
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει πολιτιστικές εκδηλώσεις, γαστρονομικές προκλήσεις αλλά και επιστημονικές συζητήσεις για τη διατροφική αξία του αμυγδάλου.
Ωστόσο η φετινή διοργάνωσε συμπίπτει με μια δύσκολη περίοδο για τους αμυγδαλοπαραγωγούς της περιοχής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα.
Τα προβλήματα σχετίζονται με τα νέα δεδομένα, που διαμορφώνει η κλιματική κρίση και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, το αυξημένο κόστος παραγωγής και οι χαμηλές τιμές διάθεσης του προϊόντος και κυρίως οι καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων.