BACK TO
TOP
Profi

«Όταν κοιτάς από ψηλά» με τον τηλεσκοπικό φορτωτή Fendt Cargo T955

Στην τελευταία Agritechnica, η Fendt παρουσίασε τον πρώτο της τηλεσκοπικό φορτωτή, Cargo T955, αποτέλεσμα συνεργασίας με την Sennebogen. Χαρακτηριστικό σε αυτό το μηχάνημα των 5,5τόνων είναιη κινούμενη καμπίνα αλλά και ο νέος κινητήρας με τον οποίο εφοδιάζεται.

5db04eb67b260605766cff63_1571835575_web_en-GB__1_

Βασίλης Σοφός

87
0

Η ονοματοδοσία Cargo στην γκάμα της Fendt δεν περιορίζεται πλέον στους απλούς φορτωτές καθώς τώρα αυτό το όνομα μπαίνει και στον πρώτο της τηλεσκοπικό φορτωτή. Ωστόσο, τη διαφορά έρχεται να υποδείξει το γράμμα T στο όνομα του μοντέλου Cargo T955, που υποδηλώνει ότι είναι τηλεσκοπικό μηχάνημα.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του Cargo T955 είναι η ανυψούμενη καμπίνα, η οποία μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 4,25 μέτρα. Η καμπίνα είναι τοποθετημένη σε ένα παραλληλόγραμμο σύνδεσμο που περιστρέφεται από το πίσω μέρος του σασί. Το χαρακτηριστικό αυτό αποτελεί προφανώς ένα τεράστιο πλεονέκτημα για την πλήρωση ρυμουλκούμενων ή κάδων. Επίσης, στην περίπτωση που δεν υπάρχει ανάγκη επέκτα- σης της καμπίνας στο πλήρες φάσμα της, μπορεί κανείς να την ανυψώσει κατά μόλις 50 εκατοστά για καλύτερη ορατότητα του παραδοσιακά τυφλού σημείου, που δεν είναι άλλο από εκείνο πίσω δεξιά.

Το Cargo T955 είναι ο πρώτος τηλεσκοπικός φορτωτής της Fendt που παράγεται βέβαια από τη Sennebogen. Σημαντικό χαρακτηριστικό του η ανυψούμενη καμπίνα.


Όταν η καμπίνα ανυψώνεται, ο χειριστής απολαμβάνει μια πανοραμική θέα 360 °. Ακόμα και το μπροστινό παρμπρίζ φτάνει μέχρι κάτω και χάρη στην απουσία του ταμπλό, για καλύτερη ορατότητα, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Ωστόσο, η πόρτα δεν κλειδώνει αυτόματα καθώς η καμπίνα ανυψώνεται και κατά το άνοιγμά της ακούγεται απλώς ένας προειδοποιητικός ήχος. Αναφορικά με τον κινητήρα, το Cargo T955, τροφοδοτείται από ένα εγκάρσιο σύνολο 4,5 λίτρων. Stage V 168 ίππων της Cummins, όταν μπει στην παραγωγή, αργό- τερα μέσα στο καλοκαίρι. Αυτή η προσανατολισμένη στον γεωργικό τομέα έκδοση θα αποκτήσει επίσης έναν ανεμιστήρα ψύξης, από τα χέρια των μηχανικών της Fendt.

Η μετάδοση είναι υδροστατικού τύπου και προέρχεται από τη Sauer Bibis. Στο μηχάνημα της δοκιμής έδειξε πολύ καλή συμπεριφορά ενώ διαθέτει τρεις επιλογές λειτουργίας. Η πρώτη επιλογή προσφέρεται για χειρισμό άμορφου υλικού, η δεύτερη για εργασίες που απαιτούν ακρίβεια όπως οι κινούμενες παλέτες και η τρίτη είναι η επιλογή του χειριστή για να κινηθεί το μηχάνημα στο δρόμο. Οι αλλαγές κατεύθυνσης γίνονται μέσω ενός μικρού διακόπτη στη δεξιά πλευρά του τζόιστικ.

Σύνοψη: Το Cargo T955 είναι ο πρώτος τηλεσκοπικός φορτωτής της Fendt. Ένα μηχάνημα υψηλών προδιαγραφών που κατασκευάστηκε από τη Sennebogen και το οποίο, κατά την Fendt, θεωρεί- ται το τέλειο εργαλείο για την υπάρχουσα γκάμα προϊόντων της, απευθυνόμενο βέβαια σε εκείνους που καθημερινά έχουν υψηλό φόρτο εργασίας. Για αυτό το λόγο το Cargo T955 προσαρμόστηκε αναλόγως.

Τα μηχανήματα της Fendt διαθέτει στην ελληνική αγορά
η KOUIMTZIS Group (τηλ. 2310 792222)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία