Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Φορολογικά κίνητρα με στόχο την ενίσχυση των συλλογικών σχημάτων

Στην σωστή κατεύθυνση κινούνται τα νέα μέτρα που μειώνουν κατά 50% την φορολογία των αγροτών που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα, αλλά και των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών που συνάπτουν σύμβαση συμβολαιακής γεωργίας σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή Λάρισας Μάξιμου Χαρακόπουλου στα πλαίσια συνάντησης με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Μαξιμος-υφυπουργος_Οικονομικων_1

97
0

Ο Θεσσαλός πολιτικός που είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Βεσυρόπουλο τις πτυχές του νομοσχεδίου που αφορούν στην αγροτική οικονομία, συμπλήρωσε πως «η μείωση του φόρου εισοδήματος κατά 50% στα φορολογητέα κέρδη των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών που συμμετέχουν σε συλλογικά σχήματα ή προχωρούν σε συμβολαιακή γεωργία, είναι ένα καινοτόμο μέτρο που θα ενδυναμώσει την προοπτική του αγροτικού τομέα, καθώς τον απαλλάσσει έτι περαιτέρω από φορολογικά βάρη. Επιπλέον είναι ένα σαφές μήνυμα για την αναγέννηση του αγροτικού συνεργατισμού, καθώς δίνονται κίνητρα για την ενεργό συμμετοχή σε συνεταιρισμούς ή ομάδες παραγωγών. Οι ξεκάθαρες προθέσεις της κυβέρνησης να ελαφρύνει ακόμα περισσότερο την παραγωγική δραστηριότητα από φορολογικά βάρη και να ενθαρρύνει τις συνεργασίες στην πρωτογενή παραγωγή, γίνεται πράξη με αυτό το νομοσχέδιο. Ευελπιστώ οι αγρότες μας να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες και τα κίνητρα που τους δίνονται.

Η συνάντηση του Μάξιμου Χαρακόπουλου με τον αρμόδιο για τα κρατικά έσοδα υφυπουργό πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της καταληκτικής συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, που εισηγείται την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της βουλής.

Η σχετική ανακοίνωση του βουλευτή Λάρισας διαθέσιμη εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία