BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Από εισροοκεντρικές οι εκμεταλλεύσεις πρέπει να γίνουν μέρος του οικοσυστήματος

03new

309
1

Ένας πολύ ενδιαφέρον διάλογος μεταξύ αγροτών και επιστημόνων πραγματοποιήθηκε στο τρίτο πάνελ με τον τίτλο «Ένας κόσμος χωρίς Φυτοπροστασία», όπου οι ομιλητές εξήγησαν πως η ιδέα πρέπει να είναι να βάλουμε τους μηχανισμούς της φύσης στα χέρια των αγροτών και να πάψουν να είναι «εισροοκεντρικές» οπωσδήποτε οι εκμεταλλεύσεις.

Panel Event: A World Without Crop Protection

Welcome to the Future of Farming Dialogue 2019. Hear experts talk about the importance of crop protection, and its impacts for farmers, consumers, and the planet. #CropProtection #BayerFutureFarming NOTE: The thoughts, views, and opinions expressed by Future of Farming Dialogue 2019 participants belong solely to those individuals and are not necessarily endorsed by Bayer.

Posted by Bayer Crop Science on Tuesday, October 1, 2019

Μιλώντας στο πάνελ, ο Μiguel Altieri, ερευνητής από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ανέφερε ότι πρέπει να ευθυγραμμιστεί η γεωργία με την οικολογία, καθώς δεν είναι το πρόβλημα το κάθε χωράφι ή φυτό ξεχωριστό αλλά το όλο σύστημα που τα περιβάλλει. Εδώ, ο Michael Dover, αγρότης, γεωπόνος και καθηγητής στο ίδιο πανεπιστήμιο απάντησε πως φιλοσοφικά ισχύει με αυτή την άποψη, καθώς οι καλλιέργειες πλέον έχουν γίνει πολύ «εισροοκεντρικό». « Βλέπουμε κάθε φορά ότι θέλουμε λίγο περισσότερες εισροές για να κρατήσουμε ίδιες αποδόσεις», είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο τόνισε πως αν σταματήσει κάποιος τη φυτοπροστασία αυτό θα σημάνει την καταστροφή. Αντίθετα συμβούλεψε τους αγρότες να σχεδιάζουν από την αρχή την εκμετάλλευση για την ελαχιστοποίηση της χρήσης εισροών, να βγουν από τη λογική «το χωράφι μου» και να σκεφτούν όλο το σύστημα που είναι τριγύρω της. «Κάντε εξαετή ή πενταετή προγραμματισμό όχι μονοετή στις καλλιέργειες. Δείτε τα συμπτώματα και βρείτε τους τρόπους να τα αποφύγετε», τόνισε.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία