Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αναβάθμιση για τον καλλιεργητή Joker 3 CT με στόχο τη συνεχή διέγερση της βλάστησης

Οι υψηλές ποσότητες αχύρου απαιτούν δύναμη και απόσταση με την Horsch να λέει ότι το νέο Joker 3 CT, λόγω του σχεδιασμού του με δύο δίσκους ανά βραχίονα, καταφέρνει να πετύχει την επιθυμητή αποδοτικότητα.

csm_joker-5ct-2014-7_5c9ce71a83_2

Βασίλης Σοφός

525
0

Η «κρυμμένη» δύναμη του Horsch Joker CT βρίσκεται στην εντατική ενσωμάτωση υπολειμμάτων συγκομιδής, στη διέγερση της βλάστησης των καλλιεργειών και στη μείωση της απώλειας υγρασίας, λέει η Horsch που αναβαθμίσει για το 2022 τον καλλιεργητή της.

Οι υψηλές ποσότητες άχυρου απαιτούν μηχανή με υψηλή απόσταση εκεί όπου το Joker CT μπορεί να σκοράρει λόγω του σχεδιασμού του με δύο δίσκους ανά βραχίονα. Το μηχάνημα είναι εξαιρετικά αποδοτικό, αν κρίνει κανείς από τις ταχύτητες των 20 χλμ/ώρα με τις οποίες μπορεί να εργαστεί το Joker. Η απαίτηση, από την άλλη, σε ιπποδύναμη είναι χαμηλή. Το πιο πρόσφατο Joker CT είναι εξοπλισμένο με νέες βάσεις δίσκου με βελτιστοποιημένη πλευρική γωνία που έχει ήδη εισαχθεί με επιτυχία στο Joker RT.

Έτσι, η ποιότητα της επιφάνειας της καλλιέργειας μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω και να επιτευχθεί ένα πολύ ομοιόμορφο αποτέλεσμα εργασίας. Επιπλέον, η μικρή κλίση του δίσκου εγγυάται ότι τα τριχοειδή στο έδαφος σπάνε σε όλο το πλάτος εργασίας όταν ο χειριστής εργάζεται ρηχά. Αυτό μειώνει την πρόσφυση και, σε ξηρές εποχές, εξοικονομεί διαθέσιμο νερό.
Άλλες λεπτομέρειες του αναβαθμισμένου Joker CT περιλαμβάνουν έναν νέο δίσκο άκρων για τη διατήρηση ακριβούς επαφής με το προηγούμενο κομμάτι, ειδικά στο κεφαλάρι, και στα όρια του πεδίου, αλλά και ένα επιπλέον βάρος για το μεσαίο πλαίσιο που μπορεί εύκολα να αναρτηθεί και να αφαιρεθεί για να εφαρμοστεί το βέλτιστο έρμα στο μηχάνημα σε βαριές, ξηρές συνθήκες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία