BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Σε επιφυλακή τα αγροτικά κέντρα, σε πλήρη εξέλιξη ο «Μπάλλος»

Το καιρικό σύστημα με το όνομα «Μπάλλος» προκαλεί νέα κακοκαιρία στη χώρα από την Πέμπτη (14/10/2021) και από τα δυτικά - νοτιοδυτικά.

Screenshot_2021-10-13_at_14_35_50

278
0
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε την Τρίτη η Εθνική Μετεορολογική Υπηρεσία, τα κύρια χαρκτηριστικά της νέας κακοκαιρίας θα είναι:
  1. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και από το μεσημέρι της Πέμπτης βαθμιαία την υπόλοιπη χώρα. Την Παρασκευή (15-10-2021), κακοκαιρία προβλέπεται αρχικά σε όλη τη χώρα, τα έντονα φαινόμενα όμως από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Το Σάββατο (16-10-2021), ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
  1. Οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. Στη βόρεια Ελλάδα από το βράδυ της Πέμπτης (14-10-2021) θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι με την ίδια ένταση, ενώ την Παρασκευή (15-10-2021) οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο πιθανώς να φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.
  1. Η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στη βόρεια Ελλάδα κατά 6 με 7 βαθμούς Κελσίου.

Aγνοούμενος στην Εύβοια

Αγνοούμενος παραμένει ένας 70χρονος άνδρας από τους Στουπαίους στον Δήμο Καρύστου, στην Εύβοια, που επλήγη από την κακοκαιρία. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, τα ίχνη του βοσκού χάθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης.

«Πνίγηκε» η Ιθάκη

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» που πλήττει την χώρα μας σφυροκοπά και την Ιθάκη δημιουργώντας μεγάλα πρoβλήματα στο Βαθύ. Η Ιθάκη δεχόταν τεράστιες ποσότητες βροχής από τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι τις 10 το βράδυ, με τον Δήμαρχο να δηλώνει πως έχουν υποστεί ζημιές πάνω από 40 σπίτια και μαγαζιά, ενώ μεγάλες ζημιές παρατηρούνται και στο  οδικό δίκτυο.

 

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας ζωντανά