BACK TO
TOP
Πρόσωπα

Περισσότερη στήριξη χρειάζεται η Ελλάδα υποστηρίζει ο Λεμέτρ

Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη από την πολιτική συνοχής στην ερχόμενη περίοδο και για τον λόγο αυτό έχουμε προτείνει αύξηση συνολικά 8% για την Ελλάδα, δήλωσε o γενικός διευθυντής περιφερειακής και αστικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαρκ Λεμέτρ.

rzeszow_9_of_11

0
0

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο ενημέρωσης για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της Ε.Ε. για την περίοδο 2022-2027 κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών ο κ. Λεμέτρ ανέφερε πως «στην πολιτική συνοχής που έχει προτείνει η Κομισιόν προβλέπονται 10% περικοπές σε πραγματικούς όρους, λόγω της πραγματικότητας του Brexit».

«Έχουμε όμως προτείνει αύξηση συνολικά 8% για την Ελλάδα. Αυτό είναι μια έντονη αντίθεση στη γενική πρόταση για την πολιτική συνοχής, και πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένας δίκαιος αντικατοπτρισμός της οικονομικής κρίσης που πέρασε η Ελλάδα και της ανάγκης για περισσότερη υποστήριξή της από την πολιτική συνοχής στην ερχόμενη περίοδο» πρόσθεσε.

Επισήμανε παράλληλα ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, καθώς «υπάρχει ακόμα δρόμος να διανυθεί να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία