BACK TO
TOP
Άμεσες Ενισχύσεις

Ενισχύσεις de minimis 65 ευρώ το στρέμμα για ζαχαρότευτλα

Απόφαση για κρατικές ενισχύσεις (de minimis) σε ζαχαρότευτλα ύψους 65 ευρώ το στρέµµα , υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

LNQCQf2H0zoTNFlwydN4

44
2

Για τους τευτλοπαραγωγούς το συνολικό ποσό είναι 1.013.155 ευρώ και δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλλει δήλωση εκµετάλλευσης ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το ετος 2019 και διατηρούν τουλάχιστον ένα στρέµµα καλλιέργειας ζαχαρότευτλων. Στα θερµοκήπια Χανίων, το συνολικό ποσό καθορίζεται στα 1.963.500 ευρώ για ζηµιές που είχαν γίνει το περασµένο έτος.

Η απόφαση για τα ζαχαρότευτλα

Ύψος ενίσχυσης

1. Δικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) για την παρούσα απόφαση ορίζονται οι γεωργοί που δραστηριοποιούνται σε όλη την χώρα στην παραγωγή ζαχαρότευτλων που έχουν υποβάλλει δήλωση εκμετάλλευσης ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2019 και διατηρούν τουλάχιστον ένα (1) στρέμμα καλλιέργειας ζαχαρότευτλων. Το ύψος του κατ' αποκοπή ποσού ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) καθορίζεται σε 65 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας ζαχαρότευτλων.

2. Οι Δικαιούχοι θα πρέπει να μην έχουν λάβει οι ίδιοι ή επιχείρηση δυνάμενη να λογισθεί ενιαία με αυτούς, σύμφωνα με το άρθρο. 3 παραγρ. 2 του ΕΚ 1408/2013, κατά το τρέχον έτος και τα δύο προηγούμενα οικονομικά έτη ενισχύσεις ήσσονος σημασίας το ύψος των οποίων, συμπεριλαμβανόμενης της χορηγούμενης με την παρούσα, υπερβαίνει το ποσό των 20.000,00 ευρώ.

3. Το σωρευτικό ποσό των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που χορηγούνται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών δεν δύναται να υπερβαίνει το εθνικό ανώτατο όριο που καθορίζεται στο παράρτημα Ι του ΕΚ 316/2019 (134.272.042 €).
Για το έτος 2020 το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται μέχρι του ποσού των 1.013.155 ευρώ υπό τον όρο μη υπέρβασης του ορίου του άρθρου 4 της παρούσας απόφασης.

Δείτε εδώ αναλυτικά ολόκληρη την απόφαση για τα ζαχαρότευτλα.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

21-04-2020 00:54Ματθαίος

Στα αμπέλια δεν θα δώσετε de minimis? Μας επηρέασε η κληματικη αλλαγή κάηκαν και μαζέψαμε ότι μας έμεινε! Από τον ελγα λένε δεν ασφαλίζει ο ελγα τις ζημιές από την κληματικη αλλαγή... Κάντε κάτι γιατί μόνο εμείς δεν έχουμε στήριξη. Εμείς σας στήριξαμε και μην σφυριζεται αδιάφορα γιατί δεν είναι κανείς δεδομένος κάντε κάτι γονατισαμε δεν μπορούμε αλλο

Απάντηση

16-04-2020 13:11Λάζαρος Τσαμης

Στη υπαίθρια ντομάτα που καταστράφηκε πέρσυ από την tuta,και δεν πήραμε αποζημίωση από ΕΛΓΑ ούτε ευρω, δεν ξέρει να δώσει de minimis. Ούτε για το κομφούζιο ξέρει κάτι για την ντομάτα. Ήθελα να ήξερα πως σκέφτεται και με ποια κριτήρια δίνει de minimis

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία