BACK TO
TOP
Food insider

Δύο νέα εργοστάσια φτιάχνει η Eurocatering που ετοιμάζει κοινές επενδύσεις με τον Ταμβακάκη σε μανιτάρια και έτοιμα γεύματα

Στην εξαγορά επιχείρησης στη Βουλγαρία προχώρησε η Eurocatering με σκοπό να διευρύνει την δραστηριότητά της, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χρυσόστομος Μαυρόπουλος.

φρεσκουλης_εξωτερικη

Γιώργος Λαμπίρης

361
0

Ο λόγος για την εμπορική εταιρεία MC Fresh BG, για την οποία η δαπάνη της εξαγοράς ανήλθε στα 2,2 εκατ. ευρώ. «Η συγκεκριμένη κίνηση μας έδειξε ότι υπάρχει χώρος να επενδύσουμε και στα Βαλκάνια, με τα ελληνικά προϊόντα ως πρώτη ύλη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα η Eurocatering αγόρασε 45 στρέμματα γης και αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η κατάθεση των σχεδίων δόμησης στις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες της Βουλγαρίας, προκειμένου να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο 3.500 τ.μ. και δύο γραμμές παραγωγής με δυναμικότητα 65.000 τεμαχίων ανά ημέρα. Η Eurocatering αυτή τη στιγμή διατηρεί μερίδιο περί το 32% στην βουλγαρική αγορά. «Επιδίωξή μας είναι να κάνουμε την παραγωγή μας εκεί, ενώ έχουμε ήδη κλείσει ορισμένες συμφωνίες για παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας με ορισμένα σούπερ μάρκετ σε Βουλγαρία και Ρουμανία», εξήγησε ο επιχειρηματίας.

Συνολικές επενδύσεις 9,5 εκατ. ευρώ στη διετία

Η Eurocatering προχώρησε σε επενδύσεις ύψους 2,5 εκατ. ευρώ εντός του 2021 για την αγορά νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, την προσθήκη νέων γραμμών παραγωγής και ψυκτικών φορτηγών. Για τη διετία 2021-2022 το σύνολο των επενδύσεων που θα υλοποιηθούν θα ανέλθουν στα 9,5 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνεται τόσο η δημιουργία του νέου εργοστασίου στη Βουλγαρία, όσο και ενός νέου εργοστασίου που δημιουργεί στις Αχαρνές Αττικής η εταιρεία. Από αυτά τα 3,2 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στο εργοστάσιο της Βουλγαρίας και τα 5,5 εκατ. ευρώ το εργοστάσιο της Αττικής. Να σημειωθεί ότι πριν από μία τετραετία η Eurocatering απέκτησε έναν χώρο συνολικής επιφάνειας 14 στρεμμάτων στις Αχαρνές, με σκοπό να συγκεντρώσει όλες τις παραγωγικές της δραστηριότητές και τα γραφεία της στο συγκεκριμένο χώρο.

Κοινές επενδύσεις με το fund του Ταμβακάκη

Αναφορικά με το ρόλο που έχει στην εταιρεία του fund EOS Capital Partners, του οποίου επικεφαλής είναι οι Απόστολος Ταμβακάκης και Γιάννης Παπαδόπουλος, ο κύριος Μαυρόπουλος ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει αύξηση του μειοψηφικού ποσοστού που διατηρεί το επενδυτικό κεφάλαιο στη Eurocatering.

Ας σημειωθεί ότι το fund από κοινού με τον Χρυσόστομο Μαυρόπουλο, εξετάζουν την υλοποίηση κοινών επενδύσεων. Αυτή τη στιγμή διερευνάται η εξαγορά μίας εταιρείας στο χώρο των έτοιμων γευμάτων με τζίρο περί τα 12 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα η EOS Capital Partners κοιτάζει την είσοδό της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Μανιτάρια Βορείου Ελλάδος, της μοναδικής επιχείρησης που παράγει μανιτάρια στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, της οποίας κατέχει ήδη ποσοστό 51% ο κύριος Μαυρόπουλος. Η απόκτηση ποσοστού της εταιρείας παραγωγής μανιταριών από της EOS Capital Partners θα αφορά σε συμμετοχή μειοψηφίας, ενώ ένα ποσοστό μειοψηφίας θα διατηρήσουν στην κατοχή τους και οι ιδρυτές της.

Αυτή την περίοδο η εταιρεία επεξεργασίας φυλλωδών και φρούτων δημιουργεί έναν μεγάλο χώρο διαχωρισμένο σε δύο διαφορετικές δραστηριότητες μέσα στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών. Στο ένα τμήμα της συγκεκριμένης εγκατάστασης θα διατίθενται απευθείας σε χονδρική τα προϊόντα της Eurocatering σε εμπόρους και στο υπόλοιπο τμήμα θα υφίσταται ένας πρότυπος χώρος που θα μπορούν να γίνονται παρουσιάσεις που σχετίζονται με τη γαστρονομία και μαγειρικές επιδείξεις με τη συμμετοχή γνωστών σεφ ή άλλων ανθρώπων που σχετίζονται με το χώρο της διατροφής και του τροφίμου.

Στις σκέψεις της Eurocatering είναι και η είσοδος στην παραγωγή φρέσκων χυμών. Πρόκειται για μία δραστηριότητα που είχε ξεκινήσει να ασχολείται πριν από κάποια χρόνια, ωστόσο επειδή ήταν απαραίτητη η επένδυση σε μηχανολογικό εξοπλισμό και σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, η εν λόγω κίνηση έπαυσε για ένα χρονικό διάστημα, με στόχο την επανενεργοποίησή της.

Η εταιρέια συνεργάζεται με περισσότερους από 80 παραγωγούς σε ολόκληρη την Ελλάδα με συμβολαιακή σχέση απορροφώντας το σύνολο της παραγωγής τους.

Χρυσόστομος Μαυρόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurocatering

Αποκλειστικά με ίδια μέσα η αποθήκευση και η διανομή των προϊόντων για τον έλεγχο της ποιότητας

Ο κύριος Μαυρόπουλος ανέφερε ότι βασική επιδίωξη της επιχείρησης είναι να διατηρήσει τη διανομή βασισμένη αποκλειστικά σε ίδιες δυνάμεις, προκειμένου να είναι σε θέση να ελέγξει πλήρως το ευπαθές προϊόν που επεξεργάζεται η Eurocatering. Γι’ αυτό και διατηρεί ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διανομής σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Λιβαδειά. «Αυτή τη στιγμή έχουμε καταφέρει να βρισκόμαστε σε 1.250 σημεία πώλησης κάθε ημέρα, στα οποία διανέμουμε 4 φορές την εβδομάδα», είπε ο κύριος Μαυρόπουλος. «Δεν θα αφήσουμε ποτέ τα logistics να τα αναλάβει κάποιος άλλος, γιατί κανείς δεν θα βρεθεί να αγαπήσει αυτό που κάνουμε όσο εμείς», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στο πλάνο της εταιρείας είναι να δημιουργήσει εγκαταστάσεις αποθήκευσης και στην Κρήτη κατά το προσεχές χρονικό διάστημα.

Η Eurocatering σε αριθμούς

Παραλαμβάνει: 35 εκατ. φυτά ετησίως

Παράγει: 100 χιλ. τεμάχια/ημέρα

Με το νέο εργοστάσιο στις Αχαρνές: 350 χιλ. τεμάχια/ημέρα

Κύκλος εργασιών

2020: 38,6 εκατ. ευρώ

2021: +12% (εκτίμηση)

Επενδύσεις διετίας 2021-2022: 9,5 εκατ. ευρώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία