BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η ισπανική κατασκευάστρια ψεκαστικών Fede στον όμιλο της Kubota

Η Kubota συνεχίζει τις εξαγορές της επεκτείνοντας τον τομέα του εξοπλισμού για κάθε πεδίο. Τώρα «παντρεύει» τα στενά τρακτέρ της με τα έξυπνα ψεκαστικά της ισπανικής Fede.

atomizador-4000-pulverizadores-fede-demoagro-web

Βασίλης Σοφός

185
0

Η Kubota απέκτησε πρόσφατα ολόκληρο το πακέτο μετοχών της ισπανικής Pulverizadores Fede, με σκοπό να την καταστήσει θυγατρική εξ ολοκλήρου. Η επιχείρηση, όπως εξηγείται σε δελτίο τύπου, εντάσσεται πλήρως στη στρατηγική της ιαπωνικής εταιρείας η οποία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στον τομέα των εξειδικευμένων καλλιεργειών στον οποίο απευθύνεται ρητά η προσφορά των «στενών» τρακτέρ που έχει στην γκάμα της.



Η Pulverizadores Fede, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στην Ισπανία και την Πορτογαλία, είναι μια εξειδικευμένη εταιρεία παραγωγής ψεκαστικών για αμπελώνες και οπωρώνες, που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο παρασίτων και ασθενειών στον τομέα των ειδικών καλλιεργειών. Η δύναμή της δίνεται από τις καινοτόμες τεχνολογίες που υπάρχουν και χρησιμοποιούνται ήδη, όπως το έξυπνο ψεκαστικό που, χάρη σε έναν αισθητήρα που μετρά τα ύψη των δέντρων που πρόκειται να ψεκαστούν, ελέγχει τον όγκο των χημικών και τη ροή του αέρα σε πραγματικό χρόνο.

Μεγαλύτερη συμβατότητα

Στην αγορά ειδικών καλλιεργειών, επισημαίνει ο κατασκευαστής από την Οσάκα, η μηχανοποίηση και η ακρίβεια δεν είναι τόσο προηγμένες όσο στην παραδοσιακή γεωργία. Οι προσδοκίες είναι επομένως ιδιαίτερα υψηλές όσον αφορά τις έξυπνες τεχνολογίες γεωργίας για τον έλεγχο παρασίτων, όπου οι αυστηρότεροι περιβαλλοντικοί κανονισμοί απαιτούν μειωμένη χρήση χημικών.



Ενσωματώνοντας την Pulverizadores Fede ως θυγατρική, ο όμιλος Kubota θα επεκτείνει στη συνέχεια τη γκάμα του εξειδικευμένου εξοπλισμού καλλιέργειας και θα ενισχύσει τη συμβατότητα μεταξύ τρακτέρ και εργαλείων, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της κατανάλωσης καυσίμου μέσω αποτελεσματικού ψεκασμού που χρησιμοποιεί λιγότερα χημικά και λιγότερα νερό.

Η ισπανική φίρμα μένει ίδια

Η Pulverizadores Fede θα διατηρήσει το όνομά της, η τοποθεσία της έδρας και της διοίκησης θα παραμείνει η τρέχουσα. Το προσωπικό της Kubota Holdings Europe και της Pulverizadores Fede θα συνεργαστεί, ωστόσο, στενά χρησιμοποιώντας την τρέχουσα οργάνωση και των δύο ομάδων προκειμένου να επιτύχουν τους αναπτυξιακούς και επιχειρηματικούς τους στόχους. Στο μέλλον, η Kubota θα επιταχύνει την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην αγορά εξειδικευμένων καλλιεργειών με στόχο τη συνεργασία με τις νεοφυείς επιχειρήσεις στις οποίες δραστηριοποιείται ήδη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία