Αυτή η κατρακύλα της παραγωγής παρατηρείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, φτάνοντας τα νούμερα να αντισταθμίζουν τις τότε υψηλές τιμές που είχαν επέλθει μετά το τέλος των ποσοστώσεων που έγινε τη 31η Μαρτίου του 2015, όπου μικρές εκμεταλλεύσεις με αγελάδες γαλακτοπαραγωγής κατευθύνθηκαν προς τη σφαγή.
Θα χρειαστεί να σημειωθεί πως ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής βόειου και μοσχαρίσιου κρέατος παράγεται σε λίγες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη Γαλλία να προπορεύεται. Λίγο περισσότερο από τα τρία-τέταρτα του βοδινού κρέατος της Ε.Ε. παρήχθη σε έξι χώρες:
- Γαλλία: (20,7%),
- Γερμανία (17.3%),
- Ιρλανδία (10.9%),
- Ιταλία (9.7%),
- Πολωνία (9.3%) και
- Ισπανία (9.1%).
Παράλληλα, λίγο περισσότερο από τα τρία-τέταρτα του μοσχαρίσιου κρέατος της Ε.Ε. παρήχθη σε τέσσερις χώρες: Ολλανδία(27.5%), Ισπανία (21.9%), Γαλλία (18.3%) και Ιταλία (9.6%). Δεν θα πρέπει να παραληφθεί πως τα συγκεκριμένα δεδομένα έχουν επηρεαστεί και από την σύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit.