BACK TO
TOP
Τεχνολογία Εισροών

Ζητούμενο ένα σταθερό πλαίσιο φυτοπροστασίας που δεν θα αντιδρά άτσαλα σε κάθε «θόρυβο»

04_15

244
1

Μία πολιτική που να βασίζεται στην επιστήμη και ένα πλαίσιο που δεν θα αντιδρά σε κάθε «θόρυβο» που δημιουργείται στερώντας από τους αγρότες βασικά εργαλεία φυτοπροστασίας, ζήτησε εκπρόσωπος των Γερμανών αγροτών, που βρέθηκε στο τέταρτο πάνελ και τελευταίο της ημέρας, με θέμα την ισορροπία ανάμεσα στην παραγωγή και την φυτοπροστασία.

Panel Event: Balance Between Protection and Production

Welcome to the Future of Farming Dialogue 2019. Crop production and environmental protection require a delicate balance. Listen to Bayer leaders and ag industry experts discuss how we navigate this challenge. #Sustainability #BayerFutureFarming NOTE: The thoughts, views, and opinions expressed by Future of Farming Dialogue 2019 participants belong solely to those individuals and are not necessarily endorsed by Bayer.

Posted by Bayer Crop Science on Wednesday, October 2, 2019

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στη συζήτηση αποτέλεσε το καθεστώς που ισχύει αυτή τη στιγμή στη Γερμανία, όπου υπάρχουν περιορισμοί στις δραστικές ουσίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο 15% της γης τους. « Εκεί δεν μπορούμε να βάλουμε καμία δραστική, για λόγους που πραγματικά δεν ξέρουμε. Αυτό οδηγεί σε λιγότερες αποδόσεις φυσικά. Ακόμα θέλω να δω πολιτική που να βασίζεται στην επιστήμη γιατί αυτό θα βοηθήσει στις επιλογές μας αντίστοιχα. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Έχουμε πολύ καλές αποδόσεις. Βγάλαμε ζαχαρότευτλα την περασμένη εβδομάδα, τα οποία απορρόφησαν πολύ διοξείδιο του άνθρακα και πρέπει να ανταμειβόμαστε γι' αυτό», σημείωσε ο Ben, 6ης γενιάς αγρότης που διαθέτει 5.000 στρέμματα γης.

«Αν με ρωτάτε τι μπορούμε να κάνουμε για το οικοσύστημα να σας δώσω ένα παράδειγμα για τις σειρές λουλουδιών. Η επιδότηση είναι 15 ευρώ το στρέμμα, αν τα νοίκιαζα και έβαζαν καρότα θα με πλήρωναν 200 ευρώ το στρέμμα και για οτιδήποτε άλλο γενικά 100 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά δείχνοντας ότι χωρίς το κατάλληλο κίνητρο, ο αγρότης δεν έχει λόγω, με την οικονομική λογική, να προχωρήσει σε έξτρα ενέργειες για το περιβάλλον.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία