
Οι ελληνικές καταναλωτικές και διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων κατατάσσουν το κρέας στα βασικότερα είδη διατροφής, σαν αναπόσπαστο μέρος του μοντέλου της μεσογειακής ισορροπημένης διατροφής, την οποία επίσημα προβάλλει και προωθεί η χώρα μας.
Εντούτοις, σημειώνει η ΕΔΟΚ, ο τομέας του κρέατος στην Ελλάδα και γενικότερα στην ΕΕ και όλες τις προηγμένες χώρες, αντιμετωπίζει απειλές σε όλα τα στάδια της αλυσίδας, από την παραγωγή μέχρι τη λιανική και την κατανάλωση.
Η ΕΔΟΚ ως πανελλήνιας εμβέλειας αναγνωρισμένη από το κράτος και μοναδική Διεπαγγελματική Οργάνωση των επαγγελματικών κλάδων του κρέατος, παρακολουθεί με προσοχή και από κοινού με τους επιστημονικούς και κρατικούς φορείς, τα σχετικά με το κρέας ζητήματα όπως η υγιεινή της διατροφής, η κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον, καθώς και η ευζωία των ζώων. Σε συνεργασία με την UECBV (Ευρωπαϊκή Ένωση Εμπορίου Ζώντων Ζώων και Κρέατος) στο ερώτημα ‘Τι προσδοκά η κοινωνία και ποια η πληροφόρησή της από τον τομέα του κρέατος’, η ΕΔΟΚ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να αποτυπώσει την κατάσταση και να συμβάλει στην προβολή του καθώς η δυσφήμισή του μπορεί να έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους και την κοινωνία.
Η υπεύθυνη ενημέρωση και η δημόσια συζήτηση για αυτό το επίκαιρο θέμα, που περιλαμβάνει και όλα τα προϊόντα ζωικής προέλευσης, είναι ο στόχος αυτής της ημερίδας που πραγματοποιείται με τη στήριξη επαγγελματικών φορέων του κρέατος, του ΥΠΑΑΤ και του ΕΛΓΟ, στο πλαίσιο της τριπλής έκθεσης Meat & Grill Days - Dairy Expo - Frozen Food στις 10-12 Νοεμβρίου στα Σπάτα.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ
Σχετικά με τη θεματολογία της τριπλής έκθεσης εδώ
Περισσότερες πληροφορίες:
Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ)
Αρκαδίας 26-115 26, Αθήνα
τηλ: 210 77 01 113, email: info@edokhellas.com
www.edokhellas.com