BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Monosem: Νέα έκδοση της ValoTerra για εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες σποράς

Ο Γάλλος κατασκευαστής Monosem εξελίσσεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια και το νέο του καινοτόμο προϊόν είναι η νέα έκδοση Ultimate της σπαρτικής ValoTerra, η οποία παρουσιάστηκε στην έκθεση SIMA 2022, εντυπωσιάζοντας.

ULTIMATE-1-scaled_2

Βασίλης Σοφός

963
0

Το νέο μοντέλο της σειράς ValoTerra από τον Γάλλο κατασκευαστή Monosem ονομάζεται Ultimate και είναι προσανατολισμένο στην ακριβή τοποθέτηση σπόρων και λιπασμάτων σε υψηλές ταχύτητες εργασίας. Η νέα σπαρτική ακριβείας της Monosem παρουσιάστηκε στην έκθεση SIMA 2022 του Παρισιού, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι το μηχάνημα δύναται να λειτουργεί σε ταχύτητες εργασίας από 2 έως 18 χ.α.ω., χωρίς να περιορίζεται στο να προσφέρει μέγιστη ακρίβεια κατά την τοποθέτηση σπόρων και λιπασμάτων.



Για να επιτυγχάνεται αυτό, η Monosem χρησιμοποίησε δοσολογία σπόρων υποβοηθούμενη από σύστημα κενού με ενεργή καθοδήγηση σπόρων. Η μονάδα σποράς αποτελείται, μεταξύ άλλων, από έναν λείο δίσκο, ένα πατενταρισμένο ένθετο και μια ηλεκτρική μετάδοση. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, αυτό εξασφαλίζει ακριβή τοποθέτηση ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες.

Συγκεκριμένα, μετά τον κλασικό διαχωρισμό, ο σπόρος τροφοδοτείται σε άλλο τροχό με σύστημα κενού. Από εκεί, ο σπόρος πηγαίνει στη συνέχεια σε έναν μεταφορέα, ο οποίος εξασφαλίζει ενεργή μεταφορά προς τα κάτω, στην αυλακιά του εδάφους. Το πλεονέκτημα του μεταφορέα, τονίζει η εταιρεία, είναι η βέλτιστη τοποθέτηση σπόρων, το τέλειο κεντράρισμα και η χαμηλή φθορά.



Τα πλεονεκτήματα του Active Seed Guidance έγκεινται σε μια σταθερά ελεγχόμενη καθοδήγηση του σπόρου, πράγμα που σημαίνει ότι η ταχύτητα εξόδου της μονάδας σπόρων μπορεί επίσης να αλλάξει ανάλογα με την ταχύτητα οδήγησης του τρακτέρ, ακόμη και σε ανώμαλο έδαφος.



Χάρη στο σύστημα SmartAccess, η μετάβαση από τον ενεργό μεταφορέα στο συμβατικό σύστημα ολίσθησης θα πρέπει να διαρκέσει λιγότερο από δύο λεπτά. Σύμφωνα με τη Monosem, αυτό καθιστά δυνατή τη σπορά μεγάλων και μικρών σπόρων με το μηχάνημα χωρίς καμία χρονοβόρα εργασία μετατροπής.

Φυσικά, το νέο μηχάνημα διαθέτει τα ηλεκτρικά συστήματα δοσομέτρησης FertiSmart και MircoSmart που έχουν ήδη παρουσιαστεί. Σε συνδυασμό με το FertiSmart, η Monosem υπόσχεται εφαρμογή λιπάσματος με ρυθμό 450 κιλά/10 στρέμματα με ταχύτητα οδήγησης 15 χ.α.ω. με το ValoTerra Ultimate, ένα μηχάνημα 8 σειρών με απόσταση 75 εκ.

profi.de

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία