BACK TO
TOP
Θεσμικά

Βάσει αριθμού ζώων και απαιτήσεων τροφής οι συνδεδεμένες ζωοτροφών

Σε συνάρτηση µε τον αριθµό ζώων που δηλώνει και τις διατροφικές απαιτήσεις τους, θα δίνεται η συνδεδεµένη ενίσχυση σε δικαιούχους που παράγουν ζωοτροφές και δεν τις διαθέτουν προς πώληση.

4_14

Γιώργος Κοντονής

9632
8

Όλοι οι υπόλοιποι θα είναι υποχρεωµένοι για τη χορήγηση της ενίσχυσης να προσκοµίζουν τιµολόγιο πώλησης ποσότητας που αντιστοιχεί στα στρέµµατά τους σε κτηνοτρόφο ή έµπορο, ώστε να πληρωθούν και το αντίστοιχο πριµ.

Αυτές είναι οι αλλαγές στις συνδεδεµένες ενισχύσεις που αφορούν τη µηδική (8,3 ευρώ/στρέµµα) και τα πρωτεϊνούχα ψυχανθή (19,2 ευρώ/στρέµµα) και θα ισχύσουν από το ΟΣ∆Ε του 2023. Τα παραπάνω αναφέρονται στο στρατηγικό σχέδιο της ελληνικής ΚΑΠ, και στόχο έχουν να µπει µία τάξη στις συνδεδεµένες ζωοτροφών και ειδικότερά στη διακίνησή τους χωρίς τιµολόγια.

Σηµειώνεται πως στα ψυχανθή θα είναι σχεδόν διπλάσια η επιδότηση σε σχέση µε σήµερα. Αναλυτικότερα για το 2023 θα ισχύσουν τα εξής:   

Κτηνοτροφικά ψυχανθή

∆ικαιούχοι της συνδεδεµένης ενίσχυσης στα πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή είναι οι ενεργοί γεωργοί, που καλλιεργούν πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή (κτηνοτροφικό κουκί, κτηνοτροφικό ρεβίθι, κτηνοτροφικό µπιζέλι, βίκος, κτηνοτροφικό λαθούρι, λούπινο, ρόβι, σόγια) σε επιλέξιµες εκτάσεις.

Στις εκµεταλλεύσεις που παράγουν πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή και παράλληλα διατηρούν µηρυκαστικά:

  • Προϋπόθεση για τη χορήγηση της ενίσχυσης, είναι η προσκόµιση τιµολογίου αγοράς ή πώλησης του προϊόντος, για το µέρος της παραγόµενης ποσότητας πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών που παραδίδεται σε µεταποιητική µονάδα ή σε έµπορο/αγοραστή του προϊόντος.
  • Η υπόλοιπη παραγόµενη ποσότητα πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών ψυχανθών, η οποία χρησιµοποιείται ως ιδιοπαραγόµενη ζωοτροφή για τα ζώα της εκµετάλλευσης, εξαιρείται από την παραπάνω υποχρέωση.

Η ποσότητα αυτή θα υπολογίζεται σε συνάρτηση µε: α) τον αριθµό και το είδος των µηρυκαστικών ζώων και β) τις διατροφικές απαιτήσεις εκάστου µηρυκαστικού ζώου σε πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή.

Σανοδοτικά ψυχανθή

∆ικαιούχοι της συνδεδεµένης είναι οι ενεργοί γεωργοί, που καλλιεργούν πρωτεϊνούχα σανοδοτικά ψυχανθή (µηδική και τριφύλλι) σε επιλέξιµες εκτάσεις.

Στις εκµεταλλεύσεις που παράγουν πρωτεϊνούχα σανοδοτικά ψυχανθή και παράλληλα διατηρούν κτηνοτροφικό κλάδο µηρυκαστικών:

  • Προϋπόθεση για τη χορήγηση της ενίσχυσης, είναι η προσκόµιση τιµολογίου αγοράς ή πώλησης του προϊόντος, για το µέρος της παραγόµενης ποσότητας πρωτεϊνούχων σανοδοτικών ψυχανθών που παραδίδεται σε µεταποιητική µονάδα ή σε έµπορο/αγοραστή του προϊόντος.
  • Η υπόλοιπη παραγόµενη ποσότητα πρωτεϊνούχων σανοδοτικών ψυχανθών, η οποία χρησιµοποιείται ως ιδιοπαραγόµενη ζωοτροφή για τα ζώα της εκµετάλλευσης, εξαιρείται από την παραπάνω υποχρέωση. Η ποσότητα αυτή θα υπολογίζεται σε συνάρτηση µε: α) τον αριθµό και το είδος των µηρυκαστικών ζώων και β) τις διατροφικές απαιτήσεις εκάστου ζώου σε πρωτεϊνούχα σανοδοτικά ψυχανθή.
Σχόλια (8)
Προσθήκη σχολίου

05-09-2022 17:24Γιωργος

Μητσοτάκη μην μασάς μια.. όλοι είναι μαζί σου! Πάτους και τα σοβρακα ! Γαμα τώρα που μπορείς!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

05-09-2022 15:50Panos

Με εκείνο το 2% τι θα γίνει? Τόση ανικανότητα πια?

Απάντηση

05-09-2022 15:21Κρητικος

Ο Μητσοτάκης μετραγε τα γίδια ένα ένα. Λογαριασμός δεν του βγαινε έλειπε ένα πάρα ένα. Όταν ετελειωσε. πολύ του κακοφάνη Κ απ το Μαξίμου φώναξε . Τρέξε ορε παιδιά Τρέξτε παλικάρια τρεξ8να προφταστε . πουτσα έρχεται σκληρή πουτσα έρχεται μεγάλη.

Απάντηση

05-09-2022 13:17Aποστολος

Για τις μοσχιδες αναπαραγωγής θα δώσουν τίποτα θέλουν τρία χρόνια για να γεννήσουν!!!

Απάντηση

05-09-2022 11:59Vagg

Πολύ σωστο..!

Απάντηση

05-09-2022 10:35Γιδοβοσκος

Έχουμε ακούσει παραμύθι εδώ κ πολλά χρόνια.δινουν επιδοτήσεις χωρίς τιμολόγια δίνουν συνδεδεμένη χωρίς τιμολόγια στον κάθε αγρότη κ κτηνοτροφο .... δώστε τα λεφτά σε αυτούς που παράγουν...είμαι κτηνοτρόφος κ όλη μου η παραγωγή είναι σε τιμολόγια τίποτε μαύρο ....οι αγρότες άραγε κόβουν τιμολόγια σε αυτά που πουλάνε κ σε όλη τους την παραγωγή όχι φυσικά γιατί αν μπορούσα το ίδιο θα έκανα κ εγώ .....για αυτό όλες οι επιδοτήσεις πρέπει να πάνε βάση παραγωγης αν θέλετε να υπάρχουν ακόμη κτηνοτρόφοι στο επάγγελμα κ αγρότες....

Απάντηση

05-09-2022 09:23Ενας

Ας υπάρχει κτηνοτρόφια ας φτάσουμε με το καλό στο οσδε του 23 και βλέπουμε μήπως να δούμε πρώτα πως θα βγει ο χειμώνας

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές