BACK TO
TOP
Καινοτόμες Λύσεις

Σύμφωνοι με το «χρυσό ρύζι» 110 Νομπελίστες

Το 1/3 εν ζωή βραβευμένων με Νόμπελ ζητά από την Greenpeace να πάψει να μπλοκάρει τις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες.

Σύμφωνοι με το «χρυσό ρύζι» 110 Νομπελίστες

0
0

Για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας συνήθως κατηγορούνται δικτάτορες ή τρομοκρατικές οργανώσεις. Τώρα, 110 νομπελίστες, το 1/3 εν ζωή βραβευμένων με Νόμπελ – απευθύνουν την ίδια κατηγορία εναντίον μιας περιβαλλοντικής οργάνωσης, της Greenpeace.

Σε ανοικτή τους επιστολή προς την οργάνωση, τα Ηνωμένα Έθνη και τις κυβερνήσεις, οι νομπελίστες καλούν την Greenpeace «να πάψει να μπλοκάρει τις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες». Οι γιατροί, φυσικοί, χημικοί και οικονομολόγοι οι οποίοι υπογράφουν την επιστολή ξεχωρίζουν μια συγκεκριμένη ποικιλία, το Χρυσό Ρύζι (Golden Rice). Πρόκειται για ένα τροποποιημένο είδος ρυζιού το οποίο περιέχει ένα τεχνητά εισαγόμενο γονίδιο που αυξάνει την περιεκτικότητα του ρυζιού σε βήτα-καροτίνη, που υποστηρίζουν πως μια καθημερινή δόση παρέχει το 60% της βημαμίνης Α  που έχει ανάγκη ο άνθρωπος. Η ποικιλία αυτή αναπτύχθηκε τη δεκαετία του ’90 από το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών Ρυζιού στις Φιλιππίνες. Οι Νομπελίστες επισημαίνουν πως 250 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως υποφέρουν από έλλειψη βιταμίνης Α, που ευθύνεται για 2 εκατομμύρια θανάτους το χρόνο. Και αναρωτιούνται: «Πόσοι φτωχοί άνθρωποι πεθαίνουν για να χαρακτηρίσουμε τη δράση της Greenpeace έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»;

Η απάντηση

Η Greenpeace, έσπευσε να απαντήσει στις βαριές κατηγορίες που της εκτοξεύτηκαν. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν αυτή την ποικιλία για να πετύχουν  την έγκριση άλλων, πιο επικερδών, δήλωσε η Βιλελμίνα Πελεγκρίνα, από την Geenpeace, της Νοτιανατολικής Ασίας. «Το χρυσό ρύζι απέτυχε» δήλωσε, και «δεν διατίθεται  πλέον προς πώληση, ύστερα από 20 χρόνια ερευνών. Δεν αποδείχθηκε ότι αναπληρώνει την έλλειψη βιταμίνης Α. Μιλάμε λοιπόν για κάτι που δεν υπάρχει».

Πηγή: Τα Νέα

Διαβάστε εδώ τι λέει η Η επιστολή για το χρυσό ρύζι από τους 110 Νομπελίστες.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία