BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Maschio Gaspardo Chrono 306/708: Οπαδοί του «Grean Deal» της γεωργίας

Τα δύο μοντέλα προσφέρουν τη νέα ηλεκτρική μετάδοση για το σύστημα σποράς, βασισμένο σε ογκομετρικούς διανομείς που λειτουργούν και διαμορφώνονται από ηλεκτρικούς κινητήρες, στοχεύοντας στην προώθηση όσο το δυνατόν περισσότερο της σποράς ακριβείας με ταχύτητα και αξιοπιστία, όπως ορίζουν οι πολιτικές «Farm to Fork» και «Green Deal«.

renata-5

Βασίλης Σοφός

89
0

Οι σπαρτικές Chrono 306 και 708 φέρουν τεχνολογίες μέγιστης ακρίβειας κατά την διανομή του λιπάσματος και τη δυνατότητα μεταβολής της δοσολογίας και του ελέγχου τμήματος. Με αυτόν τον τρόπο, οι σπαρτικές Chrono επιτρέπουν τη συνολική ηλεκτρονική διαχείριση των εισροών, συμπεριλαμβανομένου του μικροκοκκικού προϊόντος, όλα διαχειρίσιμα μέσω Isobus.

Οι νέες Chrono αντιπροσωπεύουν επάξια τη νέα γενιά 4.0 στον γεωργικό κλάδο, με πλεονεκτήματα όπως ο απομακρυσμένος έλεγχος του μηχανήματος, η δυνατότητα ιχνηλασιμότητας των δεδομένων επεξεργασίας, η βέλτιστη διαχείριση των εισροών και η υιοθέτηση μιας βιώσιμης προσέγγισης.




Για την αύξηση της απόδοσης και της συνολικής λειτουργίας, η κατασκευάστρια εφοδιάζει τα δύο μοντέλα με υδραυλικό σύστημα ανεξάρτητο από το τρακτέρ. Αυτή η περαιτέρω ανάπτυξη επιτρέπει στις Chrono να συνεργάζονται με τρακτέρ χαμηλότερης υδραυλικής ισχύος, μειώνοντας το λειτουργικό κόστος της σποράς.

Υψηλής ταχύτητας μονάδα σποράς

Η μονάδα σποράς παραμένει το ενοποιημένο και βραβευμένο σύστημα υψηλής ταχύτητας των Chrono με πνευματικο σύστημα πίεσης-μεταφοράς σπόρων, το οποίο επιτρέπει στο μηχάνημα να λειτουργεί με ταχύτητες άνω των 15 χλμ./ώρα. Είτε πρόκειται για σπορά σε συμβατικά και απλά επεξεργασμένο έδαφος ή πρόκειτα για άμεση σπορά, η Chrono εγγυάται την ακρίβεια στην τοποθέτησης των σπόρων, ανεξάρτητα από το μέγεθος, το βάθος και την ταχύτητα λειτουργίας.

Τα δύο ανεξάρτητα πνευματικά συστήματα για τη διανομή και τη μεταφορά του σπόρου (πίεση) αντιπροσωπεύουν το πιο σημαντικό στοιχείο της Chrono που εγγυάται πάντα την τέλεια τοποθέτηση του σπόρου, με οποιαδήποτε ταχύτητα εργασίας και με σπόρους οποιουδήποτε μεγέθους. Για παράδειγμα, η ροή του αέρα μπορεί να μειωθεί εάν σπέρνεται καλλιέργεια τεύτλων, καθώς οι μικροί σπόροι απαιτούν ρηχές δραστηριότητες σποράς, λέει η Maschio Gaspardo.



Παράλληλα, η μονάδα διανομής έχει σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιεί τη φθορά των εξαρτημάτων και να διασφαλίζει τη μέγιστη αξιοπιστία σε όλες τις συνθήκες εργασίας, περιορίζοντας τόσο το κόστος συντήρησης όσο και το χρόνο εκτός λειτουργίας σε ενδεχόμενο επιπλοκών. Οι ηλεκτροκινητήρες χωρίς ψήκτρες εγγυώνται ελάχιστη συντήρηση, ενώ μειωμένη είναι και η τριβή, βελτιστοποιώντας τη διάρκεια ζωής του δίσκου με την πάροδο του χρόνου.

Ρύθμιση της πίεσης στο έδαφος από την καμπίνα του τρακτέρ

Η σπορά σε σκληρά ή ελαφρά επεξεργασμένα εδάφη είναι δυνατή χάρη στο σύστημα Chrono Air Spring. Η πίεση που ασκείται στο έδαφος, ίση με 300 κιλά για κάθε μονάδα σποράς, εγγυάται ομοιόμορφο βάθος σποράς ακόμη και σε σκληρά ή ανεπεξέργαστα εδάφη. Και όπως αναφέρει η εταιρεία, ο χειριστής μπορεί να ρυθμίσει την πίεση μέσω Isobus, από την καμπίνα του τρακτέρ, απολαμβάνοντας έτσι σπορά υψηλής ταχύτητας σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Chrono 6 και 8 σειρών

Η σπαρτική Chrono 306 με τηλεσκοπικό πλαίσιο διατίθεται σε 6 σειρές με απόσταση 70, 75 και 80 εκατοστών, ενώ η Chrono 708 (ημι-αναρτώμενη έκδοση) διατίθεται σε 8 σειρές με απόσταση 70 ή 75 εκατοστών. Αμφότερες οι σπαρτικές μπορούν να εξοπλιστούν με χοάνη λιπάσματος, χωρητικότητας 1.200 και 1.600 λίτρων αντίστοιχα.



Σημειωτέον, ο σχεδιασμός των μερών της Chrono προέρχεται από την πολύτιμη συνεργασία μεταξύ του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Maschio Gaspardo και της Ιταλικής Σχολής Σχεδιασμού (SID), με στόχο τη δημιουργία ενός «γρήγορου» στελέχους, με λειτουργικό σχεδιασμό και ικανό να κάνει την σπορά ακριβή με ένα πέρασμα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία