BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στη νέα εποχή της διάγνωσης ασθενειών στα ζώα μπαίνει η Biotangents

Με τεχνολογίες επιτόπιας ανίχνευσης των μολυσματικών ασθενειών και μια καινοτόμα πλατφόρμα, η διάγνωση των λοιμώξεων στα ζωα είναι τώρα ακριβέστερη και γρηγορότερη με την χρήση των αντιβιοτικών να γίνεται πλέον με μέτρο.

217624360_jpg_gallery

Βασίλης Σοφός

15
2

Οι συχνές λοιμώξεις στα ζώα, όπως είναι η «ιογενής διάρροια των βοοειδών (BVD)», μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος αυτών, πνευμονία στα βοοειδή και υψηλά ποσοστά θνησιμότητας και κατ'επέκταση οδηγεί σε δαπανηρές θεραπείες των δευτερογενών λοιμώξεων με αντιβιοτικά. Η εταιρεία Biotangents, ειδικός στη διάγνωση στα ζώα, χρησιμοποιεί πλέον τη τεχνολογία ανίχνευσης ασθενειών μέσω διαφόρων αισθητηρίων για να ενισχύσει την ακρίβεια της διαδικασίας.

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Strathclyde (Γλασκόβη) και του Κέντρου Καινοτομίας για συστήματα ανίχνευσης, απεικονίσεων και συσκευών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο στη Σκωτία, η Biotangents αναπτύσσει ένα ηλεκτροχημικό σύστημα ανίχνευσης για να βελτιώσει τις τεχνολογίες που ήδη δοκιμάζει στις φάρμες.

Μέχρι πρότινος ο εξοπλισμός αυτός, που διαθέτει πιλοτικά η εταιρεία, χρησιμοποιείται σε δοκιμές διάγνωσης της ασθένειας BVD και βασίζεται σε μεμονωμένες «ερμηνείες» των αποτελεσμάτων των δοκιμών. Σε μελλοντικό χρόνο όμως το «κιτ» αυτό θα ενημερωθεί με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες επάνω στις οποίες εργάζεται η Biotangents.

Όπως είναι γνωστό από εκείνους που διαχειρίζονται ένα ζωϊκό κεφάλαιο, η διαδικασία της εξαγωγής των αποτελέσμάτων των διαγνωστικών εξετάσεων για ασθένειες των ζώων μπορούσαν να διαρκέσουν έως και μια εβδομάδα. Σύμφωνα με την εταιρεία Biotangents, το νέο σύστημα εξετάσεων μπορεί να παράξει αποτελέσματα της ασθένειας BVD την ίδια μέρα και ενδεχομένως μέσα σε μία ώρα.

Επιπλέον με το να επιτρέπεται στους κτηνιάτρους να λάβουν επιτόπου δείγμα DNA από τα ζώα, η ανίχνευση της μόλυνσης γίνεται πολύ γρήγορα. Συνεπώς τα προσβεβλημένα ζώα μπορούν να απομονωθούν άμεσα και μειωνεται ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου στα υγιή ζώα.

Οι τεχνολογίες που συνοδεύουν το σύστημα επιτόπιας εξέτασης των ζώων (Point-of-care testing-POCT) δεν στοχεύουν όμως μόνο στο να μειώσουν τον χρόνο αναμονής αλλά επιτρέπουν στον παραγωγό να κάνει πιο στοχευμένη και λογικευμένη χρήση των αντιβιοτικών. Αυτό φυσικά συνεπάγεται και μείωση του κινδύνου της υψηλής ανθεκτικότητας των ζώων σε θεραπείες.

«Κάθε χρόνο πέντε νέες μολυσματικές ασθένειες κάνουν την εμφάνισή τους στα ζώα και πολλές από αυτές μπορούν να μεταφερθούν στον άνθρωπο. Χρησιμοποιώντας την προηγμένη διαγνωστική πλατφόρμα «Moduleic Sensing» στοχεύουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους κτηνιάτρους να εντοπίζουν και να διαχειρίζονται μολυσματικές ασθένειες όσο το δυνατόν συντομότερα και να ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες εξάπλωσής τους», αναφέρει ο ιδρυτής και διευθυντής της Biotangents Δρ Andy Hall-Ponselè.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

23-11-2023 14:37ontoneNog

<a href=https://vardenafil.buzz>levitra prices</a> Pasteurized When certain foods, such as milk, have been heated to a specific temperature for a set period of time to kill harmful bacteria, such as the bacteria that cause listeriosis

Απάντηση

29-03-2022 13:17unfonough

[url=https://oscialipop.com]Cialis[/url] Buy Amoxicillin 500mg Cap Aexfpo Prix De Levitra En Pharmacie <a href=https://oscialipop.com>Cialis</a> Nvgbak https://oscialipop.com - Cialis

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία