Η παγκόσμια παραγωγή και κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης αναμένεται να μειωθεί τα επόμενα χρόνια καθώς στην Ευρώπη, οι πολιτικές και οι νέες απαιτήσεις γύρω από τα περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα αναμένεται να περιορίσουν τη διαθεσιμότητα πρώτων υλών για ζωική πρωτεΐνη. Το γεγονός όπως είναι εύλογο, θα απαιτήσει από τους καταναλωτές να προσαρμόσουν τις επιλογές τους.
Η συνεχής απώλεια ανταγωνιστικότητας στις εξαγωγικές αγορές θα μειώσει την παραγωγή χοιρινού κρέατος, ενώ η παραγωγή βοείου κρέατος θα συνεχίσει τη διαρθρωτική της πτώση. Επίσης, η αύξηση των προτύπων καλής μεταχείρισης των ζώων θα περιορίσει τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της παραγωγής πουλερικών.
Πηγή: Raboresearch