BACK TO
TOP
Θεσμικά

Δύο μάσκες για έναν ρόλο και ο Παπαγιαννίδης νέος γ.γ. εν αναμονή

Μεγάλο ανακάτεµα και απίστευτη µάχη χαρακωµάτων βρίσκεται αυτές τις µέρες σε εξέλιξη στο υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, µε τις αποµακρύνσεις των γενικών γραµµατέων να διαδέχονται η µια την άλλη, χωρίς ωστόσο κανείς να αντιλαµβάνεται τη σηµειολογία αυτών των κινήσεων και το πού πηγαίνουν από δω και µπρος τα πράγµατα.

46-47_14

Γιάννης Πανάγος

210
0

Παρά το γεγονός ότι η αποµάκρυνση του Λάκωνα γενικού γραµµατέα, Γιώργου Στρατάκου, αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς, επρόκειτο για το… χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, ειδικά από τη στιγµή που ο περί ου ο λόγος δεν έλεγε να αποχωρισθεί τις «παλιές του αγάπες» και συνέχιζε -όπως λέγεται- να δίνει ραπόρτο για τα τεκταινόµενα στην πλατεία Βάθη στον προηγούµενο προϊστάµενό του και σήµερα υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη. Αντίθετα, οι φήµες περί ανικανότητας στο χειρισµό κρίσιµων θεµάτων του υπουργείου δεν επιβεβαιώνονται.

Οι πληροφορίες θέλουν τον υπουργό, Σπήλιο Λιβανό, να ζητάει την «κεφαλή» Στρατάκου «επί πίνακι» και φυσικά να κάνει αποδεκτή χωρίς δεύτερη σκέψη την παραίτηση του από τη στιγµή που αυτή υποβλήθηκε. Σηµειωτέον ότι ο κ. Στρατάκος έχει ήδη χαιρετίσει τους συνεργάτες του και έχει φύγει από το γραφείο του στην Αχαρνών 2. 

Ταυτόχρονα µε τις φήµες περί αποµάκρυνσης Στρατάκου άρχισαν και τα σενάρια για τον άνθρωπο που θα το διαδεχθεί. Εικάζεται ότι ο υπουργός, όταν του ζητούσε την παραίτηση είχε στο νου του τον στενό του συνεργάτη και πρώην δήµαρχο Μεσολογγίου, Νίκο Καραπάνο, ωστόσο, η «ιδέα» του δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος στο Μαξίµου και εγκαταλείφθηκε χωρίς πολλές αντιρρήσεις.

Κάπως έτσι τέθηκε σε εφαρµογή το διαθέσιµο απ’ ό,τι φαίνεται plan B, που ακούει στο όνοµα, ∆ηµήτρης Παπαγιαννίδης, γνωστού και µη εξαιρετέου. Ο τελευταίος, έχοντας µακρά θητεία, κυρίως από τα συνδικάτα των µηχανικών (ΤΕΕ κ.λ.π.), στο κόµµα της Νέας ∆ηµοκρατίας και έχοντας διατελέσει επί 5ετία (2004-2009) γενικός γραµµατέας κοινοτικών πόρων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, περνούσε και περνάει όλα τα «τεστ». Βεβαίως, οι «κακές γλώσσες» θέλουν την επιλογή Παπαγιαννίδη να έχει γίνει λόγω της σχέσης του µε την Αιτωλοακαρνανία (εκλογική Περιφέρεια του Λιβανού), καθώς κατάγεται από την ορεινή Ναυπακτία.

Βεβαίως το θέµα δεν σταµατάει εκεί. Τα τελευταία 24ωρα και ενώ ο κ. Παπαγιαννίδης «βρίσκεται» καθ΄οδόν για το υπουργείο (λέγεται µάλιστα ότι βρέθηκε προς στιγµήν στο γραφείο Στρατάκου), φούντωσε η φηµολογία ότι την πόρτα της εξόδου βλέπει και ο έτερος Καππαδόκης, δηλαδή, ο άλλος γενικός γραµµατέας, Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων, Κώστας Μπαγινέτας. Εδώ το ρεπορτάζ λέει, ότι από την αρχή το «κοστούµι» της ΚΑΠ και των Προγραµµάτων του έπεφτε µεγάλο, τώρα όµως που ο κόµπος (µε τη νέα ΚΑΠ) έφτασε στο χτένι, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιµο. Κι’ απ’ ότι φαίνεται δεν τον σώζει ούτε ο απολογισµός διαβουλεύσεων για τη διαµόρφωση του εθνικού φακέλου, που έδωσε στη δηµοσιότητα στα µέσα της εβδοµάδος.

Αυτό έκανε το θέµα Παπαγιαννίδη να «παγώσει» κάπως. Όχι γιατί δεν θα αναλάβει θέση γενικού γραµµατέα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων αλλά γιατί υπάρχει πλέον δίληµµα, ποια από τις δύο θέσεις θα αναλάβει. Για την τελευταία, η οποία δεν έχει βεβαίως εκκενωθεί ακόµη αλλά αναµένεται, υπάρχει και ιδιαίτερη τεχνογνωσία, λόγω της προηγούµενης θητείας (2004-2009). Θα ήταν λοιπόν κρίµα, τόση τεχνογνωσία να πάει χαµένη!   

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές