Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στη μοριοδότηση των Νέων Αγροτών

Λίγες ηµέρες αποµένουν έως ότου βγει στον «αέρα» η πρόσκληση για τους Νέους Αγρότες µε τις διαχειριστικές αρχές να επεξεργάζονται αλλαγές της τελευταίας στιγµής στα κριτήρια µοριοδότησης, σύµφωνα µε το τροποποιηµένο ΠΑΑ που εστάλει προς έγκριση στην ΕΕ.

metatroph_gr

8561
9

Σύµφωνα µε το σχετικό έγγραφο, στα κριτήρια µοριοδότησης αναµένεται να υπάρξει µέριµνα για τις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Το αν αυτό θα µεταφραστεί σε κάποια επιπλέον µόρια ή σε χαµηλότερη «βάση ένταξης» αυτό µένει να φανεί. Παράλληλα, πολύ πιθανή είναι η προτεραιοποίηση σε εκµεταλλεύσεις που θα προχωρήσουν σε διαρθρωτικές αλλαγές των γεωργικών εκµεταλλεύσεων συµπεριλαµβανοµένου ψηφιακού ή άλλου εκσυγχρονισµού τους, κάτι που δεν προβλεπόταν σαφώς στον πίνακα µοριοδότησης που είχε δηµοσιευθεί. Παράλληλα, στο τροποποιηµένο Πρόγραµµα Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρεται πως «η µέγιστη διάρκεια υλοποίησης του επιχειρηµατικού σχεδίου είναι τα πέντε έτη», για το Μέτρο των Νέων Αγροτών.

Αυτό διαφέρει από την προδηµοσίευση, που ανέφερε µέγιστη διάρκεια τα 4 έτη, οπότε είναι ακόµη ένα σηµείο που ενδέχεται να αλλάξει κατά την τελική προκήρυξη. Σηµειώνεται πως µετά την ολοκλήρωση του επιχειρηµατικού τους σχεδίου, οι Νέοι Αγρότες θα είναι υποχρεωµένοι να είναι εγγεγραµµένοι στο Μητρώο ως «κατ’ επάγγελµα αγρότες» για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Επιπλέον, στην πρόσκληση, αναµένεται, εκτός απροόπτου, να ενσωµατωθoύν και οι οδηγίες που είχαν αποστείλει οι διαχειριστικές αρχές στους µελετητές σχετικά µε τη «δέσµευση τζίρου».

Συγκεκριµένα, oι δικαιούχοι του μέτρου, κατά την περίοδο του σχεδίου δράσης τους καθώς και κατά την τετραετή περίοδο δέσμευσης μακροχρονίων υποχρεώσεων, θα δεσμεύονται για την πραγματοποίηση ενός ελάχιστου κύκλου εργασιών. Έτσι, από το επόμενο ημερολογιακό έτος από εκείνο του έτους ένταξής τους στο μέτρο θα ελέγχεται αν πραγματοποιούν ετησίως κύκλο εργασιών (πωλήσεις βάσει Ε3) που θα προέρχεται από γεωργικές δραστηριότητες.

Ο ελάχιστος αποδεκτός τζίρος κατά τη διάρκεια του επιχειρηματικού σχεδίου δεν πρέπει να υπολείπεται του 50% της τυπικής απόδοσης εισόδου στο μέτρο (τυπική απόδοση που προκύπτει από την δήλωση του ΟΣΔΕ 2021). Από το ημερολογιακό έτος ολοκλήρωσης του επιχειρηματικού σχεδίου και μέχρι και την ολοκλήρωση των μακροχρονίων υποχρεώσεων πρέπει να πραγματοποιούν ετήσιο κύκλο εργασιών (πωλήσεις βάσει Ε3) που θα προέρχεται από γεωργικές δραστηριότητες, τουλάχιστον ίσο με το 60% της τυπικής απόδοσης εξόδου (τυπική απόδοση που προκύπτει από την δήλωση ΟΣΔΕ του έτους ολοκλήρωσης). Περιπτώσεις ανώτερης βίας που οφείλονται σε φυσικές καταστροφές και περιορίζουν τον κύκλο εργασιών θα εξετάζονται κατά περίπτωση και ενδεχομένως σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ.

Σχόλια (9)
Προσθήκη σχολίου

04-10-2021 03:57SUSAN BENSON

Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος. Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συνιστούσα να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείων, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε μια απάντηση αμέσως. Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων χρηματοδοτικών λύσεων σε άτομα και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

Απάντηση

27-09-2021 13:57ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΒΟΥΖΟΥΛΙΑ

Ότι να ναι .. κράτος μπουρδέλο!

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία