Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Παγώνει η παραλαβή σταφίδας στις Ενώσεις ελλείψει αποθηκευτικών, συλλαλητήριο 5 Νοεμβρίου στην Αθήνα

Αδυναμία παραλαβής νέων ποσοτήτων σταφίδας προβάλλει πλέον η Παναιγιάλειος Ένωση και η Ένωση Μεσσηνίας, που όπως ενημερώνουν τα μέλη τους, υπάρχει έλλειψη αποθηκευτικών μέσων και χώρων εξαιτίας των συσσωρευμένων αποθεμάτων.

20130829_184628_2

77
1

Η Ενωση Μεσσηνίας ήδη από την περασμένη Παρασκευή 22 οκτωβρίου έχει παγώσει τις παραλαβές απευθύνει για πολλοστή φορά έκκληση στον πρωθυπουργό για άμεση παρέμβαση για την απόσυρση των περσινών αποθεμάτων. 

Επισημαίνοντας την τραγική κατάσταση παραγωγών και συνεταιριστικών οργανώσεων με τη φετινή παραγωγή της σταφίδας και τον κίνδυνο αφανισμού του προϊόντος και των παραγωγών, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ενωση Μεσσηνίας» σε ανακοίνωσή του σημειώνει:
«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους σταφιδοπαραγωγούς της Μεσσηνίας πως από την Παρασκευή 22/10/2021 ο συνεταιρισμός μας όπως και η Παναιγιάλειος Ενωση Συνεταιρισμών που συνεργαζόμαστε, αδυνατούμε να παραλάβουμε άλλες ποσότητες σταφίδας, καθώς υπάρχει έλλειψη αποθηκευτικών μέσων και χώρων εξαιτίας των συσσωρευμένων αποθεμάτων. Η ανάλγητη πολιτική του αρμόδιου υπουργείου η οποία έχει οδηγήσει την τιμή της σταφίδας σε καταβαράθρωση, δυστυχώς βυθίζει ημέρα με την ημέρα ό,τι έχει απομείνει. Απευθύνουμε για πολλοστή φορά έκκληση στην Πολιτεία και στον πρωθυπουργό για άμεση παρέμβαση για την απόσυρση των αποθεμάτων και τη στήριξη των σταφιδοπαραγωγών με σκοπό την προστασία 15.000 παραγωγών, εργατών και των οικογενειών τους σε αυτό το εμβληματικό προϊόν που οδηγείται σε αφανισμό και μαζί με αυτό και οι παραγωγοί μας».

Κινητοποίηση στην Αθήνα
Εντωμεταξύ, συλλαλητήριο στην Αθήνα για τις 5 Νοεμβρίου προγραμματίζουν οι σταφιδοπαραγωγοί της Πελοποννήσου, με αίτημα αιχμή την απόσυρση του πλεονάσματος σταφίδας ως την μόνη και αποτελεσματική λύση απέναντι στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την χαμηλή τιμή του προϊόντος.

Στο κάλεσμα της η Συντονιστική Επιτροπή των Συλλαλητηρίων των Σταφιδοπαραγωγών της Πελοποννήσου κάνει λόγο για «πλήρη αδιαφορία του υπουργού και την ανοχή του στην συντεχνία των εμπόρων σε βάρος των συμφερόντων μας.».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συλλαλητηρίων των Σταφιδοπαραγωγών

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συλλαλητηρίων των Σταφιδοπαραγωγών της Πελοποννήσου αφού έλαβε υπόψη της:

Α. Τις αποφάσεις των συλλαλητηρίων όλων των Σταφιδικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου για απόσυρση του πλεονάσματος σταφίδας ως την μόνη και αποτελεσματική λύση για την στήριξη του Σταφιδοπαραγωγού.

Β. Την μέχρι σήμερα επιδειχθείσα πλήρη αδιαφορία και ανοχή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την σταφιδική κρίση που οργανώνεται επί 7 μήνες από μια μικρή συντεχνία εμπόρων με συνέπεια την κατάρρευση της τιμής της σταφίδας και την εξαθλίωση των Σταφιδοπαραγωγών

ΚΑΛΟΥΜΕ:

Όλους τους Συναδέλφους Σταφιδοπαραγωγούς σε Συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 5 Νοεμβρίου προκειμένου να καταγγείλουμε την πλήρη αδιαφορία του Υπουργού και την ανοχή του στην συντεχνία των εμπόρων σε βάρος των συμφερόντων μας.

Ζητάμε:

  • Την απόσυρση του αποθέματος σταφίδας και την παράλληλη στήριξη των σταφιδοπαραγωγών
  • Λέμε όχι στον διωγμό των Σταφιδοπαραγωγών και των Συνεταιριστικών Οργανώσεων
  • Λέμε όχι στην συντεχνία συμφερόντων που με την ανοχή του Υπουργού μας οδηγεί σε οικονομική εξαθλίωση με τιμές πείνας
  • Λέμε όχι κερδοσκοπικά σενάρια σε βάρος μας
  • Ζητάμε την Άμεση Παρέμβαση του Πρωθυπουργού για να θέσει ένα τέλος στην οργανωμένη εκμετάλλευση μας.

Εκ της Συντονιστικής Επιτροπής (Συνεταιριστικές Οργανώσεις - Σταφιδοπαραγωγοί - Αχαΐας - Κορινθίας - Ηλείας - Μεσσηνίας)
 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

31-10-2021 21:35Κωνσταντίνος Γ.

Κάνουν έκκληση στον πρωθυπουργό. Να κατέβει ο Μητσοτάκης να φάει όλες τις σταφίδες που περισσευουν.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία