Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Farming

Ποικιλίες Syngenta για ποιότητα και κιλά

Η Ελλάδα είναι μια από τις παραδοσιακές χώρες όπου καλλιεργείται ο σκληρός σίτος. Η άνοδος της τιμής την τελευταία καλλιεργητική περίοδο, σε συνδυασμό με την πορεία των άλλων καλλιεργειών, έδωσε μια ώθηση στην καλλιέργεια και έβαλε τον σκληρό σίτο ψηλά στην λίστα με τις καλλιεργητικές επιλογές του Έλληνα αγρότη για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

weizen_website_0

531
0

Η ποιότητα (ποιότητα και ποσοστό πρωτεϊνών, ειδικό βάρος, χρώμα, γλουτένη) και η ασφάλεια (μυκοτοξίνες, βαρέα μέταλλα, υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων) του τελικού προϊόντος είναι πολύ σημαντική για την βιομηχανία ζυμαρικών αλλά και για τον τελικό καταναλωτή. Η επιλογή της κατάλληλης ποικιλίας είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Εξίσου σημαντικός είναι και τρόπος καλλιέργειας.

Η ολοκληρωμένη προσέγγιση (γενετικά χαρακτηριστικά και τρόπος καλλιέργειας) στοχεύει στην αύξηση της παραγωγής, την βελτίωση της ποιότητας και τέλος της ασφάλειας του τελικού προϊόντος.

Η Syngenta μετά την εξαγορά ( 2014) της Ιταλικής εταιρίας PSB, αλλά και με το χαρτοφυλάκιο φυτοπροστασίας της, έθεσε ως στρατηγικό στόχο αυτήν την προσέγγιση.

1.Επένδυει στην έρευνα για την ανανέωση του χαρτοφυλακίου ποικιλιών σκληρού σίτου, με γνώμονα την αριστοποίηση της σχέσης παραγόμενης ποιότητας- ποσοτικής παραγωγής.

2.Εστίαζει σε όλες τις αγρονομικές εφαρμογές (εποχή σποράς, ποσότητα σπόρου, λιπάνσεις, φυτοπροστασία με καταξιωμένα ζιζανιοκτόνα πχ Axial, με νέα μυκητοκτόνα όπως το Elatus Era, επενδυτικά σπόρου όπως το Vibrance Duo αλλά και ψηφιακές- digital - εφαρμογές) που θα αριστοποιήσουν το δυναμικό της κάθε ποικιλίας.

3.Δουλεύει πολύ στενά με τις βιομηχανίες ζυμαρικών (στην Ελλάδα και το εξωτερικό) για να μεταφέρει την έρευνα και τις ορθές πρακτικές , ώστε τελικά να πραγματοποιήσουν τα επιθυμητά για την βιομηχανία χαρακτηριστικά με προτεραιότητα την ασφάλεια και τον σεβασμό στο περιβάλλον.

Στην Ελλάδα το χαρτοφυλάκιο των ποικιλιών διακινείται από τις εταιρείες:

  1. ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ Α.Ε. (Maestralle, Grecale, Secolo και Egeo) και
  2. ALFASEEDS Α.Ε. (Odisseo, Iride, Levante, SY Leonardo, SY Atlante)
  3. Η διεθνής συνεργασία μεταξύ SYNGENTA και BARILLA περιλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση στην παγκόσμια αγορά από την εταιρία Barilla, της γνωστής και ασυναγώνιστης ποιοτικά ποικιλίας Svevo, αλλά και νέων ποικιλιών όπως είναι το Puro και το Pigreco (διακινούνται από την εταιρία ALFASEEDS A.E. κατ’ εντολή διάθεσης από την Barilla).

4.Τέλος η Syngenta Hellas έχει επίσης προς απ’ ευθείας διάθεση την ποικιλία FUEGO (η οποία χαρακτηρίζεται από άριστη προσαρμοστικότητα και υψηλές αποδόσεις) και δοκιμάζει νέες ποικιλίες (Reale, SY Nilo) για να εμπλουτίσει την γκάμα των συνεργατών της.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία