Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Αγροτικό πετρέλαιο για αγρότες που πουλούν το 2022 σε συνεταιρισμούς

Tη δυνατότητα στο σύνολο των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, να πωλήσουν την παραγωγή τους μέσω των συνεταιριστικών σχημάτων εντός του 2022, προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου προβάλουν πλέον τα στελέχη της κυβέρνησης, σε μια αποδοχή ότι δύσκολα θα εισακουστεί το αίτημα του αγροτικού κόσμου για γενίκευση του εν λόγω μέτρου.

besiropoulosefk

10323
18

Αγροτικό πετρέλαιο για  αγρότες που θα πουλήσουν  το 2022 σε συνεταιρισμούς

Το ζήτημα της συμμετοχής του συνόλου των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στο μέτρο της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου έθεσαν την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, οι βουλευτές Γιώργους Κωτσός, Γιώργος Αμανατίδης και Γιάννης Αντωνιάδης, με τον κ. Βεσυρόπουλο να προβάλει τον στόχο της κυβέρνησης για οργάνωση των αγροτών σε συνεργατικά σχήματα.

Σημειώνεται ότι η εξαγγελία για τα 50 εκατ. ευρώ ενίσχυση μόνο σε νέους και συνεταιρισμένους, στο σύνολο των επαγγελματιών του χώρου, ικανοποιεί έναν αγρότη και αφήνει δυσαρεστημένους δύο, με τις πιέσεις να εντείνονται το τελευταίο διάστημα και την κυβέρνηση να βλέπει ότι η διάκριση που γίνεται αναφορικά με τον ΕΦΚ πετρελαίου θα επιφέρει ισχυρό πολιτικό πλήγμα.

Η σχετική ανακοίνωση από τη συνάντηση των βουλευτών της ΝΔ με τον υφυπουργό Απόστολο Βεζυρόπουλο αναφέρει:

«Κίνητρα και λύσεις από το Υπουργείο Οικονομικών»

Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, των Βουλευτών Ν. Καρδίτσας Γιώργου Κωτσού, Ν. Κοζάνης Γιώργου Αμανατίδη και Ν. Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη συζητήθηκαν σημαντικά θέματα, παρασχέθηκαν οι αναγκαίες διευκρινήσεις και προγραμματίσθηκε η προώθηση των θεμάτων που τέθηκαν από τους Βουλευτές.

Ειδικότερα:

  1. Τέθηκε το θέμα της συμμετοχής του συνόλου των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στο μέτρο της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου. Ο Υπουργός απάντησε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η οργάνωση των αγροτών σε συνεταιριστικά – συνεργατικά σχήματα.

Ως εκ τούτου υπάρχει η δυνατότητα, στο σύνολο των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, να συμμετάσχουν και να πωλήσουν την παραγωγή τους μέσω των συνεταιριστικών σχημάτων εντός του 2022.

Με τον τρόπο αυτό θα καταστούν δικαιούχοι της επιστροφής του Ε.Φ.Κ στο πετρέλαιο.

Διευκρίνισε επίσης ότι, δικαιούχοι της επιστροφής του ΕΦΚ είναι τα μέλη Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών, οι νέοι αγρότες και όσοι κάνουν συμβολαιακή γεωργία.

  1. Συζητήθηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί που πωλούν τα δικά τους προϊόντα απευθείας στους καταναλωτές και έχουν την υποχρέωση άμεσης έκδοσης ηλεκτρονικού τιμολογίου.

Στην περίπτωση που η αγοραπωλησία γίνει αργία, η έκδοση ηλεκτρονικού τιμολογίου θα γίνεται την πρώτη εργάσιμη μέρα αφού όμως έχει προηγηθεί η έκδοση χειρόγραφου παραστατικού.

Ο Υπουργός αντιμετώπισε θετικά το θέμα και ζήτησε από τα Υπηρεσιακά στελέχη να διευκρινισθεί και διευθετηθεί ώστε να διευκολυνθεί η απευθείας πώληση στους καταναλωτές από τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων.

  1. Στο ζήτημα στήριξης των Αγροτικών Συνεταιρισμών μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα και σημαντικές ζημίες στην αγροτική παραγωγή, ο Υπουργός διαβεβαίωσε για τη σύμφωνη γνώμη του η οποία θα αποτυπωθεί με συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Κυβέρνησης στο προσεχές διάστημα.

Η προταθείσα στήριξη των Συνεταιρισμών είναι πολύ σημαντική καθόσον, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών (χαλάζι, παγετός, πλημμύρες), μειώθηκε δραματικά η προς διαχείριση παραγωγή που οδηγεί σε σημαντική πτώση της οικονομικής δραστηριότητάς τους.

  1. Σε ότι αφορά στον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ, επαναβεβαίωσε την πρόθεση για σταδιακή κατάργησή του.
  2. Προτάθηκε στον Υπουργό η πρόβλεψη έκπτωσης 85-100%, των προσαυξήσεων στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, στην περίπτωση εφάπαξ αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Σχόλια (18)
Προσθήκη σχολίου

14-01-2022 00:16Ζωή

Μου φαίνεται ότι ζω το δόγμα του σοκ. Η πολιτεία σκέφτηκε ότι η μερική επιστροφή πετρελαίου να γίνει μόνο σε νέους αγρότες και σε αυτούς που ανήκουν σε συνεργατικά σχήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αυτοί είναι 200.000 οι υπόλοιποι 300.000 αγρότες δεν καταναλώνουν τα τρακτέρ τους πετρέλαιο? Πρόταση: Ανάλογα με τα τιμολόγια αγοράς καυσίμων των αγροτών να πραγματοποιείται η επιστροφή της φορολόγησης πετρελαίου. Να δείτε πού στο τέλος θα είναι όλοι οι αγρότες δικαιούχοι. Παίζουν με τα νεύρα μας. Κίτσου Ζωή Αγρότισσα Ειδικού Καθεστώτος

Απάντηση

27-11-2021 20:20ΝΙΚΗΤΑΣ

ΠΑΡΕΔΩΣΑ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΟ 2008 ΚΑΙ 2010 ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΩ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΥΛΟΛΟ 120000 ΕΥΡΩ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΣΤΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Απάντηση

26-11-2021 11:46Nik

Mονο οσοι πουλανε σε Μιζεροσυνετερισμους ειναι αγροτες??? Πρεπει να γινει για ολους τους αγροτες!!!

Απάντηση

26-11-2021 09:07Θα έρθουν εκλογές

Βεσυροπουλε , μάλλον για το χωριό σου σε νοιάζει κ μόνο. Τους υπόλοιπους γεωργούς τους έχεις γραμμένους. Έλα να δεις πως θα.κοντυνεις σε εκλογές κ καφενεία , έλα να μιλήσουμε κ για τις ενισχύσεις κορονοιου ,ποιοι πήραν. Μαύρο στην κυβέρνηση αυτή !!!

Απάντηση

26-11-2021 04:53Elodie Kowalski

Μεγάλα ή απροσδόκητα έξοδα μπορεί να επιβαρύνουν οποιονδήποτε. Η λήψη ενός προσωπικού δανείου για απροσδόκητες οικονομικές δυσκολίες μπορεί να είναι δύσκολη, ακόμη και χωρίς την κακή πίστωση να σας βαραίνει. Πού μπορείτε να πάτε όταν χρειάζεστε δάνειο σε όλη την Ευρώπη; Η απάντηση είναι CREDITMUTEL μέσω creditmutelhome@gmail.com!

Απάντηση

25-11-2021 21:54Αθανάσιος Παυλίδης

Η ηλιθιότητα της Κυβέρνησης συνεχίζεται.......

Απάντηση

25-11-2021 21:32Dragon

Που κολλάει ρε κουραμπιέδες της κυβέρνησης η επιστροφή στον κάθε αγρότη, με το που γουστάρει να πουλήσει ο καθένας??? Κούλη πάρε την ψήφο μου να μην στη χρωστάω και σε όλο το συνεταιριστικό σου επιτελείο. Καραγκιόζηδες.

Απάντηση

25-11-2021 19:49Νικος

Η τακτική τους όλα τα χρόνια είναι να διχάζουν τον λαό γιατί όταν ο λαός είναι μονιασμενος μπορεί να πετύχει πολλά ενώ όταν είναι ο ένας από δω , ο άλλος από κει και ο άλλος παραπέρα δεν μπορεί κανείς να καταφέρει τιποτα!! Όλα τα χρόνια ο κόσμος είναι διχασμένος, οι μισοί δεξιοί κ οι άλλοι με την αριστερά, οι μισοί ολυμπιακοί κ οι άλλοι παναθηναικοι, οι μισοί εμβολιασμενοι κ οι άλλοι ανεμβολιαστοι , οι μισοί συναιτερισμενοι κ οι άλλοι αυτόνομοι!! Κ γιατί βρε μαλακισμενα κοπροσκυλα που κατσατε σε μια καρέκλα κ νομίζετε ότι μπορείτε να ψηφίζετε ότι γουστάρετε κ ότι σας βολεύει για να γεμίζετε εσείς τις τσέπες σας! Οι συνεταιρισμενοι καίνε πετρέλαιο, όλοι οι άλλοι τι σκατα καίνε ρε κοπροσκυλα? Δεν έχετε τα χρήματα? Να τα πάρετε πίσω οπως ακριβώς τα δώσατε παρανόμως στα τσιράκια σας κ μοιραζοσαστε όλοι μαζί τα πολλά ενω τα λίγα τα μοιράζεται στην πραγματικη αγροτια οπως με το Εθνικό απόθεμα κ όχι μόνο!! Εσείς μέσα στη βουλή είσαστε διχασμένοι ή παίρνετε ολοι τα ίδια? Σταματήστε να κοροιδευετε τον κόσμο γιατι στο τέλος μπορεί κ να μην σας παρουν με τις πέτρες αλλά να σας λουσουν με πετρελαιο , ΑΛΗΤΕΣ....

Απάντηση

25-11-2021 18:14ΑΓΡΟΤΕΣ 2021

ΝA ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΤΕ!!!!! Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΕΔΩΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΨΗΦΊΖΩ ΝΔ

Απάντηση

25-11-2021 18:08Θόδωρος

Πάρτε κυάλια μπας και δείτε καμία ψήφο!!!!!! Θέλετε τους αγρότες χρεωμένους να δουλεύουν για μερικά τεμπελοσκυλα !!!!

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία