BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τετράτροχο για όλα τα τερέν το Sportsman Touring 570 της Polaris

Το ελαφρού τύπου τετράτροχο Sportsman Touring 570 EPS αποτελεί μια στιβαρή κατασκευή της αµερικάνικης Polaris και οδηγείται με πινακίδες αγροτικού

polaris_agronews

Βασίλης Σοφός

3
0

Tο best seller στη κατηγορία των αυτόματων τετρακίνητων ATV’s ελαφρού τύπου είναι ήδη στην αγορά, ονομάζεται Sportsman Touring 570 EPS και με έκδοση απλά πινακίδων αγροτικού ελαφρού τύπου, δίνει την ευκαιρία στους επαγγελµατίες αγρότες να το αποκτήσουν.

To ATV αυτό αποτελεί τη νέα δηµιουργία της αµερικάνικης Polaris, της οποίας αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα είναι η εταιρεία Μotostuff, και χαρακτηρίζεται από τεχνολογία κατάλληλη για πολλές χρήσεις και εφαρµογές.Οι τεχνικές δυνατότητες είναι τέτοιες μάλιστα που τα πετρώδη εδάφη τα βλέπει παιχνίδι.

Κινητήρας απόδοσης 44 ίππων

Ο Prostar υγρόψυκτος µονοκύλινδρος κινητήρας 567 κ.εκ που είναι εξοπλισµένο το ATV, διαθέτει ηλεκτρονικό ψεκασµό που διατηρεί την απόδοση στα βέλτιστα επίπεδα ανεξαρτήτως υψοµέτρου. Το µπλοκ κινητήρα διαθέτει 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής και 4 βαλβίδες στον κύλινδρο, µε απόδοση 44 ίππων και αυτόµατη µετάδοση Polaris PVT (Polaris Variable Transmission) που επιτρέπει εύκολη µετάβαση από τη νεκρά στη θέση High, στο Low, στη θέση Park και στην όπισθεν.

Φρένο κινητήρα EBS

To Engine Braking System, βοηθάει τον αναβάτη να κατέβει ακόµα κι από τις πιο κάθετες πλαγιές, δίχως άγχος. Το σύστημα διαθέτει 2 αισθητήρες, τόσο για τις στροφές κινητήρα, όσο και για το φορτίο ροπής, ώστε να δίνει στον αναβάτη τον απόλυτο έλεγχο στην κατηφόρα. Ο οδηγός απλά κλείνει το γκάζι για να ασχοληθεί με το σύστημα διεύθυνσης.

Σύστημα All Wheel Drive

To σύστημα αυτόματης μετάδοσης σε όλους τους τροχούς AWD (All Wheel Drive) το οποίο επιλέγει αυτόματα ανάμεσα σε κίνηση 2x4 και 4x4 (η τετρακίνηση μπαίνει ακριβώς εκεί που χρειάζεται) διαθέτει την ταχύτερη εναλλαγή της αγοράς από τους 2 στους 4 τροχούς και μετά πάλι στους 2, σύμφωνα με την Polaris.

Άλλο ένα χρήσιμο σύστημα είναι η ηλεκτρονική υποβοήθηση VA EPS (Variable Assist Electronic Power Steering) στο τιμόνι που κάνει πανεύκολο το στρίψιμο του τιμονιού ακόμα κι όταν οι τροχοί «βρίσκουν» σε βράχια, και άλλα εμπόδια. Αντίθετα με τον ανταγωνισμό όπως λέει η Polaris, το σύστημα του Sportsman 570 EPS ενεργοποιείται αυτόματα, με μεταβαλλόμενη υποβοήθηση ανάλογα των αναγκών της κάθε στιγμής.

Μεταφορικές και off-road ικανότητες

Tο Sportsman Touring 570 EPS προσφέρει δυνατότητα μεταφοράς φορτίου έως και 40,8 κιλά στη μπροστινή σχάρα, η οποία ανοίγει για να αποκαλύψει ντουλαπάκι μεγάλης χωρητικότητας, και έως 81.6 κιλά στην πίσω. Παράλληλα, το Sportsman έχει ελκτική ικανότητα έως και 555,7 κιλών με τον κοτσαδόρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Polaris, το Sportsman αποτέλεσε το πρώτο ATV με ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω ανάρτηση IRS σε παγκόσμια κλίμακα. ελατήρια, με διαδρομή 240 χιλιοστών σε κάθε τροχό ενώ τα γόνατα MacPherson μπροστά διαθέτουν 208 χιλιοστά διαδρομής. Τέλος, διακόσια ογδόντα χιλιοστά ελάχιστης απόσταση από το έδαφος, επιτρέπουν στον αναβάτη του Sportsman να περάσει πάνω από πέτρες, και κορμούς με μεγάλη ασφάλεια και ευκολία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία