BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το «αειφόρο κιβώτιο eAutoPowr της John Deere σε συνεχή εξέλιξη

Η John Deere, στα πλαίσια εκδήλωσης για τις βιώσιμες τεχνολογικές λύσεις που διοργάνωσε στη Γερμανία, παρουσίασε τα σημεία εξέλιξης του σύγχρονου ηλεκτρικού κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων eAutoPowr.

8rx_340_4track_r4f064285_large_0375cb390d1027cd93e203c743a62a238f8e19f2

Βασίλης Σοφός

337
0

Το κιβώτιο ταχυτήτων eAutoPowr είναι το πρώτο στον κόσμο με τη συγκεκριμένη τεχνολογία και είναι πλέον διαθέσιμο στη σειρά τρακτέρ 8R. Οι δύο ηλεκτρικοί κινητήρες δεν έχουν σχεδόν καμία φθορά, με την John Deere να λέει ότι οι κινητήρες αυτοί θα κρατήσουν για όλη τη διάρκεια ζωής του μηχανήματος.



Ο ηλεκτροκινητήρας έχει σχεδιαστεί τόσο για να παρέχει κίνηση στο τρακτέρ όσο και να παρέχει έως και 100 kW ηλεκτρικής ισχύος σε εξωτερικά εργαλεία. Δεδομένου ότι οι ταχύτητες έως και 5,0 χ.α.ω. έρχονται αποκλειστικά ηλεκτρικά, η αλλαγή κατεύθυνσης διαδρομής είναι ταχύτερη και πιο ομαλή, λέει η John Deere.



Με τη βοήθεια του E-Drive, ενεργοποιείται η ηλεκτρική κίνηση για να αποτραπεί τυχόν ολίσθηση τροχού. Το όριο ολίσθησης μπορεί να οριστεί από τον οδηγό και αυτό επιτρέπει στο σύστημα να υποστηρίζει το τρακτέρ μόνιμα ή μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα, κατά την ανηφορική κίνηση.

Τα οφέλη του ηλεκτρομηχανικού αυτού κιβωτίου ταχυτήτων eAutoPowr και του έξυπνου συστήματος e8wd περιλαμβάνουν αυξημένη πρόσφυση και μειωμένη ολίσθηση τροχών. Η John Deere, σε συνεργασία με την Joskin, έχει αναπτύξει επίσης ένα σύστημα όπου έως και το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να ανακατανεμηθεί σε δύο άξονες στη ρυμουλκούμενη δεξαμενή της Joskin. Αυτό αυξάνει την πρόσφυση κατά την κίνηση σε ανηφόρες και βοηθά στην προστασία του εδάφους από ζημιές που προκαλούνται από ολίσθηση του τροχού.



Το σχέδιο της εταιρείας είναι να λανσάρει ένα πλήρως αυτόνομο ηλεκτρικό τρακτέρ με μπαταρία στην κατηγορία κάτω των 100 ίππων έως το 2026 και το ηλεκτρικό αυτό κιβώτιο είναι ο καλός οιωνός αυτού του πλάνου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία