BACK TO
TOP
Special Reports

Η ζυθική αναβίωση της Αποκάλυψης βράζει στην Ιερισσό

Την αρχή έκανε ο Λευκός Καβαλάρης. Ακολούθησε λίγο µετά ο Κόκκινος και στο… δρόµο, έτοιµος να κάνει την εµφάνισή του, είναι, πλέον, και ο Μαύρος.

40-41_54

Λεωνίδας Λιάμης

321
0

Σε µια αλληλουχία Καβαλάρηδων, που θα ολοκληρωθεί µόλις συµπληρωθεί ο «µαγικός» αριθµός επτά.Εδώ και περίπου τέσσερις µήνες, στην περιοχή της Ιερισσού Χαλκιδικής, έχει αρχίσει να εκτυλίσσεται µια άλλη εκδοχή -περισσότερο µεθυστική, αλλά µε το δέοντα σεβασµό προς τη θρησκευτική παράδοση- των Επτά Σφραγίδων της Αποκάλυψης του Ιωάννη.

Το επιβλητικό Άγιο Όρος, που «στέκεται» απέναντι από την Ιερισσό και ασκεί αυτή την ακατανίκητη κατανυκτική επιρροή ακόµη και σε πιστούς άλλων δογµάτων, δεν άφησε ανεπηρέαστο τον ∆ηµήτρη Σταθώρη όταν αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πράξη και να γίνει µικροζυθοποιός.



«Είµαστε το µικροζυθοποιείο Seven Seals. Το όνοµα το εµπνευστήκαµε από τις Επτά Σφραγίδες της Αποκάλυψης του Ιωάννη. Για κάθε µία από τις σφραγίδες έχουµε αποφασίσει να παράξουµε και µια µπύρα που θα την αντιπροσωπεύει», εξοµολογήθηκε στην Agrenda ο µικροζυθοποιός. Μέχρι στιγµής το µικροζυθοποιείο, που έβγαλε άδεια λειτουργίας µόλις τον περασµένο Μάιο (σ. σ. στις 18/05/21) έχει προχωρήσει κατά τα δύο έβδοµα την απόπειρα ζυθικής… αναβίωσης της Αποκάλυψης.

«Έχουµε παράξει τις δύο πρώτες σφραγίδες. Η αρχή έγινε µε το λευκό Καβαλάρη µια τύπου Lager, ευκολόπιωτη µπύρα, µε 5% αλκοόλ και ελαφρώς πικρή γεύση στο τέλος. Είναι η πρώτη και µοναδική µπύρα σε όλη την Ελλάδα που είναι ιδανική για διαβητικούς και όσους κάνουν ειδική διατροφή, καθώς έχει αλκοόλ, ενώ είναι sugar free µπύρα», εξηγεί ο κ. Σταθώρης και συµπληρώνει πως «τα πάντα γίνονται χειροποίητα, όπως επιτάσσει ο όρος Craft, αλλιώς είσαι βιοµηχανία».




Οι αγγλικές σπουδές και το όραμα για χειροποίητα τζιν, ουίσκι, βότκα, μπράντι

Πριν καλά – καλά ολοκληρωθεί η άφιξη του Λευκού Καβαλάρη, έκανε την εµφάνισή της κι η δεύτερη σφραγίδα. «Είναι ο Κόκκινος Καβαλάρης. Ο πόλεµος. Είναι µια Weiss µε τη µαγιά δαχτυλίδι στον πάτο της φιάλης όπως πρέπει να είναι. Θολή µπύρα. Πιο χορταστική, πιο παχύρευστη, πιο φρουτώδης. Μια σταρένια µπίρα, που βγάζει αρώµατα µπανάνας και γαρύφαλλου», περιγράφει ο νεαρός µικροζυθοποιός.

Η επόµενη σφραγίδα αναµένεται να… µπει στις επόµενες εβδοµάδες. «Θα είναι ο Μαύρος Καβαλάρης και θα κυκλοφορήσει είτε µέσα στον Νοέµβριο, είτε στις αρχές ∆εκεµβρίου», αναφέρει ο συνοµιλητής µας και αποκαλύπτει πως «θα είναι µια µαύρη Stout µε 7% αλκοόλ. Θα έχει αρώµατα βανίλιας, κακάο, σοκολάτας και καφέ. Πιο παχύρευστη, πιο πλούσια και πιο σπέσιαλ µπύρα».Το πλάνο θα συνεχιστεί µε την ίδια ζέση, µε στόχο ο κύκλος των Επτά Σφραγίδων να έχει κλείσει µε την παραγωγή και την κυκλοφορία και των υπόλοιπων τεσσάρων Καβαλάρηδων, µέχρι το τέλος του 2022.



Η οικογένεια Σταθώρη, παρόλα αυτά, είναι γνωστή στη Χαλκιδική, αλλά και στο πανελλήνιο, για τα τυροκοµικά προϊόντα που παράγει και δη το κατσικίσιο της τυρί. Μάλιστα ο ∆ηµήτρης Σταθώρης από µικρό παιδί τα βιώµατα που είχε ήταν µέσα στο τυροκοµείο του πατέρα του, στο οποίο από κάποια στιγµή και µετά άρχισε και να εργάζεται.

«Αποφάσισα  όµως να πάω και να σπουδάσω ζυθοποιία στην Αγγλία», ανακαλεί από τη µνήµη του ο κ. Σταθώρης.  «Το όνειρό µου είναι, αφού συµπληρώσω την εφτάδα των σφραγίδων, να χτίσω ένα ζυθοποιείο από το µηδέν, εκτός κατοικήσιµης περιοχής, που θα είναι 100% επισκέψιµο. Θα είναι ζυθοποιείο – αποστακτήριο, γιατί θέλω να παράξω τα ποτά που έµαθα στην Αγγλία, να κάνω χειροποίητο τζιν, ουίσκι, βότκα, µπράντι και τα υπόλοιπα ποτά για την ελληνική αγορά. Και να έχει µέσα ο χώρος δικό του µπαρ στο οποίο θα µπορεί να έρχεται ο καθένας και πιει να φάει και να κάνει και ένα τουρ στην εγκατάσταση και να δει τα πάντα», λέει ο κ. Σταθώρης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία