BACK TO
TOP
Διεθνή

Με χρέη 850 εκατ. δολάρια, γαλακτοβιομηχανία γίγαντας των ΗΠΑ κήρυξε πτώχευση

Αίτημα για εισαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα κατέθεσε η μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία των ΗΠΑ, η Dean Foods, η οποία έχει συσσωρεύσει χρέος 850 εκατ. δολάρια.

deanmilk

Πέτρος Γκόγκος

11
0

Η εταιρεία δήλωσε την Τρίτη 12 Νοεμβρίου ότι χρειάζεται να καλύψει τις μη χρηματοδοτούμενες συνταξιοδοτικές υποχρεώσεις υπαλλήλων της και για τον λόγο αυτό θα πουλήσει αρκετά από τα περιουσιακά της στοιχεία.  Η Dean Foods Co. έχει χάσει χρήματα σε οκτώ από τα 10 τελευταία τρίμηνα της και σε επτά από τα τελευταία οκτώ τρίμηνα της, έχει σημειώσει μείωση πωλήσεων.

Η κατάσταση αυτή αντανακλά την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αγορά γάλακτος των ΗΠΑ τα τελευταία έτη. Ειδικότερα, οι τιμές στο γάλα που κινούνται πτωτικά για περισσότερο από τέσσερα χρόνια και η αστάθεια της αγοράς οδήγησε και στις ΗΠΑ το 2018, σε χιλιάδες «λουκέτα» αγελαδοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Tο αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας (USDA) ανακοίνωσε φέτος πτώση 6.8% στον αριθμό με τις αδειοδοτημένες γαλακτοκομικές φάρμες της χώρας, που μεταφράζεται σε περίπου 2.731 λιγότερες, διαμορφώνοντας τον τρέχοντα αριθμό στις 37.468 σε σύγκριση με τις 40.199 πέρυσι.

Η πολιτεία Ουισκόνσιν, που εμφανίζεται να έχει τις περισσότερες γαλακτοκομικές φάρμες της Αμερικής, παρουσίασε επίσης τις πιο πολλές που βρέθηκαν εκτός δραστηριότητας, με 590  να κλείνουν το 2018. Πρόκειται για μείωση της τάξεως του 6.5%. Σε ό,τι αφορά τα μετρήσιμα μεγέθη για τις αγελάδες στην πολιτεία Badger (όπως λέγεται αλλιώς το Ουισκόνσιν) υπολογίζονται σε 1.270.000, λιγότερες κατά 5.000 σε σχέση με πέρυσι, αλλά πιο λίγες κατά 1.000 αν επιχειρηθεί σύγκριση με πριν πέντε χρόνια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία