασία τους ανακοίνωσαν οι εταιρείες Basf και Ontera με σκοπό να μπορέσουν από κοινού να εξελίξουν περαιτέρω τους τρόπους διάγνωσης ασθενειών και αντιστάσεων των φυτών, με άμεση αξιοποίηση της μοριακής διαγνωστικής πλατφόρμας και συσκευής της εταιρείας Ontera.

Η πλατφόρμα της Ontera αναλύει και ποσοτικοποιεί πολλαπλά χαρακτηριστικά των φυτών σε λιγότερο από 20 λεπτά επιτρέποντας στους αγρότες να αντιμετωπίζουν -πριν πάρουν τελικές αποφάσεις-πιθανά ζητήματα απόδοσης και γενικότερες απειλές που επηρεάζουν τη συγκομιδή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών, η συνεργασία ανοίγει νέες δυνατότητες οι οποίες θα παρέχουν στους αγρότες εύχρηστες και εργαστηριακά ποιοτικότερες μοριακές πληροφορίες σχετικά με τις καλλιέργειες ώστε να επιτυγχάνεται η έγκαιρη και ακριβέστερη αντιμετώπιση των ασθενειών των φυτών για να εξασφαλίζονται κατ'επέκταση πιο υγιείς, υψηλής ποιότητας αποδόσεις.  

«Η καινοτόμος τεχνολογία προληπτικής διάγνωσης για την έγκαιρη αντιμετώπιση των απειλών στην απόδοση και την ποιότητα των φυτών είναι ζωτικής σημασίας στη σύγχρονη και αειφόρο γεωργία», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Jürgen Huff, αντιπρόεδρος του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης στον κλάδο της φυτοπροστασίας της BASF.   Η πλατφόρμα της Ontera χρησιμοποιεί αισθητήρες μονο-μοριακών νανοσωματιδίων πυριτίου για την πολύπολοκη μέτρηση των νουκλεϊκών οξέων, των πρωτεϊνών και των μικρών μορίων.


Η συσκευή διάγνωσης της Ontera είναι μικρή, ελαφριά και ανθεκτική και μπορεί να παράγει μέσα σε λίγα λεπτά μια ποσοτική ανάλυση των χαρακτηριστικών, των παθογόνων παραγόντων και της αντοχής των μικροοργανισμών, εξαλείφοντας την ανάγκη για χρονοβόρες εργαστηριακές διαδικασίες που καθιστούν δύκολη την στοχευμένη εφαρμογή των προϊόντων φυτοπροστασίας.  

«Αυτή η συνεργασία αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς η Ontera αξιοποιεί τις διαγνώσεις ακριβείας ώστε να δημιουργήσει έναν πιο αειφόρο πλανήτη», είπε σε δήλωσή του ο Murielle Thinard-McLane, Διευθύνων Σύμβουλος της Ontera. Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο ίδιος ανέφερε: «Συμμεριζόμαστε τη δέσμευση της Basf για την αειφόρο γεωργία και εφαρμόζοντας καινοτόμες μεθόδους απέναντι στις πραγματικές γεωργικές προκλήσεις μπορούμε να βελτιώσουμε την πρόσβαση τρόφιμα υψηλής ποιότητας με τρόπο πιο υγιεινό από περιβαλλοντικής άποψης αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγικότητα και την προβλεψιμότητα στη συγκομιδή.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία