BACK TO
TOP
Πρόσωπα

Με διάγγελμα συνεχίζει το έργο του ο Τραμπ μετά την αθώωσή του

Διάγγελμα προς το έθνος θα απευθύνει το μεσημέρι (τοπική ώρα· 20:00 ώρα Ελλάδας) ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μετά την αθώωσή του από την αμερικανική Γερουσία στην ιστορική δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσής του.

AP_20036113603480

13
0

Ο Λευκός Οίκος κατήγγειλε για πολλοστή φορά το «κυνήγι μαγισσών βασισμένο σε ψέματα» από πλευράς των Δημοκρατικών, που επέδειξαν «επονείδιστη», για την αμερικανική προεδρία, συμπεριφορά.

«Ο πρόεδρος είναι ικανοποιημένος που αφήνει πίσω του αυτό το κεφάλαιο επονείδιστης συμπεριφοράς των Δημοκρατικών και αποφασισμένος να συνεχίσει το έργο του στο όνομα του αμερικανικού λαού το 2020 και κατόπιν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Στέφανι Γκρίσαμ, εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, μοιάζοντας να θεωρεί δεδομένη την επανεκλογή του Ρεπουμπλικάνου στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η αμερικανική Γερουσία αθώωσε πλήρως χθες όπως αναμενόταν, τον Αμερικανό πρόεδρο, απαλλάσσοντας τον και από τις δύο κατηγορίες, για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου. Στην πρώτη από τις δύο ψηφοφορίες επί των δύο κατηγοριών που απήγγειλε η Βουλή των Αντιπροσώπων στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, η Γερουσία 52 από τους 100 γερουσιαστές έκριναν αθώο τον Τραμπ από αυτή την κατηγορία.  Στη δεύτερη ψηφοφορία για την κατηγορία της παρακώλυσης της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου, 53 Γερουσιαστές έκριναν τον Τραμπ αθώο και 47 ένοχο. 


Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία