BACK TO
TOP
Κοινωνία

Τμηματικά το άνοιγμα της αγοράς, πλην της εστίασης που θα παραμείνει κλειστή τα Χριστούγεννα

Tμηματικά θα επαναλειτουργήσουν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς ανά τρεις ημέρες θα προστίθενται και νέες δραστηριότητες στη λίστα επαναφοράς στην κανονικότητα.

present

12
0

Υπό αυτό το πρίσμα, δεν αποκλείεται να ανοίξουν τα κομμωτήρια στις 11 Δεκεμβρίου, ενώ αναμένεται να επαναλειτουργήσουν βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία και καταστήματα πώλησης παιχνιδιών, μικρά και μεγάλα. Παραμονές των γιορτών θα ανοίξουν κατά πληροφορίες και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα (malls), αν και ο τρόπος επιστροφής της αγοράς στους καθημερινούς ρυθμούς εγείρει διαφορετικές αντιδράσεις. Το άνοιγμα των σχολείων και της εστίασης, όπως όλα δείχνουν πάει για το νέο έτος.

Οι σχετικές ανακοινώνεις αναμένεται να γίνουν, εκτός της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών για τα θέματα της επικαιρότητας, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου 13:30.

Για την άρση των μέτρων, το άνοιγμα των καταστημάτων και την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ο κορωνοϊός είναι εδώ και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

«Δεν θέλουμε οικονομία-φυσαρμόνικα. Σήμερα άνοιξαν 110 καταστήματα, δεν είναι σημαντικό το αποτύπωμα τους, είναι όμως ένα βήμα για να δουν και οι ειδικοί τι ισχύει με τη διασπορά», συμπλήρωσε.

Όπως επεσήμανε ο κ. Παπαθανάσης, «καλό είναι να μην δίνουμε ημερομηνίες και να καλλιεργούμε προσδοκίες. Το άνοιγμα της αγοράς σαφώς και θα γίνει τμηματικά. Θα ανοίξουν πρώτα εκείνα που άνοιξαν και την προηγούμενη φορά: κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία κτλ. και μετά θα ακολουθήσουν άλλοι κλάδοι», ενώ όπως σημείωσε τα εμπορικά κέντρα και τα καταστήματα που λειτουργούν σε αυτά δεν είναι από τα πρώτα που θα ανοίξουν.

Τόνισε, ωστόσο, ότι «δεν υπάρχει συζήτηση για το άνοιγμα της εστίασης. Αυτήν την εβδομάδα θα γίνει η συζήτηση με τους ειδικούς για το άνοιγμα της αγοράς και μετά θα ληφθούν οι αποφάσεις από την Κυβέρνηση», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι «κάθε μέρα έχει μεγάλη σημασία για την πορεία της πανδημίας».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία