BACK TO
TOP
Πρόσωπα

Αποχωρεί η Χριστίνα Σακελλαρίδη μετά από 31 έτη από το τιμόνι του ΠΣΕ

Στην αναβάθμιση του ρόλου και της συλλογικής «φωνής» των εξαγωγικών επιχειρήσεων μετά από ένα δημιουργικό κύκλο 31 ετών, συνέβαλε η Χριστίνα Σακελλαρίδη που αποχωρεί από το τιμόνι του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων. Τη θέση του προέδρου στο νέο ΔΣ αναλαμβάνει ο Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Great Exhibitions.

pse-sakellaridi

15
0

Στο αποχαιρετηστήριο μήνυμα της η κα Σακελλαρίδη μιλά για διαρκείς και απαιτητικές προκλήσεις κατά την διάρκεια της θητείας της, με αποκορύφωμα την πολυετή κρίση, αλλά και για συντονισμένες ενέργειες που συνέβαλαν στο να πιάσοουν οι ελληνικές εξαγωγές ιστορικό ρεκόρ κόντρα στα προβλήματα και στις δυσκολίες, συνεισφέροντας πολύτιμους πόρους στα δημόσια ταμεία. «Παραμένω στις επάλξεις και πάντοτε στην «πρώτη γραμμή». Το διεθνές περιβάλλον εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα ασταθές και η αβεβαιότητα κυριαρχεί.», αναφέρει η κα Σακελλαρίδη στο μήνυμα της.

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Χριστίνας Σακελλαρίδη από την προεδρία του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων

«Θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι ολοκληρώνοντας έναν γόνιμο κύκλο 31 χρόνων αποχωρώ από την Προεδρία του ΠΣΕ.

Παραδίδω τη σκυτάλη, πιστεύοντας πως έχω προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους Έλληνες Εξαγωγείς και βάζοντας το λιθαράκι μου στην συνολική ανάπτυξη του κλάδου, μέσα από καίριες παρεμβάσεις και νομοθετικές προτάσεις σε θεσμικούς φορείς και υπουργεία.

Λειτουργούσα πάντοτε με γνώμονα το κλαδικό και εθνικό συμφέρον, εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Προσπάθησα μέσα από έναν μετριοπαθές και εμπεριστατωμένο λόγο, να προωθήσω τα δίκαια αιτήματα των ελληνικών επιχειρήσεων, και ειδικότερα των μικρομεσαίων εταιρειών που αποτελούν άλλωστε την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Επιχείρησα να αναβαθμίσω τον ρόλο και τη συλλογική «φωνή» του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Να παραμείνει ένας ζωντανός οργανισμός που ενδιαφέρεται για την εξωστρέφεια της χώρας.

Επεδίωξα και -θεωρώ πως σε έναν μεγάλο βαθμό-, πέτυχα να συμβάλλω στη δημιουργία δομών που έθεσαν τις βάσεις για τον μετέπειτα «μικρό άθλο». Ενδεικτικά, συνέβαλα καταλυτικά: 

  1. Στη δημιουργία του πρώην ΟΠΕ (νυν Enterprise Greece), του οποίου υπήρξα η πρώτη Πρόεδρος.
  2. Στη σύσταση του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), του οποίου υπήρξα Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος επί 20 χρόνια.

Πρόκειται για Οργανισμούς νευραλγικής σημασίας για την πρόοδο των ελληνικών εξαγωγών που ξεκίνησαν υιοθετώντας τις καλύτερες πρακτικές από αντίστοιχες δομές του εξωτερικού.

Ο δρόμος φυσικά και δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Τουναντίον.

Οι προκλήσεις στη διάρκεια της θητείας μου ήταν πολλές και απαιτητικές. Με αποκορύφωμα την πολυετή κρίση που «πλήγωσε» την ελληνική οικονομία και την ανάγκασε να ενταχθεί σε αυστηρά προγράμματα λιτότητας, προκειμένου την δημοσιονομική εξυγίανσή της.

Την ίδια στιγμή, είχα την ευκαιρία και τη τύχη να δω τους κόπους τόσων χρόνων να πιάνουν τόπο.

Οι ελληνικές εξαγωγές έφθασαν σε ιστορικό ρεκόρ κόντρα στα προβλήματα και στις δυσκολίες, συνεισφέροντας πολύτιμους πόρους στα δημόσια ταμεία.

Παραμένω στις επάλξεις και πάντοτε στην «πρώτη γραμμή». Το διεθνές περιβάλλον εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα ασταθές και η αβεβαιότητα κυριαρχεί. 

Στο εξής, θα συνεχίσω να υπηρετώ την ελληνική επιχειρηματικότητα και τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις από την θέση της Επίτιμης Προέδρου & Μελους του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων αλλά και από τη θέση της Επίτιμης Αντιπροέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), θέση με την οποία με τίμησε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Εφραίμογλου.

Με πολλές ευχαριστίες για την διαχρονική στήριξή σας και βαθιά εκτίμηση,

Χριστίνα Σακελλαρίδη, Επίτιμη Πρόεδρος & Μέλος ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων»

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία